Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bucketlist: deze landen willen onze gastbloggers heel graag bezoeken!

De bucketlist an onze gastbloggers

Bucketlist: deze landen willen onze gastbloggers heel graag bezoeken!

De bucketlist an onze gastbloggers

Inhoudsopgave

Een bucketlist, bijna iedereen die reist heeft er wel eentje. Een lijstje met landen die je als reiziger heel graag wil bezoeken. Dit mooie lijstje verandert nog wel eens, omdat je misschien door reisverhalen of reisblogs bent beïnvloed. Maar wat vaak zo vast staat als een huis is de eerste plek. Het verlangen naar dat land wordt alleen maar groter. Herkenbaar? Wij vroegen onze gastbloggers: Welk land staat op dit moment bovenaan jouw bucketlist? en waarom? 🙂

Gastblogger Nikki
Gastblogger Nikki

Japan

Het juiste antwoord zou zijn: alle landen waar ik nog niet ben geweest. Ik wil gewoon echt de hele wijde wereld zien, met al zijn volmaaktheden en imperfecties. Als er toch één land moet uitgekozen worden, dan is het Japan. Deze plek spreekt al jaren tot mijn verbeelding en die aantrekkingskracht is alleen maar groter geworden sinds ik Zuid-Korea heb bezocht. Ik was zo onder de indruk van die plek dat ik weken begon uit te zoeken hoe ik naar daar kon verhuizen en voldoende financiële middelen zou kunnen bemachtigen. Velen zeiden me achteraf: als je Korea al geweldig vond, dan ga je Japan de max vinden.

Bloesem in Japan
Bloesem in JapanFoto: Thom de Bruijn

En die mening deel ik.

Een reis naar het land van de samoerai staat dus bovenaan mijn bucketlist om verschillende redenen.

  1. Tokyo. Deze stad lijkt op foto’s en op het witte doek al standaard uit een sciencefictionfilm te komen. Hier rondwaden moet voelen alsof je 100 jaar in de toekomst bent gekatapulteerd.
  2. Het Japanse platteland. Ook hier zijn voornamelijk foto’s de beslissende factor geweest. Hier maak je weer net de omgekeerde beweging in de tijd. Ben ik in Japan een tijdreiziger?
  3. Pokémon. De “geek” in mij kan niet wachten om de geboorteplek van deze helden van mijn kindertijd te zien. Deze guilty pleasure mag zeker niet ontbreken in de lijst van redenen waarom Japan op nummer 1 in mijn bucketlist staat.
  4. De taal. Het Japans is echt zo’n aparte taal dat ik het ben beginnen leren om mezelf een beetje te kunnen behelpen als ik ooit deze reis maak.
  5. Karaoke. Ik kan totaal niet zingen, maar doe het wel heel graag. Dat deze vorm van entertainment zo ingeburgerd is in het dagelijkse (nacht)leven maakt het alleen maar beter.

Staat het indrukwekkende Japan ook bovenaan op jouw bucketlist? Bekijk de mogelijkheden en ervaar het ook zelf.

Al bij al een terechte nummer 1 voor mij.

Gastblogger Johanna
Gastblogger Johanna

Bhutan

Als reisfanaat is mijn bucketlist erg lang en vooral bovenaan de lijst is het behoorlijk vol ;). Als ik dan toch een bestemming moet kiezen die echt bovenaan staat dan is dat toch wel Bhutan. Dit land is nog relatief onontdekt door toeristen en het lijkt mij in veel opzichten erg indrukwekkend.

Om te beginnen ligt het prachtig midden in het Himalayagebergte, aan mooie uitzichten dus geen gebrek. Daarnaast is de eeuwenoude cultuur nog overal terug te zien en deze wordt nog steeds van generatie op generatie overgedragen.

Ook doet de regering er alles aan om zowel de natuur als cultuur te beschermen, in plaats van het land tot een toeristische attractie te maken. Wat de authenticiteit van Bhutan goed illustreert, is bijvoorbeeld de manier waarop welvaart wordt gemeten. Dit wordt namelijk niet uitgedrukt in BNP (Bruto Nationaal Product), maar in BNG (Bruto Nationaal Geluk). Welvaart wordt dus gemeten in geluk in plaats van geld, erg fascinerend!

Staat het bijzonder mooie Bhutan ook op jouw bucketlist? Bekijk de mogelijkheden!

Gastblogger Valerie
Gastblogger Valerie

Brazilië

Zoals jullie al konden lezen in mijn interview met Liefde voor Reizen, wil ik al een hele tijd doodgraag naar Brazilië. Het feit dat ik Portugees spreek en Portugees studeerde en tijdens die lessen veel over Brazilië te weten kwam, heeft dat alleen maar aangewakkerd. Alleen gebeurt er telkens weer iets in de wereld (Olympische Spelen, sociale onrust, crisis, corona …) waardoor mijn Brazilië-plannen telkens weer gedwarsboomd worden. Mijn vreugde zal dus groot zijn als ik ooit naar het prachtige land kan afreizen!

Brazilië is geen land, maar een wereld. De grootste Portugeestalige hub ter wereld. Verschillende klimaten en verschillende miljoenensteden die ik graag zou willen ervaren. Bovendien droom ik er al van kleinsaf van om ooit het carnaval in Rio mee te maken. De kleuren, de glitter, de outfits en de glamour. Het lijkt me een onwaarschijnlijk feest dat je moet beleefd hebben! Op ons huwelijk openden we bovendien – en tot groot jolijt van de aanwezige Portugezen – het dansfeest op de melodie van The girl from Ipanema. Ooit hoop ik die girl te zijn en ook eens écht op Ipanema te staan ;).

Maar voor nu blijf ik geduldig afwachten en reis ik verder naar andere prachtige plaatsen op onze wereld die wél bereikbaar zijn. Ik hoop nog veel van die mooie momenten te mogen delen hier, met Brazil op kop ;)!

Staat Brazilië ook hoog jouw bucketlist? Ontdek dit prachtige Zuid-Amerikaans land zo snel mogelijk, bekijk de mogelijkheden!

Gastblogger Reni
Gastblogger Reni

IJsland

Op dit moment staat IJsland bovenaan mijn bucketlist, omdat ik heel graag het noorderlicht wil zien. Buiten het noorderlicht moet ik natuurlijk een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen. Wat me ook gaaf lijkt aan IJsland is de scheiding van de aardplaten. IJsland ligt op twee aardplaten en de scheiding van deze twee aardplaten kan je zien. 

Watervallen in IJsland - Bucketlist
Watervallen in IJsland – Foto: Nikki

Verder lijkt IJsland me een heel mooi land om doorheen te rijden. Ik houd van mooie natuur en het lijkt me daar ontzettend mooi: watervallen, geisers, gletjsers, zwarte stranden, bergen, noem het maar op. Alleen even hopen dat een reis naar IJsland snel weer mogelijk is… 

Staat IJsland ook op jouw bucketlist bovenaan? Ontdek dit prachtige land zo snel mogelijk, bekijk de mogelijkheden!

Gastblogger Liselotte
Gastblogger Liselotte

Thailand

Oei oei, dat is een goede vraag maar wát een lastige keuze! Mijn bucketlist bestaat bijna alleen maar uit reisbestemmingen en telt een paar kantjes haha. Bali, Ijsland, Lapland in de winter, Marrakech, Madagascar, Peru, Sri Lanka. Mijn man adviseerde mij na te denken over de vraag waar ik heen zou gaan als ik nog maar een week te leven had. Niet echt een gezellige gedachte, maar het hielp wel! Het antwoord luidt, hoe cliché misschien ook: Thailand. Al zou ik aan een week veel te weinig hebben…Thailand, omdat ik nog nooit in het werelddeel Azië ben geweest en ik de afgelopen jaren al van meerdere vriendinnen jaloersmakende kiekjes heb gezien van hun vakantie in Thailand.  

En ja, begin dit jaar had ik mijn hele reis al uitgestippeld maar toen kwam corona. Welke ‘must sees’ in Thailand in mijn reisschema staan? Je leest het hieronder. 

1. Bangkok & Kanchanaburi

Fietsen door de smalle straatjes van de hoofdstad Bangkok, genieten van streetfood, exotische en kleurrijke specerijen en geuren, chaotische doch gezellige marktjes, voorbijrazende tuktuks. Even op grote hoogte op adem komen met een cocktail in een skybar met panormatisch uitzicht over Bangkok, mag dan natuurlijk niet ontbreken. En als ik dan toch in Bangkok ben, zou ik ook graag naar Kanchanaburi willen doorreizen om een bezoek te brengen aan de beroemde Bridge over de River Kwai (naar de gelijkname film), de Hellfire Pass en de Erawan Watervallen.

2. Sukhothai Historical Park

Volgens kenners barst het Sukhothai Historical Park van de allermooiste tempelruïnes en Boeddhabeelden van Thailand en staat het Sukhothai Historical Park niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Per fiets van tempel naar tempel, bij voorkeur tijdens zonsondergang.

3. Chiang Mai

De andere grotere stad van Thailand; Chiang Mai. Over marktjes struinen, tempels bezoeken en een kookles volgen maar ook in de omgeving is veel te zien en doen zoals watervallen, bergtempels, ziplinen, jungletochten en niet vergeten het Doi Inthanon National Park dat gelegen is rondom de hoogste berg van Thailand; de Doi Inthanon van 2565 meter hoog. Maar voor mij staat met stip op 1 een bezoek aan een olifantenopvang zoals het Elephant Nature Park; een klein natuurpark waar mishandelde olifanten uit de toeristenindustrie liefdevol worden opgevangen en verzorgd.

4. Pai

Via 762 bochten van Chiang Mai naar het bergdorpje Pai, maar het schijnt deze huiveringwekkende tocht meer dan waard te zijn. Een groene omgeving vol rijstvelden, een zonsondergang bij de Pai Canyon en douchen onder een waterval. Klinkt niet verkeerd toch?!

5. Khao Sok National Park

Een jungle trektocht door Khao Sok National Park; een tropisch regenwoud van 160 miljoen jaar oud. Natuurlijk mag een overnachting in een drijvend hutje op het water niet ontbreken, bijvoorbeeld bij Khaosok Riverside Cottages

6. Krabi

Aan het eind van de reis wil ik natuurlijk in alle rust alle indrukken verwerken. Tijd voor zon, zee, strand én luieren! Krabi is hier uitermate geschikt voor, aangezien het tot een van de meest schilderachtige regio’s van Thailand behoort, zo heb ik mij laten vertellen. Kilometerslange hagelwitte zandstranden, azuurblauwe zee, fotogenieke baaitjes en de kenmerkende pieken van de karstbergen. Door een ‘longtail boat’ zou ik mij naar Railay Beach laten brengen. Dit strand is volledig ingesloten door hoge kalkstenen rotsen en daarom alleen per boot bereikbaar. Het sfeertje schijnt hier absoluut uniek te zijn!

Staat een rondreis door Thailand ook op jouw bucketlist? Ontdek dit prachtige Aziatische land, bekijk de mogelijkheden!

Welk land staat bij jou bovenaan jouw bucketlist?

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis