Het geluid van de immense Niagara Falls maakt je sprakeloos

Gepubliceerd: 28 feb 2018 | Foto: De Niagara Falls in Canada zijn immens groot

De Niagara Falls in Canada zijn immens groot
Reisblog Liefde voor Reizen

Het is alweer 9 jaar geleden dat ik richting Canada ging om een van mijn beste vrienden op te gaan zoeken. Heel last minute besloot ik na een telefoontje met hem om ook die kant op te gaan. Enthousiast pakte ik mijn koffer in om voor bijna 1 maand naar Toronto te gaan. Een stad waar ik nog bar weinig van wist, maar dat vond ik niet erg, dat moest wel goedkomen. 

Behalve de vliegtickets en een verblijf in Toronto was er eigenlijk verder nog niks geregeld of gepland. Ik laat mij gewoon verrassen, was het plan. Toronto is een hele aangename stad, wat denk ik door de variatie en de leuke bezienswaardigheden in en rondom het centrum komt. In mijn vorige blog over Toronto kun je meer over deze leuke stad te weten komen. Ik wil je namelijk vandaag meenemen naar een echte must see in Canada: de Niagara Falls. 

Overzicht van de watervallenOverzicht van de watervallen

Overzicht van de watervallen – Foto: Wilco de Kreij

Praktische informatie over de Niagara Falls

De wereldberoemde Niagara Falls liggen zo’n 1,5 uur rijden vanaf Toronto, een prima afstand om op 1 dag af te leggen. Je kunt er zelf heen rijden, maar er zijn ook diverse tours te boeken vanaf Toronto die je heen en terug brengen. De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De Niagara Falls bestaan overigens uit 3 delen: de Bridal Veil Falls, de Horseshoe Falls en de American Falls. Ze liggen namelijk ook op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. De gelijknamige steden Niagara Falls in de staat New York en in de Canadase province Ontario zijn verbonden door de Rainbow Bridge, welke over de rivier de Niagara loopt. 

Zie die kracht van het water

Zie die kracht van het water, bizar hé? – Foto: Wilco de Kreij

Immens groot

Mijn bezoek aan de Niagara Falls is uiteindelijk één van de hoogtepunten geworden van mijn Canada reis. Deze immens grote watervallen had ik niet willen missen en ik ben dan ook blij dat ik het met eigen ogen heb mogen aanschouwen. Wij zijn uiteindelijk met z’n vieren vanuit Toronto naar de watervallen gegaan en hebben ook gekozen om de Niagarawatervallen vanaf het water te bekijken. Dit is een hele leuke toevoeging, aangezien je dan pas echt dichtbij de watervallen komt.

De boot richting de watervallen

De boot richting de watervallen – Foto: Wilco de Kreij

Met een grote groep toeristen (já, druk is het wel) stapten wij op de boot. Helemaal ingepakt in onze opvallende blauwe poncho gingen wij het avontuur aan. Hoe dichter wij bij de watervallen kwamen, hoe meer ik mij besefte hoe immens groot en krachtig deze watervallen zijn. Het geluid van het kolkende en stromende water maken je echt sprakeloos. Nog even wat gekke foto’s maken, je bent er tenslotte maar 1 keer, vind ik dan. Het bezoek aan deze watervallen was echt een te gekke ervaring, eentje om nooit meer te vergeten. 

Foto voor de American Falls

Voor de American Falls – Foto: Wilco de Kreij

De Niagarawatervallen zijn een must see

Ondanks dat het behoorlijk toeristisch is, raad ik je toch wel aan om de Niagarawatervallen te gaan bezoeken als je in Canada bent. Het is iets wat je echt moet ervaren en wat in het echt nog gaver is dan op de foto’s. Gelukkig heb ik de foto’s nog, alhoewel de reisherinnering in mijn hoofd natuurlijk het mooiste is. Vergeet ook niet om in de avond nog even te blijven hangen, de watervallen zijn namelijk by night ook echt schitterend om te zien, kijk maar op onderstaande foto. Mooi hé? 

Niagara Falls by night

Niagara Falls by night

Wanneer moet je deze watervallen bezoeken? 

  • als je in de buurt bent van Toronto; het is namelijk maar 1,5 uur rijden
  • als je één van de grootste en bekendste watervallen ter wereld wilt zien
  • als je prachtige reisfoto’s wilt maken; het vormt een perfect decor voor reisfotografen
  • als je in de avond een mooie lichtshow wilt aanschouwen
Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Canada ook leuk:

Bezienswaardigheden Toronto
Canada

Bezienswaardigheden Toronto: de leukste plekken om te bezoeken

Toronto is een hele fijne stad om te bezoeken voor een stedentrip of tijdens je rondreis door Canada. Deze hoofdstad van de provincie Ontario heeft zoveel leuks te bieden dat je je zeker niet gaat vervelen. In deze blog delen wij de leukste bezienswaardigheden van Toronto. Plekken die je niet mag missen tijdens je bezoek Bezienswaardigheden Toronto: de leukste plekken om te bezoeken

Canada: de mooiste hikes in Whistler
Canada

Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Whistler is een skiresort 2 uur ten noorden van Vancouver, maar wist je dat Whistler ook geweldig is in de zomer? Ik heb bijna twee jaar in dit prachtige, levendige, unieke dorp gewoond. In de zomer ging ik vaak hiken, kamperen, fietsen en naar de meren. In deze blog vertel ik jullie graag over mijn Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Met de camper naar the Rockies in Canada
Canada

Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Na een citytrip in Vancouver (aanrader van formaat!) pikken we onze camper op om (toch een stukje) van West-Canada te ontdekken. Want wie heeft er nog niet gehoord van The Rockies? Voor ons de eerste keer met een camper, dus best wel spannend. Veel woorden maken ze er niet aan vuil, ’t is zoals een Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy