5 dingen die je moet doen om de perfecte reis te kunnen maken

Gepubliceerd: 02 sep 2016 | Foto: 5 dingen die je moet doen om de perfecte reis te kunnen maken

Mensen die veel reizen doen een hoop dingen in de voorbereiding en tijdens het reizen al automatisch. Toch kunnen bepaalde factoren erg in de weg zitten tijdens het reizen en misschien wel je reis minder prettig maken. Reizen is niet alleen maar leuk en kan ook een mindere kant hebben. Toch kun je er wel zelf voor zorgen dat je de kans groter maakt om de perfecte reis te beleven. Ik heb speciaal voor jou 5 handige tips beschreven om de perfecte reis te kunnen maken. Daar gaan we!

1 – Zoek en boek een goedkope vakantie 

Begin met het zoeken naar een goedkope vakantie. Het hoeft natuurlijk niet helemaal budget te zijn, maar het moet je natuurlijk niet het gevoel geven dat je voor je vakantie al teveel hebt uitgegeven. 

2 – Ga goed voorbereid op reis 

Een goede voorbereiding is het halve werk! En dat is echt zo! Zorg er bijvoorbeeld voor als je een rondreis gaat maken dat je sowieso het eerste en het laatste hotel al hebt geboekt. Dit geeft je meteen al wat rust. Als je bijvoorbeeld een roadtrip gaat maken zorg er dan voor dat je de routebeschrijving weet of dat er een navigatie aanwezig is. Stel je gaat naar een land waarvan je de taal niet spreekt, installeer dan van te voren Google Translate op je smartphone of zorg dat je de basiswoorden kent. 

3 – Houd je weerstand op peil 

Als iets vervelend is, is het ziek worden op vakantie. Dat wil je echt niet, toch? Zorg ervoor dat je ruim 2 weken van te voren op je voeding let. Eet niet al te ongezond en sport regelmatig. Zorg er ook voor dat je de dagen voordat je op reis gaat goed geslapen hebt. Zo ga je uitgerust op reis en hopelijk ook met een goede weerstand. 

4 – Rond dingen af voor vertrek 

Ondernemers weten denk ik wel wat ik hiermee bedoel. Rond zoveel mogelijk dingen nog af voordat je op vakantie gaat. Vakantie is vakantie en laat je werk zoveel mogelijk thuis. Een vakantie is namelijk bedoeld om uitgerust terug te komen en weer helemaal fit en vol motivatie te kunnen beginnen op het werk. Maak daarom ook duidelijke afspraken met collega’s of werknemers zodat ze je niet al te vaak lastigvallen.  

5 – Leef van dag tot dag

Probeer op reis van dag tot dag te leven. Wat er overmorgen of de dagen erna moet gebeuren zie je tegen die tijd wel. Natuurlijk moet je soms wel dingen plannen, maar probeer het daarna volledig los te laten en te genieten van het moment. Probeer van elke seconde te genieten, want voor je het weet ben je weer thuis.

Een hele fijne (perfecte) reis!

Heb jij nog een gouden tip? 

Laat je reactie achter! Reisinspiratie? Volg je ons al op Facebook

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy