Ga voorbereid op vakantie: de handigste apps voor tijdens het reizen!

Ga voorbereid op vakantie: de handigste apps voor op vakantie


17 mei 2016 |
Foto: Ga voorbereid op vakantie: de handigste apps voor tijdens het reizen!

Op vakantie gebruiken wij ook steeds vaker onze smartphone, super handig natuurlijk. Maar wat zijn eigenlijk de handigste apps voor tijdens het reizen? 

Eerste hulp op reis

‘Una cerveza, por favor’. Bij veel toeristen rolt deze zin er wel heel gemakkelijk uit wanneer ze op een Spaans terrasje in de zon zitten. Jij zit naast ze op hetzelfde terras, kijkt naar de menukaart en krijgt het letterlijk Spaans benauwd. De taal spreken, het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het helaas niet. Maak je geen zorgen, het vertaalwerk wordt in no time voor jou gedaan. Door je mobieltje, want jij maakt gebruik van de app Google Translate. Datgene wat jij wil zeggen wordt verwoord en zelfs uitgesproken door een vriendelijke stem. En dat alles in één eenvoudige app. Geeft niks dat jij de taal niet machtig bent in je vakantieland; Google Translate weet alles.

Strandweer, of toch niet

Je zal het net zien. Heb jij je op vakantie op het strand gesetteld, begint het te druppelen. Had je dat nou eerder geweten, dan had je een leuk plaatsje in de buurt kunnen verkennen. Natuurlijk wil je dit rampscenario voorkomen op jouw vakantie. Daarom installeer jij Accuweather op je mobiel. Op die manier weet jij altijd of de zon schijnt, of dat het weer is om wat binnen te doen op jouw vakantiebestemming.

Databundel uit, toch internetten

Na je vakantie in het buitenland wil jij niet met een torenhoge telefoonrekening zitten. Een vakantie zonder internet, dat trek jij natuurlijk niet. Geen nood, je redding is nabij. Want ook in het buitenland kan jij – net als in Nederland – gratis gebruik maken van wifi. Je gebruikt daarvoor de app Wi-Fi Finder. Op die manier vind jij letterlijk alle hotspots in jouw vakantieplaats. Kan je even appen met je familie, of een zonnige foto op je Facebook plaatsen. Gewoon, omdat het kan.

We zouden jou nog wel veel meer goede tips en adviezen willen geven, maar waarom lees je ze niet zelf na. Op deze pagina tref je alle informatie over apps die jij op reis nodig hebt. Adiós.


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *