Ontdek Noord-Amerika met een camper

Gepubliceerd: 19 aug 2016 | Foto: Vintage toned scenic road, Utah, USA.

Noord-Amerika is een fantastisch continent. Het is dusdanig groot dat je hier van elk soort vakantie kunt genieten. Een van de avontuurlijkste manieren om veel van het continent te zien, is een camperreis. Camperreizen zijn er in alle soorten en maten. De landschappen zijn fascinerend en zo afwisselend dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Kies voor een camper

Een camper huren in Amerika kun je doen bij één van de vele aanbieders. Reizen met een camper biedt twee grote voordelen: je hebt je huis (inclusief keuken, wc en douche!) altijd bij je en je bent niet afhankelijk van restaurants. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk om per camper te reizen. Je combineert het comfort van een fatsoenlijk bed en een keukentje met het ruige en avontuurlijke van kamperen. Je overnacht op de mooiste campings midden in de natuur.

Prachtige wegen! Ontdek Noord-Amerika met een camper

Prachtige wegen – Ontdek Noord-Amerika met een camper!

Hoe ziet een camperreis eruit?

Om in Amerika een camper te mogen besturen, heb je geen bijzonder rijbewijs nodig, waar dat in Nederland vaak wel het geval is. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. De wegen in Noord- Amerika zijn stukken breder dan bij ons en alles is ingesteld op grote campers. Het land is zo uitgestrekt dat je hele stukken highway en mooie routes zult hebben waarbij je geen enkel ander voertuig tegenkomt. De camper biedt veel vrijheid en dat zorgt in combinatie met de prachtige landschappen voor een geweldig roadtrip-gevoel. Hoeveel kilometers je precies af wilt leggen, kun je zelf bepalen bij het maken van je route. Er zijn vervolgens verschillende mogelijkheden voor overnachtingen. Je kunt kiezen voor een hele basic camping in een nationaal park of gaan voor meer comfort en luxe (zoals wifi en een zwembad) op commerciële campings, die vaak buiten de natuurgebieden liggen en iets duurder zijn.

Olympic second beach - Amerika met de camper!

Olympic second beach – Amerika met de camper!

Bestemmingen

Je bent niet beperkt tot een bepaalde bestemming als je per camper door Noord-Amerika gaat reizen. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en kunt je eigen route bepalen. Slaapplekken zoeken hoeft niet, Overal zijn campings. Is er geen camping of iets dergelijks in de buurt, dan kun je soms een nacht doorbrengen op een parkeerplaats van de Walmart. Helaas mag dit laatste niet overal en bovendien kun je ervoor beboet worden.

In de top 3 van camperbestemmingen staan de Rocky Mountains, Zuidwest-Amerika en Florida. De Rocky Mountains bestrijken een gigantisch gebied in de VS en Canada. Er zijn verschillende routes die de Rockies ten minste deels aan doen. Een reis van Calgary naar Vancouver bijvoorbeeld. Zuidwest- Amerika is met zijn nationale parken een droombestemming voor elke natuurliefhebber. De Grand Canyon, Bryce Canyon zijn twee van de mooiste nationale parken van het Amerika. Ook Las Vegas in Nevada is een bezoek waard, evenals Yosemite National Park in Californië. Florida heeft weer een heel ander landschap met hele andere bezienswaardigheden. Hier ga je naartoe voor zon, zee, strand en pretparken. Buiten deze top 3 zijn er nog veel meer geweldige bestemmingen voor een campperreis. Yukon en Alaska, Oost-Canada en de Deep South bijvoorbeeld.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Bestemming

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx