De vakantietrends van 2016!

De meest opvallende reistrends in 2016


13 jan 2016 |
Foto: De vakantietrends van 2016!

Het is weer januari en dat betekent tijd voor de vakantiebeurs. Deze week horen we weer een hoop inspirerende verhalen en gaan we erachter komen wat de reistrends zijn van 2016. Langzamerhand wordt duidelijk dat er al een paar grote veranderingen plaatsvinden. Ik beschrijf hier de meest opvallende.  

We gaan weer vaker op vakantie in 2016

Na jaren van lichte daling en stabilisatie in 2015, gaan Nederlanders dit jaar weer iets vaker op vakantie. Men verwacht dit jaar dat het aantal vakanties met 2 procent stijgt. Volgens onderzoeksbureau NBTC-NIPO stijgt zowel het aantal binnen­- als buitenlandse vakanties. Lees meer hierover op Nu.nl 

Nederlanders worden steeds avontuurlijker op vakantie

Reizende Nederlanders verruilen steeds meer de luxe vakanties voor vakanties met een avontuurlijk tintje. Ze willen graag nieuwe ervaringen opdoen en wat van een land zien. Mensen gaan vaker op bonnefooi op vakantie en bezoeken vaker onbekende plekken, zei vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge dinsdag op de Vakantiebeurs in Utrecht. Ook ziet zij een toename van het aantal korte trips.  

Thailand is de populairste bestemming onder de backpackers

Onder de Nederlandse backpackers is Thailand dit jaar de populairste backpackbestemming. De meeste Nederlandse backpackers gaan richting Azië. Naast het backpackland Thailand worden ook Indonesië, Vietnam en Cambodja vaak bezocht. 

Het grootste voordeel vinden de backpackers toch wel de lage kosten in het werelddeel, zo concludeert Beslist.nl uit eigen onderzoek. Bij het onderzoek wat in samenwerking met reizigerswebsite Around the Globe werd gedaan, werden ruim 300 zeer actieve backpackers ondervraagd.

Bezoekers Vakantiebeurs liefst naar IJsland of Noorwegen

Als we de bucketlists van de bezoekers van de Vakantiebeurs bekijken staan Noorwegen en IJsland met stip bovenaan. 

Ga je binnenkort Backpacken?

Plannen om binnenkort te gaan backpacken? Bekijk dan ook eens deze infographic waarin een heleboel handige tips van mede backpackers staan. Zo ga je nog relaxter op backpack reis! Fijne reis alvast! 🙂

Merk jij zelf ook iets van deze reistrends?

Geef je mening!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *