De grote steden van India – Incredible India III

Gepubliceerd: 30 okt 2019 | Foto: De grote steden van India

De grote steden van India
Reisblog Liefde voor Reizen

Na meer dan 2 weken lang genoten te hebben van de Indische natuur was het dan toch echt tijd om eraan te geloven: de grote steden van India.

New Delhi

Wij hadden ons hierop voorbereid door een hotel te boeken dat in een wat rustigere regio ligt met wat luxere kamers, zodat we ons goed terug konden trekken wanneer nodig. Dit is zeker aan te raden, aangezien Delhi een hele grote, drukke maar vooral chaotische stad is. De energie die je in de natuur kwijt bent door een dag te wandelen, ben je in Delhi kwijt door een paar uurtjes door te stad te dwalen.

Apen

Ongeveer het eerste wat we in Delhi zagen was een hele grote aap die los op straat liep. Blijkbaar waren wij niet de enige die de natuur misten. In Delhi zijn veel bezienswaardigheden, je kunt hier zeker een paar dagen volmaken. Meer dan een paar dagen zou ik in Delhi niet verblijven, omdat het in Delhi 24 uur per dag zó chaotisch is.

Lotus tempel

Wij hebben in Delhi een aantal bezienswaardigheden bezocht, waaronder de lotus tempel. Toen we aankwamen stond er al een kilometerslange rij, maar tot ons geluk werden er net een heleboel schoolkinderen uit de rij gehaald en konden wij ons snel in de rij voegen. Van buiten ziet de lotus tempel er heel mooi uit, de binnenkant lijkt een beetje op een protestante kerk.

De Lotus Tempel - De grote steden van India
De Lotus Tempel

Dierentuin van Delhi

Na de lotus tempel besloten we de dierentuin van Delhi te bezoeken. Aangezien wij geen succes hadden met het bezoeken van nationale parken, besloten we om in de dierentuin tijgers te spotten. Het eerste deel van de dierentuin leek wel helemaal vol te zitten met herten, ook leuk om te zien, maar het is niet alsof herten in Nederland nou nooit te zien zijn. Gelukkig zaten er aan het einde van de dierentuin nog een aantal soorten tijgers.

Akshardham

Op het einde van de dag hebben wij Akshardham bezocht. Akshardham is een hele grote mooie tempel, waar ik helaas geen foto’s van heb. Je mag namelijk geen telefoon mee naar binnen nemen. Akshardham is zeker een halve dag, misschien zelfs wel een hele dag, de moeite waard.

Er is de mogelijkheid om een soort Fata Morgana rit zoals in de Efteling te doen. Ook wordt er een film afgespeeld over een pelgrim verhaal. Laat in de middag is er een watershow. Er is dus genoeg om je tijd mee te vullen. Buiten al deze activiteiten is Akshardham een heel mooi gebouw om doorheen te lopen.

Meer bezienswaardigheden in Delhi

Meer voorbeelden van bezienswaardigheden in Delhi zijn het rode fort, de vrijdagsmoskee en de Chawri bazaar. Wij hebben op onze laatste middag alleen de Chawri bazaar nog bezocht, maar op zich liggen het rode fort, de vrijdagsmoskee en de Chawri bazaar redelijk dicht bij elkaar en ze zijn dus makkelijk te combineren. Meer bezienswaardigheden in Delhi

Chawri bazaar

De Chawri bazaar stamt uit 1840. Als je rondloopt op deze bazaar is het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is een grote, vieze, maar wel indrukwekkende chaos en dus zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Indrukwekkende chaos bij de Chawri Bazaar - De grote steden van India
Indrukwekkende chaos bij de Chawri Bazaar

Ik zou als vrouw niet al te snel alleen deze kant opgaan. Indische mannen zijn naar mijn beleving al erg snel onder de indruk van vrouwen met een niet Indisch uiterlijk, maar in oud-Delhi is dat nog veel erger. Mocht je hier als vrouw alleen naartoe willen gaan, bedek jezelf dan in ieder geval goed. Zo maak je jezelf zo oninteressant mogelijk voor de mannen.

Agra – Taj Mahal

Op ongeveer 4 uur rijden vanaf Delhi ligt Agra, waar de Taj Mahal zich bevindt. Vanaf Delhi is het ook mogelijk om met de trein te gaan. Agra zelf is een redelijk vieze stad en niet per se de moeite waard om te verblijven. Daarom is het makkelijk om een dagje vanuit Delhi te gaan. Onderweg naar de Taj Mahal kwamen we langs het Agra fort gereden: dit is een heel groot fort en gezien de locatie wellicht leuk om te bezoeken in combinatie met de Taj Mahal. Lees meer over de Taj Mahal

Gidsen

Rondom de Taj Mahal kwamen er veel mensen naar ons toe die onze gids wilden zijn. Dit hebben wij afgewezen, omdat wij van onze taxichauffeur al hoorden dat dit niet nodig is. 

Mijn vriend is toevallig 2 jaar hiervoor ook bij de Taj Mahal geweest. Wat bleek, was dat de prijzen in 2 jaar tijd meer dan verdubbeld waren voor toeristen en voor Indiërs zelf vervijfvoudigd.

Wereldwonder

De Taj Mahal zelf vond ik vooral heel mooi van de buitenkant. De binnenkant is ook mooi, maar in verhouding met de buitenkant is de buitenkant zeker mooier. Qua drukte vond ik het meevallen. Natuurlijk liepen er overal veel mensen rond, maar goed, wat verwacht je anders bij een wereldwonder. Ik vond het wel jammer dat er een paal in de stijgers stond. Het blijkt dat dit altijd zo is, omdat de palen anders verkleuren door de smog. Zodra een paal is bijgewerkt, wordt de andere in de stijgers gezet.

Paal van de Taj Mahal in de stijgers - Steden van India
Paal van de Taj Mahal in de stijgers (De grote steden van India)

Buiten dat was het natuurlijk heel gaaf om de Taj Mahal te bezoeken. Het is eigenlijk ook wel must-see als je in India bent. Maar ga je toch liever voor de natuur? Dan zit je in India ook helemaal goed! Hierover kan je meer lezen in Incredible India I en Incredible India II!

Deze leuke gastblog over de grote steden van India is geschreven door Reni.

Staan deze steden in India ook op jouw lijstje?

Laat jouw reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over India ook leuk:

Noordoost India: de onontdekte parel van India
India

Noordoost India: de onontdekte parel van India – Incredible India II

Incredible India II / Noordoost India – Als allereerst een algemene tip voor een reis naar India, maar vooral voor een reis naar het noordoosten van India: kom pas vanaf oktober tot eind juni ongeveer. In verband met het weer (vooral de hoeveelheid regen) zijn veel nationale parken gesloten en de festivals beginnen grotendeels pas na Noordoost India: de onontdekte parel van India – Incredible India II

Ontdek Himachal Pradesh in India
India

Reis mee naar Himachal Pradesh – Incredible India I

Himachal Pradesh – Midden in de nacht kwamen wij in New Delhi aan. Eenmaal buiten merkten we het al gelijk: wat een vieze lucht. New Delhi is een ontzettend drukke stad, waarboven een grote wolk smog hangt. Desalniettemin is het zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Hierover later meer. Wij hebben bij aankomst Reis mee naar Himachal Pradesh – Incredible India I

Voorbereiding India reis
India

Dé voorbereiding voor je droomreis door India

India, een land wat bij steeds meer reizigers op hun travel list staat. Dit enorme land, met ruim een miljard inwoners, wordt steeds vaker gewaardeerd door de indrukwekkende cultuur, karakteristieke architectuur en de gevarieerde keuken. India en een mix van natuur, pittoreske oude dorpen en moderne megasteden. Geniet van kleurrijke dorpjes, prachtige marmeren paleizen en Dé voorbereiding voor je droomreis door India

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy