Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cadena Gallery Apartments: een artistieke reis door Krakau

Cadena Gallery Apartments in Krakau Polen

Cadena Gallery Apartments: een artistieke reis door Krakau

Cadena Gallery Apartments in Krakau Polen

Inhoudsopgave

Krakau zet zichzelf steeds meer op de kaart als ideale stedentrip stad. In 1,5 uur zit je al vanaf Amsterdam in deze bruisende Poolse stad. Een stad met veel geschiedenis, dat zich flink ontwikkelt en ook zeker bekend staat om de Poolse kunst. Krakau is namelijk echt een paradijs voor kunstliefhebbers.

Geïnspireerd door Poolse Kunstenaars

Dat Krakau kunst ademt is niet alleen in de stad zelf te zien, maar ook in de spiksplinternieuwe Cadena Gallery Apartments. Deze 5-sterren appartementen willen namelijk graag een andere kant op het gebied van kunst en geschiedenis van Krakau laten zien.

De appartementen bevinden zich in een gebouw uit 1396 en zijn geïnspireerd door de Poolse schilders Jan Matejko, Józef Mehoffer, Stanisław Wyspiański en Witkacy. Het leuke is dat elk appartement is vernoemd naar één van hen. Je hoeft dus je appartement niet uit om de kunst en cultuur van Krakau te ervaren.

Gevestigd in een oud pand uit 1396
Gevestigd in een oud pand uit 1396

Stanisław Ignacy Witkiewicz / Witkacy

De Poolse Kunstenaar Witkacy was erg excentriek, mysterieus en een ware vertegenwoordiger van de avant-garde van het Poolse modernisme, dat de verbeelding inspireerde en stimuleerde. Hij was in die tijd een echte duizendpoot. Hij schilderde, fotografeerde, was een filosoof, speelde toneel en was ook nog eens een schrijver.

Wie graag wil genieten van de kunst van Witkacy in Krakau, kiest ervoor om in het Witkacy Apartment te overnachten. Een kamer helemaal in style van kunstenaar Witkacy.

Ervaar de kunst en cultuur van Krakau in je appartement
Appartement met The false of women, 1927 (Witkacy)

Stanisław Mateusz Ignacy Wyspiański

Wyspiański, ook wel Fourth Polish Bard genoemd, stond bekend om zijn brede scala aan kunsten die hij beheerste. Zo werd hij beroemd als toneelschrijver, theatermaker, dichter, schilder, graficus, kunstprofessor en auteur van zowel hoge kunst als toegepaste kunst, verbonden aan interieurontwerp.

Wie kiest voor het Wyspiański Apartment begeeft zich in een sfeervolle woonkamer met het prachtige kustwerk The polychromes in the Franciscan Church in Kraków op de muur.

Het prachtige The polychromes in the Franciscan Church in Kraków op de muur
Het prachtige The polychromes in the Franciscan Church in Kraków op de muur

Jan Alojzy Matejko

Jan Matejko is de meest opvallende kunstenaar uit de 19e eeuwse historische schilderkunst van Polen. Hij was een schilder die geobsedeerd was door de Poolse geschiedenis. Met meer dan 320 olieverfschilderijen, portretten en enkele duizenden schetsen en aquarellen, heeft hij zichzelf absoluut geprofileerd in Polen. Eén van zijn bekendste werken is Stańczyk, het schilderij waarin hofnar Stańczyk centraal staat en een peinzende en sombere indruk maakt.

Kamer met het kunstwerk Stańczyk aan de muur

In het Matejko Apartment van Cadena Gallery Apartments kun je dit mooie kunstwerk van Jan Matejko bewonderen en genieten van de sfeer die helemaal is afgestemd op dit meesterwerk.

De badkamer, ook helemaal in style
De badkamer, ook helemaal in style

In de voetsporen van…

Gasten die overnachten in Cadena Gallery Apartments ontvangen een exclusief boek met verhalen over deze Poolse kunstenaars. Het boek leidt je door de geschiedenis van Krakau aan de hand van hun levensverhalen. Zo kun je meteen wat leren over de idealen die ze nastreefden en de invloed die ze hadden op anderen in die tijd. Door middel van dit boek maak je een reis in de geschiedenis en treedt je zelfs in de voetsporen van deze meesters. Je komt namelijk te weten wat de belangrijkste locaties in de stad waren, die een grote rol hebben gespeeld in de tijd dat deze kunstenaars actief waren.

Ook in artistieke sferen overnachten?

Ben je enthousiast geworden over Cadena Gallery Apartments? En zou je graag meer over deze Poolse kunstenaars willen weten? Neem dan snel een kijkje op de website en ga het ervaren.

Meer reistips over Krakau

Citytrip Krakau: 8 x doen tijdens je bezoek aan Krakau

Drie must sees in Krakau

Liefde voor Reizen: Top 20 stedentrips in Europa!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis