De gastvrijheid van Tavarnelle, Toscane in Italië

Gepubliceerd: 12 mei 2017 | Foto: De omgeving van Tavarnelle (Toscane) in Italië

Dame Raiza vertelt over haar wereldse gastvrijheidservaringen. In de volgende blog lees je hoe Dame Raiza persoonlijk werd uitgenodigd door Fabrizio voor een BBQ op het plein in Tavarnelle, Toscane in Italië. Lees nu haar leuke verhaal over de gastvrijheid van Tavarnelle in Italië. 

Nog niet zo lang geleden waren wij in Tavarnelle, in Toscane. Ik had van de naam gehoord omdat prinses Beatrix daar een huis heeft gehad. We wilden Tavarnelle city wel eens zien. Al slenterend kwamen we uit bij een koffieshopje en dronken daar wat.

De omgeving van Tavarnelle (Toscane) in Italië
De omgeving van Tavarnelle (Toscane) in Italië

Persoonlijk uitgenodigd voor een BBQ op het plein

Naast het knijpje zat een leuk restaurantje en een jongeman kwam naar ons toe voor een praatje. Hij stelde zich voor als Fabrizio. Waar we vandaan kwamen, hoe lang we beleven en wat we gingen doen. Toen hij erachter kwam dat we nog een paar dagen in de buurt waren nodigde hij ons uit. ‘Woensdag hebben we een grote BBQ hier op het plein’ zei hij, ‘er is plaatst genoeg, dus als jullie de echte Florentijnse steak willen proeven dan nodig ik jullie graag uit’. Deze BBQ was maar eens per maand, de hele regio liep uit en het was erg gezellig, volgens Fabrizio. We kregen zijn mobiele nummer en moesten hem morgen maar bellen.

Mooie producten uit Tavarnelle in Italië
Mooie producten uit Tavarnelle in Italië

Bellen met Fabrizio

We overlegden de volgende dag en besloten naar de BBQ te gaan, want we waren immers persoonlijk uitgenodigd door een inwoner en restauranteigenaar, we houden van de lokale gastvrijheid, gaan daar graag op in en we hadden nog nooit een echte Florentijnse steak gegeten.

We belden Fabrizio dat wij om 20.00 uur kwamen. Hij was enthousiast!

Persoonlijk uitgenodigd voor een BBQ op het plein
Persoonlijk uitgenodigd voor een BBQ op het plein

‘De Italiaanse BBQ procedure’

De volgende dag gingen we naar de BBQ, als Hollanders waren wij natuurlijk wel een van eersten, maar dat gaf niets. Fabrizio kwam gastvrij naar ons toe en legde ‘de Italiaanse BBQ procedure’ uit. Eerst naar de slager naast het restaurant, en een deel van de koe aanwijzen, met dat deel vlees naar de BBQ, op de grill, en dan aan tafel op het plein. Hij zorgde voor bijgerechten.

BBQ bij Tavarnelle, Toscane, Italië
BBQ bij Tavarnelle, Toscane, Italië

Ultieme gastvrijheid, of is het toch beleving?

Door de persoonlijke uitnodiging, het aardige gesprek en de gastvrijheid van Fabrizio, de goede persoonlijke ontvangst en de uitleg, onze persoonlijke naamkaartjes (ondanks verkeerd geschreven), het heerlijke eten tussen de Italianen, en de gezelligheid maakte het voor ons een gastvrije ervaring.

Lees meer over het mooie Toscane

Over de auteur: 

Dame Raiza, wereldburger met gevoel voor gastvrijheid!

Ik ben gaan schrijven over ‘de gastvrije wereld’, omdat het begrip mij erg boeit. Het is niet gemakkelijk dát gevoel van gastvrijheid over te brengen. Gastvrijheid moet echt in je zitten! Het heeft te maken met de individuele beleving van de gast, de ‘aha erlebnis’, de verassing. Het is dát unieke gevoel.

Mijn doel is goede en positieve voorbeelden te geven van situaties waarin de wereldse gastvrijheid echt ervaren wordt. Als daarmee één iemand, één individu, één organisatie of één keten gastvrijer wordt, ben ik al tevreden. Slechte ervaringen beschrijf ik ook, maar zonder specifieke naam of toenaam want ik wil niemand beledigen. Maar slechte voorbeelden heb je nu eenmaal nodig om de goede voorbeelden nog beter te ‘ervaren’. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaringen en 99% authentiek.

Neem ook een kijkje op haar eigen blog: https://gastvrijheidervaringen.wordpress.com

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx