Cadena Gallery Apartments: een artistieke reis door Krakau

Gepubliceerd: 14 okt 2019 | Foto: Cadena Gallery Apartments in Krakau Polen

Krakau zet zichzelf steeds meer op de kaart als ideale stedentrip stad. In 1,5 uur zit je al vanaf Amsterdam in deze bruisende Poolse stad. Een stad met veel geschiedenis, dat zich flink ontwikkelt en ook zeker bekend staat om de Poolse kunst. Krakau is namelijk echt een paradijs voor kunstliefhebbers.

Geïnspireerd door Poolse Kunstenaars

Dat Krakau kunst ademt is niet alleen in de stad zelf te zien, maar ook in de spiksplinternieuwe Cadena Gallery Apartments. Deze 5-sterren appartementen willen namelijk graag een andere kant op het gebied van kunst en geschiedenis van Krakau laten zien.

De appartementen bevinden zich in een gebouw uit 1396 en zijn geïnspireerd door de Poolse schilders Jan Matejko, Józef Mehoffer, Stanisław Wyspiański en Witkacy. Het leuke is dat elk appartement is vernoemd naar één van hen. Je hoeft dus je appartement niet uit om de kunst en cultuur van Krakau te ervaren.

Gevestigd in een oud pand uit 1396
Gevestigd in een oud pand uit 1396

Stanisław Ignacy Witkiewicz / Witkacy

De Poolse Kunstenaar Witkacy was erg excentriek, mysterieus en een ware vertegenwoordiger van de avant-garde van het Poolse modernisme, dat de verbeelding inspireerde en stimuleerde. Hij was in die tijd een echte duizendpoot. Hij schilderde, fotografeerde, was een filosoof, speelde toneel en was ook nog eens een schrijver.

Wie graag wil genieten van de kunst van Witkacy in Krakau, kiest ervoor om in het Witkacy Apartment te overnachten. Een kamer helemaal in style van kunstenaar Witkacy.

Ervaar de kunst en cultuur van Krakau in je appartement
Appartement met The false of women, 1927 (Witkacy)

Stanisław Mateusz Ignacy Wyspiański

Wyspiański, ook wel Fourth Polish Bard genoemd, stond bekend om zijn brede scala aan kunsten die hij beheerste. Zo werd hij beroemd als toneelschrijver, theatermaker, dichter, schilder, graficus, kunstprofessor en auteur van zowel hoge kunst als toegepaste kunst, verbonden aan interieurontwerp.

Wie kiest voor het Wyspiański Apartment begeeft zich in een sfeervolle woonkamer met het prachtige kustwerk The polychromes in the Franciscan Church in Kraków op de muur.

Het prachtige The polychromes in the Franciscan Church in Kraków op de muur
Het prachtige The polychromes in the Franciscan Church in Kraków op de muur

Jan Alojzy Matejko

Jan Matejko is de meest opvallende kunstenaar uit de 19e eeuwse historische schilderkunst van Polen. Hij was een schilder die geobsedeerd was door de Poolse geschiedenis. Met meer dan 320 olieverfschilderijen, portretten en enkele duizenden schetsen en aquarellen, heeft hij zichzelf absoluut geprofileerd in Polen. Eén van zijn bekendste werken is Stańczyk, het schilderij waarin hofnar Stańczyk centraal staat en een peinzende en sombere indruk maakt.

Kamer met het kunstwerk Stańczyk aan de muur

In het Matejko Apartment van Cadena Gallery Apartments kun je dit mooie kunstwerk van Jan Matejko bewonderen en genieten van de sfeer die helemaal is afgestemd op dit meesterwerk.

De badkamer, ook helemaal in style
De badkamer, ook helemaal in style

In de voetsporen van…

Gasten die overnachten in Cadena Gallery Apartments ontvangen een exclusief boek met verhalen over deze Poolse kunstenaars. Het boek leidt je door de geschiedenis van Krakau aan de hand van hun levensverhalen. Zo kun je meteen wat leren over de idealen die ze nastreefden en de invloed die ze hadden op anderen in die tijd. Door middel van dit boek maak je een reis in de geschiedenis en treedt je zelfs in de voetsporen van deze meesters. Je komt namelijk te weten wat de belangrijkste locaties in de stad waren, die een grote rol hebben gespeeld in de tijd dat deze kunstenaars actief waren.

Ook in artistieke sferen overnachten?

Ben je enthousiast geworden over Cadena Gallery Apartments? En zou je graag meer over deze Poolse kunstenaars willen weten? Neem dan snel een kijkje op de website en ga het ervaren.

Meer reistips over Krakau

Citytrip Krakau: 8 x doen tijdens je bezoek aan Krakau

Drie must sees in Krakau

Liefde voor Reizen: Top 20 stedentrips in Europa!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy