De mooiste treinreizen van Europa

De mooiste treinreizen van Europa


29 nov 2019 | Reistips
Foto: De mooiste treinreizen van Europa

Beste reizigers, de trein naar Zwitserland vertrekt over enkele minuten. Heb jij er ook wel eens over gedroomd, dat je zo’n treinreis dwars door de bergen maakt en langs de meest adembenemende landschappen rijdt. Waarom zou je het bij die ene droom laten, terwijl je het ook in het echt kan ervaren?

Met de trein kom je langs de mooiste plekken. Heerlijke zittend voor het raam, starend naar buiten en genieten van al het moois wat langs komt. Voor de koffie en thee wordt gezorgd en er is vaak zelfs een bar aanwezig in een van de wagons. En het is ook nog eens een duurzame manier van reizen.

Mooie treinreizen door Europa

In Europa kun je prachtige treinreizen maken, misschien wel de mooiste ter wereld. Wij zetten een paar mooie treinreizen in Europa in de spotlights. Reis je mee? Voor welke treinreis zou jij gaan?

Glacier Express (Zwitserland)

We beginnen meteen met een topper, de Glacier Express. Deze spoorlijn in Zwitserland is een rechtstreekse trein die dwars door het hart van de Alpen gaat. Tijdens een 8 uur durende rit begin je aan de voet van de Matterhorn in Zermatt en rij je langs smalle valleien en hoge bergpassen, om daarna uit te komen in St. Moritz.

Glacier Express in Zwitserland - Mooiste treinreizen van Europa
Glacier Express in Zwitserland – Mooiste treinreizen van Europa

In totaal kom je tijdens deze prachtige treinreis 91 tunnels en 291 bruggen tegen. Omdat de rijtuigen panoramaramen heb je ook een grandioos uitzicht op de 2033 meter hoge Oberalppas. Als treinliefhebber moet je zeker een keer met de Glacier Express gereisd hebben. Ook treinen door Zwitserland? Lees hier meer informatie en ga het ook zelf ervaren.

Van Oslo naar Bergen (Noorwegen)

Of je nou in de zomer of in de winter de trein vanaf Oslo pakt richting Bergen, het is beiden sprookjesachtig mooi. Tijdens een 6,5 uur durende treinrit (ook bekend als de Bergensbanen) wordt je verwend met prachtige Noorse landschappen. Hier en daar flitsen houten boerderijen langs in schilderachtige landschappen.

Treinreis van Oslo naar Bergen De mooiste treinreizen van Europa
Treinreis van Oslo naar Bergen – De mooiste treinreizen van Europa

Naast de adembenemende landschappen is het ook een feestje om aan te komen in Bergen. Een kleurrijk Noors plaatsje vol met fotogenieke plekjes. Deze treinreis van Oslo naar Bergen is 496 kilometer lang en is misschien wel de beroemdste ter wereld. Staat deze mooie treinreis op jouw lijstje? Lees meer over de Bergensbanen

Het kleurrijke Bergen in Noorwegen
Het kleurrijke Bergen in Noorwegen

West Highland Line (Schotland)

Op welke manier je ook door Schotland reist, je zult in alle gevallen versteld staan. Toch maakt een treinreis door Schotland en zeker de West Highland Line het net even iets specialer. Deze spoorlijn, wat Glasgow met de havens van Oban en Mallaig verbindt, is waanzinnig mooi.

West Highland Line in Schotland – Mooiste treinreizen van Europa

Wie uit het raam van de trein kijkt kan genieten van mysterieuze meren en indrukwekkende bergen. Het bekendste plekje van de West Highland Line en een echte highlight is zonder twijfel het Glenfinnan viaduct, bekend uit de Harry Potter films. Een treinrit door het West Highland duurt ongeveer 3,5 uur. Er rijden dagelijks 3 treinen op dit traject. Meer informatie en tickets vind je hier

Martin voor het Glennfinnan Viaduct in Schotland
Martin voor het Glennfinnan Viaduct in Schotland

Bernina Express (Zwitserland – Italië)

Veel reizigers bestempelen de Bernina Express als de mooiste treinroute van Europa. Deze spoorlijn baant zich in ongeveer 4 uur vanaf Chur en St. Moritz een weg door de machtige Zwitserse bergen met als eindstation het Italiaanse Tirano, wat bekend staat op zijn mooie historische centrum.

Bernina Express - van Zwitserland naar Italië
Bernina Express, van Zwitserland naar Italië

Ook deze rijtuigen zijn net als de Glacier Express voorzien van panoramaramen. Wist je ook dat verschillende delen van deze spoorlijn behoren tot het Werelderfgoed van UNESCO. Staat de Bernina Express op jouw bucketlist? Lees meer over de Bernina Express

Welke van deze Europese treinreizen zou jij willen maken?

Wij zijn nieuwsgierig, laat jouw reactie nu achter.

Meer leuke trein reistips

Citytrippen in 2020: 5 leuke stedentrips met de trein

Stedentrips met de trein – Ontdek de mooiste Europese steden!

Treinen door Noord-Engeland: Muziek, uitgaan en leuke evenementen!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *