Cruisen voor beginners

Cruisen, dat is toch alleen iets voor oude mensen?


22 jun 2018 | Reisinspiratie
Foto: Cruisen voor beginners

Mijn naam is Chiara, 26 jaar oud en gek op cruisen! Ik heb inmiddels 5 cruises gemaakt en als ik over mijn cruisereizen vertel aan vrienden of bekenden krijg ik bovenstaande uitspraak vaak te horen. In deze gastblog neem ik jullie graag mee op mijn laatste cruise in het Caribisch gebied om te laten zien dat cruisen ook voor alles onder de 55+ juist heel erg leuk kan zijn!

Vanuit Florida richting de Caribbean

De laatste cruise die ik heb gemaakt was een 11-daagse cruise met de M.S Noordam van de Holland America Line. De cruisemaatschappij die bij de meeste Nederlanders wel bekend is. Het schip vertrok richting de Caribbean vanuit Ft. Lauderdaule, Florida. Eerst een paar uur vliegen en 2 nachten in een hotel de jetlag wegslapen. Daarna kon het leukste deel van de reis beginnen. Eerst het inschepen, inchecken, bagage afgeven en je cruise card ontvangen. Deze sleutel naar je kamer is tegelijkertijd ook je betaalmiddel aan boord en identificeert je als je het schip verlaat en weer aan boord komt. Erg handig want zo hoef je geen cash of creditcard mee te nemen.

Veel bestemmingen, in luxe reizen

Wat ik zo fijn vind aan cruisen is dat ik vele landen/bestemmingen in relatief korte tijd kan bezoeken. Op deze 11 daagse cruise legden we aan in de volgende havens: Half Moon Cay(Bahama’s), Grand Turk&Caicos eilanden, Samana(Dominicaanse Republiek) Curaçao, Bonaire en Aruba. In de meeste havens kom je vroeg in de ochtend aan en vertrek je weer rond een uur of 5 in de middag. In Curaçao bleven we tot laat in de avond zodat we wat langer de tijd hadden.

Half Moon Cay is het privé eiland van de Holland America Line en is dan ook alleen voor de passagiers. Op deze bestemmingen heb ik vooral heerlijk op het strand gelegen, gesnorkeld en lekker gegeten natuurlijk! In Curaçao heb ik met dolfijnen gezwommen. Een echte must als toerist, haha. Het was een geweldige ervaring! Deze excursies kan je ook handig via de cruisemaatschappij boeken. Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken of alles zelf te regelen in de verschillende havens die je aandoet.

Dolfijnen kijken Curaçao

Dolfijnen kijken Curaçao

Cruisen voor -55

Eerlijk toegegeven is de gemiddelde leeftijd aan boord van de Holland America Line zeker wel 45+. Nu is het een wat traditionele rederij zonder waterparken of bekende animatie figuren aan boord. Persoonlijk cruise ik ook graag met de Holland America Line en vind ik de wat hogere gemiddelde leeftijd niet heel erg. Zeker niet als je met familie reist! Er is nog steeds meer dan genoeg te beleven en het cruisegevoel met prachtige uitzichten over de oceaan maken elke cruise heel bijzonder. Natuurlijk maak ik ook graag cruises gericht op een jonger publiek, daarover een andere keer meer. Ook aan boord van de M.S Noordam zijn er uiteraard meerdere zwembaden, bars, casino en een theater aan boord. Ik heb altijd snel leeftijdsgenoten gevonden waar je mee af kan spreken om wat leuks te gaan doen of het nu aan wal of aan boord is!

Op het cruiseschip in de avond

Op het cruiseschip in de avond

Na 11 dagen pret was het dan helaas al weer afgelopen. De laatste keer met je pas van boord, de crew die zich klaar maakt voor de volgende lading passagiers. Leuk blijft het niet! Gelukkig is er altijd weer een nieuwe cruise te boeken of over te dromen!

Heb je ook altijd al willen cruisen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan ook eens een kijkje op www.cruisenvoorbeginners.nl of volg mij op Instagram: cruisenvoorbeginners. Ik ga voor Liefde voor Reizen maandelijks gastblogs schrijven over mijn cruises en andere reizen. Daar heb ik enorm veel zin en en jullie hopelijk ook! 😉

Ook een keer een onvergetelijke cruise maken? 

Ervaar het ook zelf. Bekijk nu de mogelijkheden!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *