Busselton in West-Australië

Wat te doen in Busselton: onze favoriete bezienswaardigheden

Gepubliceerd: 14 dec 2021 | Foto: Busselton in West-Australië

De westkust van Australië wordt door veel mensen bestempeld als het mooiste stukje Australië. De schitterende kustlijn, gezellige steden en gastvrije mensen maken West-Australië zo geliefd. Onze nieuwsgierigheid was erg groot. Afgelopen december vlogen wij daarom van Darwin naar Perth om een stukje van West-Australië te ontdekken. Na een paar dagen Perth, een dag Rottnest Island en een dagje Fremantle was het voor ons tijd om een roadtrip te maken. Onze eerste bestemming tijdens deze roadtrip was Busselton. Ontdek in deze blog wat het kustplaatsje Busselton allemaal te bieden heeft.

Video over Busselton

Yalgorup National Park

Wie ook wel eens een roadtrip maakt herkent het wel: keuzestress! En zeker wanneer je in Australië bent is het lastig kiezen, er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken. De afstanden zijn lang en de mooie plekken zijn er in overvloed. Maar de ervaring leert: wat nu niet kan komt later wel. Zo denken wij er tegenwoordig over. 🙂

De reis richting Busselton was heel mooi. Door de vele heuvels in het landschap hadden we telkens een schitterend vergezicht, maar ook langs de kust hebben we veel mooie uitzichten gehad. Tijdens onze reis hebben we diverse stops gemaakt. Zo hielden we een lunchbreak in het plaatsje Mandurah en hebben we een korte wandeling gemaakt bij Yalgorup National Park, een mooi natuurgebied vol met bijzondere planten en watervogels.

Yalgorup National Park
Yalgorup National Park

Wij maakten een mooie wandeling over de loopbruggen waarbij we genoten van het uitzicht en de natuur om ons heen. Verschillende trek- en watervogels zagen wij langsvliegen en op de pier zitten.

Loopbruggen bij Lake Clifton
Loopbruggen bij Lake Clifton

Yalgorup National Park is bekend om zijn langgerekte meren, prachtige tuart(white gum) en pepermuntbossen en met name om de microscopische organismen die in Lake Clifton leven. Het gebied is voornamelijk bekend om trombolieten, samengeklonterde (aangroeiende) structuren die in ondiep water worden gevormd door micro-organismen. Een zeer bijzonder gezicht, want het lijken net allemaal grote keien die op de bodem liggen.

Trombolieten op de bodem
Trombolieten op de bodem
Ook de vogels laten zich regelmatig zien bij Lake Clifton
Ook de vogels laten zich regelmatig zien bij Lake Clifton
Lake Clifton een prachtige omgeving
Lake Clifton, een prachtige omgeving

Busselton Jetty

Wie Busselton zegt, zegt ook Busselton Jetty. Deze prachtige pier is het visitekaartje van Busselton en is de langste houten aanlegsteiger op het zuidelijk halfrond. Al vanaf een afstandje zie je deze 1.841km lange pier schitteren in de zon. Aangezien er deze middag het Perth International Jazz Festival plaatsvindt, kunnen we ook nog genieten van live muziek, die ver op het water nog te horen is. 🙂

Mensen genieten van het Jazzfestival in Busselton
Mensen genieten van het Jazzfestival in Busselton
Uitzicht op de Busselton Jetty
Uitzicht op de Busselton Jetty
Natuur, strand en de jetty komen samen
Natuur, strand en de jetty komen samen

Er zijn 2 manieren om de Busselton Jetty te bezoeken. Je kunt net als wij een dagkaart van $4.00 kopen en lopend de pier verkennen. Een mooie wandeling van 1.841km waarbij je een schitterend uitzicht hebt over zee en op de kust van Busselton. Ook is het mogelijk om in een treintje te stappen, die je tot achteraan de pier brengt en weer terug. Een treinkaartje kost $15 per persoon.

Ga je te voet of met het treintje over de lange pier
Ga je te voet of met het treintje over de lange pier?
Wij kozen voor een mooie wandeling
Wij kozen voor een mooie wandeling
Het uitzicht halverwege de wandeling
Het uitzicht halverwege de wandeling

Een wandeling over de jetty geeft je het gevoel van vrijheid. De zeewind in de haren, op verschillende plekken vissers die proberen om een grote vis aan de haak te slaan en veel toeristen en locals die genieten van het zonnetje. En af en toe moet je aan de kant omdat het treintje wil passeren.

Wie van water en wandelen houdt zit in Busselton helemaal goed
Een aalscholver
Een aalscholver
De Busselton Jetty is 1.841 km lang
De Busselton Jetty is 1.841 km lang
Het treintje wat over de jetty rijdt
Het treintje wat over de jetty rijdt
Achter op de pier
Achter op de pier

Ook is het mogelijk om aan het einde van de pier de Underwater Observatory and Marine Conservation te bezoeken waarbij je 8 meter afdaalt naar de oceaanbodem via een wenteltrap en kunt genieten van het onderwaterleven. Kosten hiervoor zijn $35 voor volwassenen $20 dollar voor kinderen. Lees meer over deze attractie

Een slapende zeemeeuw
Een slapende zeemeeuw

Geschiedenis

Met de bouw van de steiger werd in 1864 begonnen en het eerste deel werd in 1865 geopend. De steiger werd tot in de jaren 1960 herhaaldelijk verlengd en bereikte uiteindelijk een lengte van 1.841 meter (6.040 ft). Het laatste commerciële schip deed de steiger aan in 1971 en de steiger werd het jaar daarop gesloten.

De jetty kwam later in handen van Busselton Shire die hem geleidelijk restaureerde en verbeterde. In 1978 overleefde de steiger cycloon Alby, maar ook diverse branden en de dreiging om hem te slopen werden overleefd. Vandaag de dag is het een van de belangrijkste toeristische attracties van de regio.

Een stukje geschiedenis over de Busselton Jetty
Een stukje geschiedenis over de Busselton Jetty
Veel mensen die aan het genieten zijn van het mooie weer - Busselton
Veel mensen die aan het genieten zijn van het mooie weer
Mooi uitzicht op de kust

Mooie stranden

Voor ons was Busselton echt een dagbezoek, aangezien we er maar 1 nacht verbleven. Wie langer in Busselton is kan genieten van de mooie stranden. Veel mensen nemen een verfrissende duik of genieten langs de kust van het zonnetje. Het is een schitterende kustplaats waar je een hele mooie tijd kunt hebben als je van zon, zee en strand houdt.

Het strand met uitzicht op de jetty - Busselton
Het strand met uitzicht op de jetty
Martin geniet van de omgeving
Martin geniet van de omgeving
Mooie stranden in Busselton
Mooie stranden in Busselton

Shelter Brewing Co.

Nog een attractie waar je absoluut niet omheen kunt in Busselton is de brouwerij Shelter Brewing Co. Een imposant gebouw wat opvalt ook mede dankzij de grote letters op de zijkant. Een schitterende brouwerij op een top locatie!

Shelter Brewing Co.
Born & Brewed in Busselton

Wanneer wij besluiten om hier een bierproeverij te doen, worden we al snel meegenomen in de fijne sfeer die er hangt. Grote lange tafels met gezinnen, vriendengroepen en stelletjes vullen deze enorme ruimte met gezelligheid. Gezien het Jazz festival wat deze dag plaatsvond was het er ook nog eens drukker dan normaal. Gelukkig konden wij een plekje vinden om te genieten van onze bierproeverij met aansluitend een hapje eten.

Binnen in de bierbrouwerij
Genieten van de fijne sfee
Genieten van de fijne sfeer

Wij hebben 4 verschillende biertjes geprobeerd: een lager, pale ale, Indian pale ale, en een red Ale. Het eten bij Shelter Brewing Co. is trouwens ook een aanrader. Wij hebben er heerlijk gegeten!

Een bierproeverij
Een bierproeverij
De gekozen bieren - Busselton
De gekozen bieren

Over Busselton

Busselton is een fijne plek om te bezoeken. Het kleinschalige karakter, de vibe die er hangt en de mooie stranden maken Busselton een mooie plek om te bezoeken in West-Australië. Het is de ideale stop als je net als wij een roadtrip maakt van Perth richting Albany. Busselton is goed te combineren met Margaret River, een bezoek aan een van de grotten en een bezoek aan de vele natuurparken die in de buurt liggen.

Standbeeld in het centrum van Busselton
Standbeeld in het centrum van Busselton
Een vrolijke deur bij onze B&B
Een vrolijke deur bij onze B&B

Bezienswaardigheden Busselton en omgeving

In en rond Busselton zijn de volgende bezienswaardigheden ook leuk om te bezoeken:

  • The Busselton Museum: lokale geschiedenis in een voormalige boterfabriek
  • Tuart Forest National Park: een nationaal park in het zuidwesten van West-Australië, 183 kilometer ten zuiden van Perth. Het bevat het grootste overgebleven deel van het zuivere Tuart-bos ter wereld.

In de volgende blog neem ik je mee naar Margaret River en de Ngilgi Cave. Meer over West-Australië lezen? Neem dan een kijkje op onze speciale Australië-pagina en ontdek de leukste plekken.

Busselton bezoeken?

Staat Busselton nu ook op jouw lijstje? Bezoek Busselton tijdens een eigen roadtrip door West-Australië. Met het huren van een auto zie je nog meer van deze mooie omgeving in West-Australië. Wist je dat het ook mogelijk is om vanuit Perth met een dagtour Busselton te bezoeken? Bekijk hier de mogelijkheden

Betaalbaar overnachten

Boek je accommodatie en geniet van het mooie Busselton. Bekijk hier de leukste en betaalbaarste hotels

Leuke tours om te doen

Een bezoek aan Busselton wordt nog leuker met een gave tour of activiteit. Bekijk hier het aanbod

Vliegtickets richting Perth

Vlieg op Perth om zo snel mogelijk Busselton te kunnen bezoeken. Bekijk nu de mogelijkheden

Voor meer tips over Busselton verwijs ik graag naar WesternAustralia.com

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy