Update vanuit Noorwegen!

Dit zijn de reistrends voor 2018


01 nov 2017 | Reisinspiratie
Foto: Update vanuit Noorwegen!

In 2017 wilden we als reiziger zoveel mogelijk naar de locals toe. Ook stond het back 2 basic reizen hoog op menig bucketlist. Opvallende trends, die zich in de loop der jaren wellicht ook zullen voortzetten. Maar wat kunnen we verwachten van 2018 en wat zullen de reistrends in 2018 worden?

Experts van Booking.com analyseerden de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Om de reistrends voor 2018 te kunnen voorspellen, combineerden de experts deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd. Dit zijn de reistrends voor 2018. Had jij dit verwacht? 

1  – Ervaringen belangrijker dan materiële zaken 

Als we de gegevens moeten geloven dan staat 2018 in het teken van grootste plannen: 45% wil graag een reis maken die op zijn of haar bucketlist staat. De meerderheid (82%) wil het komende jaar 1 of meerdere reisbestemmingen kunnen afvinken. Ook hechten reizigers steeds meer waarde aan ervaringen in plaats van materiële zaken. Reizigers zullen daarom in 2018 vaker de kans grijpen om een onvergetelijke reis te maken. 

2 – Terug naar toen

In 2018 willen we naast nieuwe ervaringen opdoen ook het verleden opnieuw beleven. Op zoek naar de mooiste jeugdherinneringen en deze opnieuw beleven, dat is wat we willen. Op zoek naar bestemmingen die altijd in ons hart zijn gebleven. Een derde van alle reizigers (34%) overweegt in 2018 terug te gaan naar een plaats waar hij als kind is heengegaan, om deze bestemming vanuit een nieuw perspectief te gaan bekijken. 

3 – Nieuwe technologie

Ook de technologie gaat in 2018 weer een grote rol spelen. Zo zullen kunstmatige intelligentie en digitale technologie de manier waarop mensen hun reizen boeken en hoe mensen reizen flink beïnvloeden. Reizigers zullen ook voordat zij op vakantie gaan een bestemming of accommodatie beter leren kennen voordat ze daadwerkelijk boeken. 

4 – In de voetsporen van popiconen

De wereld wordt steeds toegankelijker, steeds meer bronnen gaan ons inspireren bij het zoeken naar nieuwe reisbestemmingen. Door onze passies te volgen, vinden we de bestemmingen en plekken die bij ons passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cultuur, amusement, geschiedenis en lekker eten. In 2018 zullen films, sport, tv-programma’s en social media een steeds grotere invloed hebben op onze beslissingen voor onze reizen. Het vormt een enorme inspiratiebron. 

5 – The Great Mate Escape

2018 gaat het jaar worden van reizen met vriendengroepen. 25% van de reizigers gaven op de vraag ‘met welke reisgenoten ga je het liefst op reis in 2018?’ het antwoord vriendengroep. Het gaat in 2018 niet langer alleen om de bestemming, maar ook om de mensen met wie we die mooie herinneringen creëren. Ook is het meteen dé ultieme kans om meer tijd met ze door te brengen. 

Meer lezen over de reistrends voor 2018? Bekijk dan het gehele artikel van Booking.com

Welke reistrend past het beste bij jou? 

Laat je reactie achter! Wij zijn benieuwd!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *