Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

5 leuke plekken om een drankje te doen in Darwin

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

5 leuke plekken om een drankje te doen in Darwin

Inhoudsopgave

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de oostkust en steden zoals Sydney, Brisbane en Melbourne staan vaak hoog op het lijstje. Doodzonde als je het mij vraagt, Darwin heeft namelijk zoveel moois te bieden. Zo zijn er ontzettend veel mooie natuurplekken, maar is de gezelligheid ook nooit ver te zoeken. Wist je bijvoorbeeld dat er (bijna) elke dag wel ergens livemuziek wordt gespeeld? In deze blog deel ik mijn 5 favoriete plekken in en rond Darwin om een drankje te doen. Plekken die je niet mag missen wanneer jij het tropische Darwin bezoekt.

Darwin Ski Club

De Darwin Ski Club is een populaire plek onder de locals. Maar ook steeds meer toeristen weten het te vinden. Een drankje doen bij Darwin Ski Club betekent hét ultieme vakantiegevoel. Wanneer je een drankje hebt besteld en een tafeltje hebt uitgekozen kun je genieten van een prachtig uitzicht over zee. Geniet van zeilboten die op het water dobberen, mensen die een watersport beoefenen en wandelaars die langslopen. Wanneer het zonnetje steeds lager gaat krijgt het uitzicht een nog meer betoverend beeld. Maar ook de Darwin Ski Club zelf, waar in de avond een romantische sfeer hangt vanwege alle gezellige lampjes. In het weekend zijn er vaak liveoptredens en ook worden er in het droge seizoen regelmatig leuke events georganiseerd.

Darwin Ski Club
Darwin Ski Club

Lola’s Pergola

In het altijd gezellige Cullen Bay vind je het sfeervolle Lola’s Pergola. Een van de gekste en misschien wel gezelligste tentjes van Darwin. Bij binnenkomst krijg je al meteen een lach op je gezicht bij het zien van alle grappige details, zoals een ouderwetse kermis carousel voor kinderen. Bij een sfeervol ingerichte bar kun je allerlei drankjes en eten bestellen waarna je daarna een leuk tafeltje kunt uitkiezen waarbij je een schitterend uitzicht hebt over de Cullen Bay Marina. Terwijl het overdag rustiger kan zijn met her en der een gevuld tafeltje, kan het in het weekend gezellig druk zijn bij Lola’s Pergola wanneer locals hun weekend inluiden.

Lola's Pergola
Lola’s Pergola

Wisdom Bar & Cafe

De Wisdom Bar & Cafe is mijn favoriet als het gaat om livemuziek en goed Australisch eten. De Wisdom Bar & Cafe vind je in de bruisende uitgaansstraat Mitchell Street en heeft vaak op vrijdag, zaterdag en zondagavond livemuziek. Er is een apart gedeelte om te kunnen eten, waarbij je de lekkerste chicken parmigiana en steak van heel Darwin kunt eten. De porties zijn lekker groot, waardoor je meteen een goede bodem hebt voor de avond vol met gezelligheid tijdens liveoptredens. De Wisdom Bar & Cafe is de ideale plek als je zin hebt in een avondje met veel gezelligheid!

Wisdom Bar & Cafe
Wisdom Bar & Cafe

Zen Rooftop Lounge Darwin

Darwin is geen plek waar rooftop bars in overvloed zijn, maar ze zijn er wel. Je moet ze alleen weten. 🙂 Zo heb ik pas Zen Rooftop Lounge Darwin ontdekt, deze is te vinden in Carey Street. Bij binnenkomst lijkt het alsof je een appartementencomplex binnenstapt (en dat is ook zo), maar na het nemen van de lift naar de bovenste verdieping kom je in een hele andere wereld terecht. Binnen bevindt zich de bar, waarbij je buiten een ruim terras hebt met 360 graden uitzicht. Een gezellige rooftop bar wat leuk is voor jong en oud. Geniet van een heerlijk drankje met een grandioos uitzicht over Darwin.

Zen Rooftop Lounge Darwin
Zen Rooftop Lounge Darwin

Beachfront Hotel

Het Beachfront Hotel ligt in het bruisende Rapid Greek, in de northern suburbs. Het Beachfront Hotel is de ideale plek voor een drankje, maar ook om goed te kunnen eten. Bij het gevestigde Smokey J’s Brew & Que kun je de lekkerste BBQ gerechten bestellen van Darwin en misschien wel die je ooit geproefd hebt. De Brisket burnt ends zijn echt goddelijk! Geniet van een drankje, hapje en van het uitzicht op zee. Het Beachfront Hotel is een plek wat je niet mag missen wanneer je in Darwin bent.

Uitzicht vanaf het terras van Beachfront Hotel
Uitzicht vanaf het terras van Beachfront Hotel

Meer leuke tips over Australië? Klik dan hier

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Australië