Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Gepubliceerd: 25 mei 2020 | Foto: Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika
Reisblog Liefde voor Reizen

In mijn vorige blogs heb ik je al verteld over de Slot Canyon, de Cliff Dwellers, de Hoodoos en Badlands. Maar er is nog veel meer aan natuurschoon te ontdekken in dit gedeelte van dit enorme land.

Needle

Indien je de blog over de hoodoo gelezen hebt dan heb je al enige kennis met dit soortgelijke verschijnsel. De Needle ontstaat doordat een enorme rots in de loop van de tijd uiteen valt en de meest stevige materialen overeind blijven staan. Dit verschijnsel komt niet zo veel voor maar zijn wel mooie plekken om te gaan bezoeken.

In onderstaande foto kan je goed zien hoe, in dit geval de Cleopatra Needle, zich lost gemaakt heeft van een groter geheel.

Cleopatra Needle
Cleopatra Needle

Spire

Ook de Spire is een soort hoodoo. Nu echter bestaat de spire uit hard materiaal en zo vormt zich dan een hoodoo uit hardsteen zoals bijvoorbeeld graniet. Het ontstaan is gelijk aan de hoodoo hetgeen betekend dat de berg eromheen in de loop van tijden verdwenen is en alleen de spire nog rechtop staat.

In tegenstelling tot de hoodoo is een spire vele jaren vrijwel gelijk aan vorm omdat dit hard materiaal is en zich niet door wind en water laat wegvagen. Ook de spire is niet zoveel voorkomend al de hoodoo maar ook hier geldt dat het gewoon weg mooi is om het te gaan aan schouwen. Meest beroemde spire is Secret Spire in de wildernis rondom Moab. (foto hieronder) Ook in Kodakchrome National Park (niet ver van Bryce Canyon) zijn diverse spires te ontdekken.

Secret Spire
Secret Spire

Arch

Zeg je Arch dan denk je al snel aan Arches National Park in Moab. En ja daar moet je zeker heen gaan, niet voor 1 dag maar zeker 3 dagen want er zijn veel mooie bogen te zien.

De Arch word ook gevormd door erosie of door stromend water. Her en der verspreid zijn ze te ontdekken, later in een volgend blog zal ik de namen en plaatsen opgeven waar ze nog meer te vinden zijn. Daarnaast zijn er ook nog de natuurlijke bruggen die in principe ook bogen zijn. Ook hiervan zijn er vele te ontdekken, waar? Ook dat later in een ander blog.

Arch - Arches National Park -  Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika
Arch – Arches National Park

Rotsformaties

Dit deel van Amerika is rijk aan geweldige rotsformaties. In alle maten en kleuren, langs de weg of via onverharde paden. Kom je ze tegen, stop dan en ga op onderzoek uit want je zult versteld staan wat er allemaal te zien is rond die formaties. Hoodoos, Spire of zelf de Needle kan zomaar te ontdekken zijn.

Prachtige rotsformaties - bijzondere natuur in Amerika
Prachtige rotsformaties – bijzondere natuur in Amerika

Kleurrijke gebieden

De rotsformaties zijn rijk aan kleur en dat maakt het zo mooi om naar dit deel van Amerika te rijzen. Enkele keren zijn de kleuren zo mooi dat het bijna geschilderd lijkt zoals in Valley of Fire nabij Las Vegas. De ertsen en mineralen geven alle kleuren van de regenboog en dat is een lust voor het oog. Of kijk eens naar The Wave, Cottonwood Buttes of White Pocket. Prachtige kleurrijke plekken. Helaas zijn deze laatste alleen toegankelijk met een permit (vergunning)  Ook hierover later in een ander blog meer.

Kleurrijke gebieden - Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika
Kleurrijke gebieden – Bijzondere natuur in Amerika

Ghost town

Dit is geen natuur maar cultuur. Maar toch de moeite waard om het te vermelden. Veelal kleine houten huisjes uit de goldrush tijd die hier en daar te ontdekken zijn. Of zoals in Calico of Bodie waar ze de logs bijeen gebracht hebben en er een nieuw oud dorpje van gemaakt hebben. Oude tankstations of oude auto’s, vaak nog goed in vorm. Dit komt omdat het klimaat in dit deel van het land zeer mild is met vochtigheidspercentages tot maximaal 10% hetgeen betekend dat het niet zo snel roest en dus vervalt.

Ghost town
Ghost town

Tot zover de natuur in het zuid westen van Amerika. In mijn volgend blog zal ik ingaan op de plaatsen waar dit soort natuur te zien is.

Ja Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. En vooral het land met een ontzettend mooie natuur en oude cultuur. Het beste te ontdekken over de onverharde paden maar ook langs het asfalt is het al mooi genoeg om er eens heen te reizen.

Deze leuke gastblog over bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika is geschreven door Jos Haffkamp

Wil je meer lezen over de natuur in Amerika, ga dan naar: www.2loversontour.jouwweb.nl

Reisinfo

Plan je nieuwe reis in Verenigde StatenGetYourGuide scoort een 4,3 van de 5 sterren over 25000+ reviews. Ook wij hebben hele goede ervaringen met GetYourGuide! Boek je tour of activiteit in Verenigde Staten nu:

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten
Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Las Vegas - dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat
Verenigde Staten

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze ‘Entertainment Capital of the World’ staat voor vermaak, verbazing en herinneringen maken voor het leven. Nog nooit was een bezoek aan deze Amerikaanse gokstad zo binnen handbereik, want met de rechtstreekse vluchten van KLM ben Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy