Boottocht naar het altijd mooie en verrassende Engeland

Gepubliceerd: 29 jun 2017 | Foto: Stedentrip met de boot naar het Engelse Newcastle!

Engeland is een land wat ik altijd erg hoog heb zitten. Ik ben er nu nog maar 2 keer geweest (1 keer in Londen en 1 keer in York), maar toch ben ik overtuigd dat ik snel weer een keer die kant op ga. Op televisie kijk ik vaak de welbekende huizenjacht programma’s van Kirstie en Phil waarin je wordt meegenomen naar de meest idyllische plekjes van Engeland. Prachtige plekken waar ik zelf ook wel een keer zou willen rondstruinen. Een nieuwe trip naar Groot-Brittannië laat niet lang op zich wachten, als het aan mij ligt dan. Engeland is natuurlijk bekend om het bruisende Londen, de idyllische kleine dorpjes en het wereldberoemde festival Glastonbury. Maar Engeland is veel meer dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het sfeervolle Newcastle in Noord-Oost Engeland. Een perfecte stad voor een onvergetelijke stedentrip. Ben jij er al geweest? 

Varen naar Engeland

Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken en dan vooral in de zomermaanden uren van te voren aanwezig moeten zijn op het vliegveld om maar niet je vlucht te willen missen. Maar je kunt ook heel relaxt de ferry van DFDS pakken vanaf IJmuiden, overnachten in een comfortabele hut en genieten van bijvoorbeeld een stedentrip naar het sfeervolle Newcastle. Dat is weer eens wat anders toch? In onze ogen een leukere manier om te reizen en het mooie Engeland te kunnen ontdekken.

Het mooie aan zo’n boottrip is dat je 2 overnachtingen (heen en terug) hebt, een bustransfer die je van de haven naar het centrum brengt en weer terug en natuurlijk lang kunt genieten van zo’n hippe Engelse stad als bijvoorbeeld Newcastle. 

Wist je bijvoorbeeld ook dat je eenvoudig met je auto de boot op kunt om zo te kunnen genieten van een vakantie in Engeland met de auto. Dat is natuurlijk ook een leuke optie! Zo heb je gegarandeerd een onvergetelijke autovakantie in Engeland. 

Stedentrip naar Newcastle!

Stedentrip naar Newcastle!

Stedentrip Newcastle

De stad Newcastle heeft voor jong en oud veel mooie dingen te bieden. Ga bijvoorbeeld shoppen in het grootste overdekte winkelcentrum van Groot-Brittannië (MetroCentre) of bezoek het historische en levendige centrum. In het centrum zijn ook diverse mooie pubs te vinden waar je bijvoorbeeld de dag op een sfeervolle manier met een lekker hapje en drankje kunt afsluiten. Mocht je het treffen met het weer dan kun je ook altijd nog een terrasje pakken bij het zonnige Quayside en genieten van het geweldige uitzicht over de rivier de Tyne. 

Mijn volgende Engelse trip? 

Naast het feit dat ik graag de kleinere plaatsjes in Engeland wil bezoeken, lijkt het mij ook een keer fantastisch om Cornwall te ontdekken. Cornwall met haar palmbomen, helderblauwe zee en brede zandstranden wordt ook wel de ‘Engelse Rivera’ genoemd. Waarom ik deze plek wil zien? Omdat het eigenlijk niet het eerste is waaraan ik denk bij Engeland. Dat maakt het voor mij juist interessant. Welke Engelse plek zou jij graag willen ontdekken? Laat je reactie achter! Ik ben erg benieuwd! 

Cornwall in Engeland!

Cornwall in Engeland!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy