Dit zijn de reistrends voor 2018

Gepubliceerd: 01 nov 2017 | Foto: Update vanuit Noorwegen!

Update vanuit Noorwegen!
Reisblog Liefde voor Reizen

In 2017 wilden we als reiziger zoveel mogelijk naar de locals toe. Ook stond het back 2 basic reizen hoog op menig bucketlist. Opvallende trends, die zich in de loop der jaren wellicht ook zullen voortzetten. Maar wat kunnen we verwachten van 2018 en wat zullen de reistrends in 2018 worden?

Experts van Booking.com analyseerden de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Om de reistrends voor 2018 te kunnen voorspellen, combineerden de experts deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd. Dit zijn de reistrends voor 2018. Had jij dit verwacht? 

1  – Ervaringen belangrijker dan materiële zaken 

Als we de gegevens moeten geloven dan staat 2018 in het teken van grootste plannen: 45% wil graag een reis maken die op zijn of haar bucketlist staat. De meerderheid (82%) wil het komende jaar 1 of meerdere reisbestemmingen kunnen afvinken. Ook hechten reizigers steeds meer waarde aan ervaringen in plaats van materiële zaken. Reizigers zullen daarom in 2018 vaker de kans grijpen om een onvergetelijke reis te maken. 

2 – Terug naar toen

In 2018 willen we naast nieuwe ervaringen opdoen ook het verleden opnieuw beleven. Op zoek naar de mooiste jeugdherinneringen en deze opnieuw beleven, dat is wat we willen. Op zoek naar bestemmingen die altijd in ons hart zijn gebleven. Een derde van alle reizigers (34%) overweegt in 2018 terug te gaan naar een plaats waar hij als kind is heengegaan, om deze bestemming vanuit een nieuw perspectief te gaan bekijken. 

3 – Nieuwe technologie

Ook de technologie gaat in 2018 weer een grote rol spelen. Zo zullen kunstmatige intelligentie en digitale technologie de manier waarop mensen hun reizen boeken en hoe mensen reizen flink beïnvloeden. Reizigers zullen ook voordat zij op vakantie gaan een bestemming of accommodatie beter leren kennen voordat ze daadwerkelijk boeken. 

4 – In de voetsporen van popiconen

De wereld wordt steeds toegankelijker, steeds meer bronnen gaan ons inspireren bij het zoeken naar nieuwe reisbestemmingen. Door onze passies te volgen, vinden we de bestemmingen en plekken die bij ons passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cultuur, amusement, geschiedenis en lekker eten. In 2018 zullen films, sport, tv-programma’s en social media een steeds grotere invloed hebben op onze beslissingen voor onze reizen. Het vormt een enorme inspiratiebron. 

5 – The Great Mate Escape

2018 gaat het jaar worden van reizen met vriendengroepen. 25% van de reizigers gaven op de vraag ‘met welke reisgenoten ga je het liefst op reis in 2018?’ het antwoord vriendengroep. Het gaat in 2018 niet langer alleen om de bestemming, maar ook om de mensen met wie we die mooie herinneringen creëren. Ook is het meteen dé ultieme kans om meer tijd met ze door te brengen. 

Meer lezen over de reistrends voor 2018? Bekijk dan het gehele artikel van Booking.com

Welke reistrend past het beste bij jou? 

Laat je reactie achter! Wij zijn benieuwd!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Wat te doen in Edinburgh
Reisinspiratie

Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Edinburgh is de ideale stad voor een stedentrip. Tijdens onze rondreis door Schotland maakte ik voor het eerst kennis met deze prachtige Schotse stad. Een stad waar je heerlijk kunt ronddwalen tussen de historische gebouwen, maar waar het ook geen straf is om een gezellige pub binnen te stappen. De hoofdstad van Schotland heeft namelijk Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Wat is het mooiste deel van Australië?
Reisinspiratie

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy