Deze camerafuncties op je telefoon zijn ideaal tijdens het reizen

Gepubliceerd: 08 dec 2021 | Foto: Deze camerafuncties op je telefoon zijn ideaal tijdens het reizen

Overal waar we heen gaan nemen we onze telefoon mee, zo ook tijdens het reizen. Even snel een restaurant opzoeken, een route uitstippelen of een foto maken, allemaal momenten waarbij we niet zonder onze telefoon kunnen. De smartphone is een grote toegevoegde waarde geworden tijdens het reizen en helemaal als het gaat om fotografie. De camera op de smartphone is de afgelopen jaren snel ontwikkeld en komt qua fotokwaliteit steeds meer in de buurt van een dure fotocamera. In deze blog wil ik je wat handige camerafuncties uitleggen waarmee je het maximale uit je smartphone foto’s haalt.

Single Take

Een van de nieuwste functies op de Samsung telefoon is Single Take. Waarschijnlijk heb je die naam wel eens voorbij zien komen tijdens het maken van een foto. Met Single Take kun je in een keer meerdere foto’s en videoclips opnemen, waarbij je verschillende effecten kunt gebruiken. Een handige functie als je bijvoorbeeld twijfelt tussen foto en video of twijfelt tussen verschillende effecten.

Single Take is de ideale functie als je bijvoorbeeld aan het reizen bent en wildlife tegen komt. Zo kun je direct foto’s en video’s maken en heb je later geen spijt waarom je bijvoorbeeld geen video hebt gemaakt. De foto’s en video’s worden allemaal netjes gebundeld en kun je na 1 klik bekijken.

Night

Ook op het gebied van nachtfotografie heeft de Samsung smartphone meters gemaakt. Er is zelfs nu een aparte functie (night) die je kan inschakelen voor nachtfotografie, waarbij je prachtige avondfoto’s kunt maken. Tijdens het maken van foto’s in de avond met deze functie aan is het de bedoeling dat je je telefoon zo stil mogelijk vasthoudt. Alleen dan heb je het beste resultaat. De functie zorgt ervoor dat het avondlicht en bijvoorbeeld een zonsondergang nog beter in beeld gebracht kan worden.

Food

Leg je naast mooie landschappen ook graag gerechten vast tijdens het reizen, dan is de ‘food’ function iets voor jou. Bij de food functie verschijnt er een rondje met de focus in het midden van het scherm. Hiermee kun je het bord op de juiste manier vastleggen en krijgt de omgeving een lichte waas. Ideaal voor foodbloggers en mensen die graag hun gerechten via social media delen. De ‘blur’ functie kun je ook uitzetten en je kan bepalen wat de kleur van de foto moet worden.

(Super) slow motion

Ook de slow motion functie op de Samsung smartphone heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. De slow motion modus is een leuke toevoeging als je bijvoorbeeld bij een sportwedstrijd aanwezig bent, wildlife aan het spotten bent of gewoon een grappige vertraagde video van iemand, je huisdier of jezelf wilt maken. Ook is het tof als je bijvoorbeeld aan het surfen bent. Slow motion geeft net even dat wauw-effect aan je video.

Macro

De macro functie is een onmisbare functie tijdens het reizen. Zeker wanneer je van hiken houdt en je omgeven bent met natuur. Met macro kun je gemakkelijker objecten van dichtbij fotograferen. Zie je bijvoorbeeld een mooie vlinder of vogel in de natuur, dan is het aan te raden om de macro functie in te schakelen.

En zo zijn er nog veel meer handige camerafuncties en apps waarmee je het maximale uit je foto’s haalt. Welke nieuwe camerafuncties gebruik jij vaak tijdens het reizen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

De leukste dagtrips vanuit Sydney

Er is veel te zien en te doen in en rondom het Australische Sydney. Zo kun je de rijke...

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy