Ontdek Noord-Amerika met een camper


19 aug 2016 | Bestemming
Foto: Vintage toned scenic road, Utah, USA.

Noord-Amerika is een fantastisch continent. Het is dusdanig groot dat je hier van elk soort vakantie kunt genieten. Een van de avontuurlijkste manieren om veel van het continent te zien, is een camperreis. Camperreizen zijn er in alle soorten en maten. De landschappen zijn fascinerend en zo afwisselend dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Kies voor een camper

Een camper huren in Amerika kun je doen bij één van de vele aanbieders. Reizen met een camper biedt twee grote voordelen: je hebt je huis (inclusief keuken, wc en douche!) altijd bij je en je bent niet afhankelijk van restaurants. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk om per camper te reizen. Je combineert het comfort van een fatsoenlijk bed en een keukentje met het ruige en avontuurlijke van kamperen. Je overnacht op de mooiste campings midden in de natuur.

Prachtige wegen! Ontdek Noord-Amerika met een camper

Prachtige wegen – Ontdek Noord-Amerika met een camper!

Hoe ziet een camperreis eruit?

Om in Amerika een camper te mogen besturen, heb je geen bijzonder rijbewijs nodig, waar dat in Nederland vaak wel het geval is. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. De wegen in Noord- Amerika zijn stukken breder dan bij ons en alles is ingesteld op grote campers. Het land is zo uitgestrekt dat je hele stukken highway en mooie routes zult hebben waarbij je geen enkel ander voertuig tegenkomt. De camper biedt veel vrijheid en dat zorgt in combinatie met de prachtige landschappen voor een geweldig roadtrip-gevoel. Hoeveel kilometers je precies af wilt leggen, kun je zelf bepalen bij het maken van je route. Er zijn vervolgens verschillende mogelijkheden voor overnachtingen. Je kunt kiezen voor een hele basic camping in een nationaal park of gaan voor meer comfort en luxe (zoals wifi en een zwembad) op commerciële campings, die vaak buiten de natuurgebieden liggen en iets duurder zijn.

Olympic second beach - Amerika met de camper!

Olympic second beach – Amerika met de camper!

Bestemmingen

Je bent niet beperkt tot een bepaalde bestemming als je per camper door Noord-Amerika gaat reizen. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en kunt je eigen route bepalen. Slaapplekken zoeken hoeft niet, Overal zijn campings. Is er geen camping of iets dergelijks in de buurt, dan kun je soms een nacht doorbrengen op een parkeerplaats van de Walmart. Helaas mag dit laatste niet overal en bovendien kun je ervoor beboet worden.

In de top 3 van camperbestemmingen staan de Rocky Mountains, Zuidwest-Amerika en Florida. De Rocky Mountains bestrijken een gigantisch gebied in de VS en Canada. Er zijn verschillende routes die de Rockies ten minste deels aan doen. Een reis van Calgary naar Vancouver bijvoorbeeld. Zuidwest- Amerika is met zijn nationale parken een droombestemming voor elke natuurliefhebber. De Grand Canyon, Bryce Canyon zijn twee van de mooiste nationale parken van het Amerika. Ook Las Vegas in Nevada is een bezoek waard, evenals Yosemite National Park in Californië. Florida heeft weer een heel ander landschap met hele andere bezienswaardigheden. Hier ga je naartoe voor zon, zee, strand en pretparken. Buiten deze top 3 zijn er nog veel meer geweldige bestemmingen voor een campperreis. Yukon en Alaska, Oost-Canada en de Deep South bijvoorbeeld.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *