Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beste kleding voor jouw outdoor reis

De beste kleding voor jouw outdoor reis

De beste kleding voor jouw outdoor reis

De beste kleding voor jouw outdoor reis

Inhoudsopgave

Een outdoor reis is iets wat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje staat. Een mooie reis maken naar een prachtig gebied, waar je in de buitenlucht kunt genieten van al het moois dat de bestemming te bieden heeft. Denk daarbij aan een mooie wandeltocht door bergachtig gebied, fietsend door prachtige natuurgebieden of rondtrekken van stad naar stad. Om optimaal van een dergelijke reis te kunnen genieten, is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Een van die voorbereidingen is zorgen dat je de juiste kleding meeneemt. Wij geven je graag een aantal tips over belangrijke en goede kleding die onmisbaar is tijdens een outdoor reis.

Goede schoenen

Tijdens een outdoor reis leg je waarschijnlijk grote afstanden af. Met de auto, op een fiets, maar ongetwijfeld ook te voet. Om dit goed vol te houden, zijn kwalitatieve schoenen erg belangrijk. Het ondersteunen van je voeten is essentieel als je langere tijd veel van je lichaam vraagt. Goede wandelschoenen zijn dan ook onmisbaar. Maar wat is een goede wandelschoen? Als je veel loopt is het van belang om een schoen te hebben die goed om te voet past. Een schoen waar je voet te veel beweegruimte heeft zorgt voor blaren of andere ongemakken, dus het aanmeten van een goede zool in de schoen kan erg prettig zijn. Daarnaast is een stevige schoen aan te raden. Hoe meer stevigheid de schoen heeft, hoe meer ondersteuning het aan je voeten kan geven, en de belasting op je voet zo laag mogelijk houdt.

Geschikte jas

In een outdoor reis heb je natuurlijk te maken met verschillende weersomstandigheden. De ene dag loop je in de stralende zon, de andere dag heb je te maken met een regenbui op een koude dat. Zorg er dus voor dat je een jas hebt die je in alle weersomstandigheden droog en warm houdt. Een jas die winddicht en waterafstotend is, kan zo’n jas zijn. Een goed voorbeeld daarvan is een North Face jas. Dit merk biedt jassen in allerlei maten en soorten aan. Zo vind je altijd wel een jas die past bij de bestemming waar jij naar toe gaat.

Comfortabele kleding

Welke kleding je ook draagt, zorg dat je in comfortabele kleding loopt. Er wordt tijdens een outdoor reis veel van je lichaam gevraagd, en comfortabele kleding helpt je om meer van je reis te kunnen genieten. Stevige en goede kleding is belangrijk, maar kleding waar je je onder alle omstandigheden prettig in voelt is minstens zo belangrijk. In een winkel die gespecialiseerd is in outdoor reizen en bijpassende kleding kun je alle kledingstukken passen en ervaren welke kleding jou het beste gevoel geeft. Echter, ook op internet kun je veel geschikte kleding vinden en op basis van reviews zien hoe andere mensen deze kleding hebben ervaren. 

Wat je reis je je ook te bieden heeft of waar je ook heen gaat, met de juiste voorbereiding en de juiste kleding haal jij het maximale uit je reis. Hoe dan ook, goede reis gewenst!

Dit artikel is een samenwerking en geschreven door de redactie van Campz.nl

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis