Daintree River Cruise

Daintree River Cruise in Cape Tribulation

Gepubliceerd: 19 jan 2021 | Foto: Daintree River Cruise

Daintree River Cruise – Na 3 dagen verlieten wij het prachtige Port Douglas om verder noordelijk te rijden richting Cape Tribulation. Een gebied waar ik erg naar uitkeek, aangezien het Daintree National Park heel hoog op mijn lijstje stond. Sowieso vind ik het het regenwoud altijd fascinerend, er is daar zoveel wildlife en het is een heel speciale plek om te zijn en ook al zie je de dieren niet je weet toch dat ze er zijn.

Onze route door Noord-Queensland

Voordat wij naar onze bijzondere slaapplek in Cape Tribulation reden stond in de ochtend de Daintree River Cruise op het programma. Een avontuurlijke boottocht op de Daintree River waarbij we op zoek gingen naar wildlife.

Bekijk onze sfeervideo

Tropische regenbui

Net voordat we de boot opstapten barste het los, een typische regenwoud bui kwam over ons heen. Gelukkig konden we aardig droog zitten, de boot had namelijk een groot dak en er stond weinig wind, daar hadden we echt geluk mee. Ik was wel benieuwd of we met dit regenachtige weer veel wildlife zouden spotten.

Tropische regenbui tijdens de Daintree River Cruise
Tropische regenbui tijdens de Daintree River Cruise

Krokodillen

Al na enkele meters varen had de kapitein / tour guide al een krokodil in het vizier. Het ging om een kleiner exemplaar, een jonkie. Terwijl de grote jongens in het water vooral indrukwekkend zijn, vond ik deze eigenlijk best schattig. Hij was in ieder geval niet bang voor ons en bleef nieuwsgierig kijken.

Een jonge krokodil in de modder - Daintree River Cruise
Een jonge krokodil in de modder
Een nieuwsgierige jonge krokodil - Daintree River Cruise
Een nieuwsgierige jonge krokodil

Ondertussen was het nog harder gaan regenen en nog steeds bleef de boot aardig droog. Af en toe poetste ik een spetter van mijn lens zodat ik weer heldere foto’s kon maken.

Fotograferen op de boot tijdens een tropische regenbui
Fotograferen op de boot tijdens een tropische regenbui

Wanneer we weer een stuk verder vaarden kwamen we de grotere krokodillen tegen. Een prachtig gezicht hoe ze zo in het water lagen terwijl de regen op het water klotste. De krokodillen teller stond ondertussen al op 2.

De krokodil hield ons goed in de gaten
Hij hield ons goed in de gaten
Deze krokodil genoot van de tropische regenbui
Deze krokodil genoot van de tropische regenbui

Boomslangen

Terwijl ik bij het opstappen dacht: wat jammer dat het zo hard regent, begon ik tijdens het varen het steeds leuker te vinden. Helemaal toen de gids vertelde dat je bij regenachtig weer andere dieren kunt spotten dan normaal. Zo is de kans bijvoorbeeld op boomslangen een stuk groter.

Een stukje varen - kijken of we nog meer wildlife konden spotten
Een stukje varen, kijken of we nog meer wildlife konden spotten

De gids had het nog niet gezegd of Martin spotte een prachtige gele (en zeer actieve )boomslang. Hoewel ik eerst altijd even goed moet focussen met mijn ogen, had ik hem ook aardig snel gespot. Terwijl de boomslang al aardig dichtbij was vond de kapitein het grappig om met de boot nog iets dichterbij te varen. Dit was een goed moment om hem te fotograferen.

Wauw, een prachtige boomslang gespot - Daintree River Cruise
Wauw, een prachtige boomslang gespot
Een actieve boomslang keek ons nieuwsgierig aan
Een actieve boomslang keek ons nieuwsgierig aan

Hoewel ik geen groot fan ben van slangen, vond ik deze best okee, ik vond hem zelfs prachtig om te zien en bleef dan ook fotograferen. Misschien kwam het ook omdat we ‘veilig’ op de boot zaten en boomslangen minder gevaarlijk zijn dan bijvoorbeeld bruine slangen of pythons.

Veel bomen langs de kant met bijzondere vruchten
Veel bomen langs de kant met bijzondere vruchten

Tropische bomen en planten

Naast de vele tropische beesten leerden we ook het een en ander over de bomen en planten die er groeien. Zo plukte de tour guide een vrucht van de mangrove bomen(zie bovenstaande foto) om hier meer over te vertellen. Zodra deze volgroeit is valt hij van de boom met de punt in de modder, om daar weer uit te groeien tot een nieuwe mangroveboom.

Je blijft je verbazen hoe groen de omgeving is
Je blijft je verbazen hoe groen de omgeving is
Allerlei soorten tropische planten en bomen passeerden wij
Allerlei soorten tropische planten en bomen passeerden wij

Vogels

Opvallend is dat we tijdens deze boottocht een stuk minder vogels hebben gespot. Zou dit met de regen te maken hebben? De kans is groot! Toch zijn er wel wat mooie vogels aanwezig, zo zien we halverwege onze tour deze mooie zilverreiger.

Een prachtige zilverreiger in de regen - Daintree River Cruise
Een prachtige zilverreiger in de regen

Een ding is zeker: de krokodillen kunnen wel tegen een tropisch buitje. Ze zijn er zelfs gek op, want na 3 gespotte krokodillen zagen we er nog 2 in de modder liggen.

Krokodil - Daintree River Cruise
En nog zo’n grote jongen
Grote krokodil langs de kant
Grote krokodil langs de kant

Een schitterend gezicht was het, hoe deze reusachtige beesten langs de kant liggen, in de regen, om alles in de gaten te houden. Met deze jongens wil je geen ruzie krijgen in ieder geval!

Nog een stukje dichterbij - hij hield ons goed in de gaten
Nog een stukje dichterbij, hij hield ons goed in de gaten
En nog een close up van de krokodil
En nog een close up

Het laatste staartje van de bui brengt nog even wat stortregen waarna het daarna een soort van opklaarde.

Ondertussen passeerden we een andere boot die ook een krokodil gespot hadden
Ondertussen passeerden we een andere boot die ook een krokodil gespot hadden
Het landschap wanneer de regen afnam
Het landschap wanneer de regen afnam

Hoewel de hele boot al aardig aan de regen was gewend, vonden we het zeker niet erg dat het even droog was. Misschien kunnen we nog wat vogels spotten nu het droog is, dachten we.

Tijdens het laatste stukje varen. Zullen we nog vogels spotten
Tijdens het laatste stukje varen. Zullen we nog andere vogels spotten?

IJsvogel

Terwijl iedereen aandachtig naar de bomen en het water aan het staren was, zagen we nog geen speciale vogels. Gelukkig hadden we Martin op de boot, die altijd veel oog heeft voor wildlife. Ook deze keer was het raak, in de verte zag hij een felblauwe ijsvogel, een Azure Kingfisher. Een prachtige exemplaar! Vogels zijn altijd lastig om te fotograferen, maar door middel van mijn goede lens heb ik hem er aardig goed opgekregen.

Prachtige blauwe Azure Kingfisher -ijsvogel - Daintree River Cruise
Prachtige blauwe Azure Kingfisher (ijsvogel)
Prachtige Azure Kingfisher gespot bij de Daintree River
Prachtige Azure Kingfisher gespot bij de Daintree River

Rivier cruises

We hadden al eerder rivier cruises gemaakt in Northern Territory. Zo zijn we bijvoorbeeld de Mary River op geweest waar we veel bijzondere vogels en krokodillen hebben gespot. En in Kakadu National Park hebben we een river cruise gemaakt, waarbij we de wetlands van Australië ontdekten.

Elke dag anders

Toch heeft deze Daintree River Cruise mij weer doen verbazen. Het blijft een geweldige ervaring om op het water te zijn en te zien hoeveel natuur en wildlife Australië kent. Deze cruise was weer totaal anders. Zo heb ik tijdens deze boottocht voor het eerst boomslangen gespot en waren de krokodillen ook weer anders dan op de Mary River en in Kakadu National Park.

Eigenlijk is het hele landschap gewoon weer anders. Ik denk dat ik nooit genoeg krijg van river cruises in Australië. Elke dag is weer anders, elke dag kun je weer andere beesten spotten.

Ook heb ik geleerd dat het geen bal uitmaakt of het nou regent of droog is. Het heeft allebei wat. Tijdens een boottocht is de kans groot dat je beesten spot, daar heeft het weer weinig mee te maken.

Aanrader!

Ik raad de Daintree River Cruise aan als je richting Cape Tribulation rijdt. Het is een avontuurlijke boottocht waarbij de kans op wildlife aanzienlijk groot is. Een bezoek aan de Daintree River is sowieso een te gekke ervaring.

Ook op avontuur?

Heb ik je enthousiast gemaakt en zou je ook graag deze Daintree River Cruise willen maken? Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy