Ga voorbereid op vakantie: de handigste apps voor op vakantie

Gepubliceerd: 17 mei 2016 | Foto: Ga voorbereid op vakantie: de handigste apps voor tijdens het reizen!

Op vakantie gebruiken wij ook steeds vaker onze smartphone, super handig natuurlijk. Maar wat zijn eigenlijk de handigste apps voor tijdens het reizen? 

Eerste hulp op reis

‘Una cerveza, por favor’. Bij veel toeristen rolt deze zin er wel heel gemakkelijk uit wanneer ze op een Spaans terrasje in de zon zitten. Jij zit naast ze op hetzelfde terras, kijkt naar de menukaart en krijgt het letterlijk Spaans benauwd. De taal spreken, het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het helaas niet. Maak je geen zorgen, het vertaalwerk wordt in no time voor jou gedaan. Door je mobieltje, want jij maakt gebruik van de app Google Translate. Datgene wat jij wil zeggen wordt verwoord en zelfs uitgesproken door een vriendelijke stem. En dat alles in één eenvoudige app. Geeft niks dat jij de taal niet machtig bent in je vakantieland; Google Translate weet alles.

Strandweer, of toch niet

Je zal het net zien. Heb jij je op vakantie op het strand gesetteld, begint het te druppelen. Had je dat nou eerder geweten, dan had je een leuk plaatsje in de buurt kunnen verkennen. Natuurlijk wil je dit rampscenario voorkomen op jouw vakantie. Daarom installeer jij Accuweather op je mobiel. Op die manier weet jij altijd of de zon schijnt, of dat het weer is om wat binnen te doen op jouw vakantiebestemming.

Databundel uit, toch internetten

Na je vakantie in het buitenland wil jij niet met een torenhoge telefoonrekening zitten. Een vakantie zonder internet, dat trek jij natuurlijk niet. Geen nood, je redding is nabij. Want ook in het buitenland kan jij – net als in Nederland – gratis gebruik maken van wifi. Je gebruikt daarvoor de app Wi-Fi Finder. Op die manier vind jij letterlijk alle hotspots in jouw vakantieplaats. Kan je even appen met je familie, of een zonnige foto op je Facebook plaatsen. Gewoon, omdat het kan.

We zouden jou nog wel veel meer goede tips en adviezen willen geven, maar waarom lees je ze niet zelf na. Op deze pagina tref je alle informatie over apps die jij op reis nodig hebt. Adiós.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Overland truck safari in Afrika: door Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy