Dit zijn de reistrends voor 2018

Gepubliceerd: 01 nov 2017 | Foto: Update vanuit Noorwegen!

In 2017 wilden we als reiziger zoveel mogelijk naar de locals toe. Ook stond het back 2 basic reizen hoog op menig bucketlist. Opvallende trends, die zich in de loop der jaren wellicht ook zullen voortzetten. Maar wat kunnen we verwachten van 2018 en wat zullen de reistrends in 2018 worden?

Experts van Booking.com analyseerden de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Om de reistrends voor 2018 te kunnen voorspellen, combineerden de experts deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd. Dit zijn de reistrends voor 2018. Had jij dit verwacht? 

1  – Ervaringen belangrijker dan materiële zaken 

Als we de gegevens moeten geloven dan staat 2018 in het teken van grootste plannen: 45% wil graag een reis maken die op zijn of haar bucketlist staat. De meerderheid (82%) wil het komende jaar 1 of meerdere reisbestemmingen kunnen afvinken. Ook hechten reizigers steeds meer waarde aan ervaringen in plaats van materiële zaken. Reizigers zullen daarom in 2018 vaker de kans grijpen om een onvergetelijke reis te maken. 

2 – Terug naar toen

In 2018 willen we naast nieuwe ervaringen opdoen ook het verleden opnieuw beleven. Op zoek naar de mooiste jeugdherinneringen en deze opnieuw beleven, dat is wat we willen. Op zoek naar bestemmingen die altijd in ons hart zijn gebleven. Een derde van alle reizigers (34%) overweegt in 2018 terug te gaan naar een plaats waar hij als kind is heengegaan, om deze bestemming vanuit een nieuw perspectief te gaan bekijken. 

3 – Nieuwe technologie

Ook de technologie gaat in 2018 weer een grote rol spelen. Zo zullen kunstmatige intelligentie en digitale technologie de manier waarop mensen hun reizen boeken en hoe mensen reizen flink beïnvloeden. Reizigers zullen ook voordat zij op vakantie gaan een bestemming of accommodatie beter leren kennen voordat ze daadwerkelijk boeken. 

4 – In de voetsporen van popiconen

De wereld wordt steeds toegankelijker, steeds meer bronnen gaan ons inspireren bij het zoeken naar nieuwe reisbestemmingen. Door onze passies te volgen, vinden we de bestemmingen en plekken die bij ons passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cultuur, amusement, geschiedenis en lekker eten. In 2018 zullen films, sport, tv-programma’s en social media een steeds grotere invloed hebben op onze beslissingen voor onze reizen. Het vormt een enorme inspiratiebron. 

5 – The Great Mate Escape

2018 gaat het jaar worden van reizen met vriendengroepen. 25% van de reizigers gaven op de vraag ‘met welke reisgenoten ga je het liefst op reis in 2018?’ het antwoord vriendengroep. Het gaat in 2018 niet langer alleen om de bestemming, maar ook om de mensen met wie we die mooie herinneringen creëren. Ook is het meteen dé ultieme kans om meer tijd met ze door te brengen. 

Meer lezen over de reistrends voor 2018? Bekijk dan het gehele artikel van Booking.com

Welke reistrend past het beste bij jou? 

Laat je reactie achter! Wij zijn benieuwd!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy