Deze camerafuncties op je telefoon zijn ideaal tijdens het reizen

Deze camerafuncties op je telefoon zijn ideaal tijdens het reizen


08 dec 2021 | Reistips
Foto: Deze camerafuncties op je telefoon zijn ideaal tijdens het reizen

Overal waar we heen gaan nemen we onze telefoon mee, zo ook tijdens het reizen. Even snel een restaurant opzoeken, een route uitstippelen of een foto maken, allemaal momenten waarbij we niet zonder onze telefoon kunnen. De smartphone is een grote toegevoegde waarde geworden tijdens het reizen en helemaal als het gaat om fotografie. De camera op de smartphone is de afgelopen jaren snel ontwikkeld en komt qua fotokwaliteit steeds meer in de buurt van een dure fotocamera. In deze blog wil ik je wat handige camerafuncties uitleggen waarmee je het maximale uit je smartphone foto’s haalt.

Single Take

Een van de nieuwste functies op de Samsung telefoon is Single Take. Waarschijnlijk heb je die naam wel eens voorbij zien komen tijdens het maken van een foto. Met Single Take kun je in een keer meerdere foto’s en videoclips opnemen, waarbij je verschillende effecten kunt gebruiken. Een handige functie als je bijvoorbeeld twijfelt tussen foto en video of twijfelt tussen verschillende effecten.

Single Take is de ideale functie als je bijvoorbeeld aan het reizen bent en wildlife tegen komt. Zo kun je direct foto’s en video’s maken en heb je later geen spijt waarom je bijvoorbeeld geen video hebt gemaakt. De foto’s en video’s worden allemaal netjes gebundeld en kun je na 1 klik bekijken.

Night

Ook op het gebied van nachtfotografie heeft de Samsung smartphone meters gemaakt. Er is zelfs nu een aparte functie (night) die je kan inschakelen voor nachtfotografie, waarbij je prachtige avondfoto’s kunt maken. Tijdens het maken van foto’s in de avond met deze functie aan is het de bedoeling dat je je telefoon zo stil mogelijk vasthoudt. Alleen dan heb je het beste resultaat. De functie zorgt ervoor dat het avondlicht en bijvoorbeeld een zonsondergang nog beter in beeld gebracht kan worden.

Food

Leg je naast mooie landschappen ook graag gerechten vast tijdens het reizen, dan is de ‘food’ function iets voor jou. Bij de food functie verschijnt er een rondje met de focus in het midden van het scherm. Hiermee kun je het bord op de juiste manier vastleggen en krijgt de omgeving een lichte waas. Ideaal voor foodbloggers en mensen die graag hun gerechten via social media delen. De ‘blur’ functie kun je ook uitzetten en je kan bepalen wat de kleur van de foto moet worden.

(Super) slow motion

Ook de slow motion functie op de Samsung smartphone heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. De slow motion modus is een leuke toevoeging als je bijvoorbeeld bij een sportwedstrijd aanwezig bent, wildlife aan het spotten bent of gewoon een grappige vertraagde video van iemand, je huisdier of jezelf wilt maken. Ook is het tof als je bijvoorbeeld aan het surfen bent. Slow motion geeft net even dat wauw-effect aan je video.

Macro

De macro functie is een onmisbare functie tijdens het reizen. Zeker wanneer je van hiken houdt en je omgeven bent met natuur. Met macro kun je gemakkelijker objecten van dichtbij fotograferen. Zie je bijvoorbeeld een mooie vlinder of vogel in de natuur, dan is het aan te raden om de macro functie in te schakelen.

En zo zijn er nog veel meer handige camerafuncties en apps waarmee je het maximale uit je foto’s haalt. Welke nieuwe camerafuncties gebruik jij vaak tijdens het reizen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.