Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boottocht naar het altijd mooie en verrassende Engeland

Stedentrip met de boot naar het Engelse Newcastle!

Boottocht naar het altijd mooie en verrassende Engeland

Stedentrip met de boot naar het Engelse Newcastle!

Inhoudsopgave

Engeland is een land wat ik altijd erg hoog heb zitten. Ik ben er nu nog maar 2 keer geweest (1 keer in Londen en 1 keer in York), maar toch ben ik overtuigd dat ik snel weer een keer die kant op ga. Op televisie kijk ik vaak de welbekende huizenjacht programma’s van Kirstie en Phil waarin je wordt meegenomen naar de meest idyllische plekjes van Engeland. Prachtige plekken waar ik zelf ook wel een keer zou willen rondstruinen. Een nieuwe trip naar Groot-Brittannië laat niet lang op zich wachten, als het aan mij ligt dan. Engeland is natuurlijk bekend om het bruisende Londen, de idyllische kleine dorpjes en het wereldberoemde festival Glastonbury. Maar Engeland is veel meer dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het sfeervolle Newcastle in Noord-Oost Engeland. Een perfecte stad voor een onvergetelijke stedentrip. Ben jij er al geweest? 

Varen naar Engeland

Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken en dan vooral in de zomermaanden uren van te voren aanwezig moeten zijn op het vliegveld om maar niet je vlucht te willen missen. Maar je kunt ook heel relaxt de ferry van DFDS pakken vanaf IJmuiden, overnachten in een comfortabele hut en genieten van bijvoorbeeld een stedentrip naar het sfeervolle Newcastle. Dat is weer eens wat anders toch? In onze ogen een leukere manier om te reizen en het mooie Engeland te kunnen ontdekken.

Het mooie aan zo’n boottrip is dat je 2 overnachtingen (heen en terug) hebt, een bustransfer die je van de haven naar het centrum brengt en weer terug en natuurlijk lang kunt genieten van zo’n hippe Engelse stad als bijvoorbeeld Newcastle.

Wist je bijvoorbeeld ook dat je eenvoudig met je auto de boot op kunt om zo te kunnen genieten van een vakantie in Engeland met de auto. Dat is natuurlijk ook een leuke optie! Zo heb je gegarandeerd een onvergetelijke autovakantie in Engeland.

Stedentrip Newcastle

De stad Newcastle heeft voor jong en oud veel mooie dingen te bieden. Ga bijvoorbeeld shoppen in het grootste overdekte winkelcentrum van Groot-Brittannië (MetroCentre) of bezoek het historische en levendige centrum. In het centrum zijn ook diverse mooie pubs te vinden waar je bijvoorbeeld de dag op een sfeervolle manier met een lekker hapje en drankje kunt afsluiten. Mocht je het treffen met het weer dan kun je ook altijd nog een terrasje pakken bij het zonnige Quayside en genieten van het geweldige uitzicht over de rivier de Tyne.

Mijn volgende Engelse trip?

Naast het feit dat ik graag de kleinere plaatsjes in Engeland wil bezoeken, lijkt het mij ook een keer fantastisch om Cornwall te ontdekken. Cornwall met haar palmbomen, helderblauwe zee en brede zandstranden wordt ook wel de ‘Engelse Rivera’ genoemd. Waarom ik deze plek wil zien? Omdat het eigenlijk niet het eerste is waaraan ik denk bij Engeland. Dat maakt het voor mij juist interessant. Welke Engelse plek zou jij graag willen ontdekken? Laat je reactie achter! Ik ben erg benieuwd!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis