Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Margaret River: dit is leuk om te doen in dé wijnregio van West-Australië

Margaret River - dit is leuk om te doen in dé wijnregio van WA

Margaret River: dit is leuk om te doen in dé wijnregio van West-Australië

Margaret River - dit is leuk om te doen in dé wijnregio van WA

Inhoudsopgave

We laten het gezellige kustplaatsje Busselton achter ons en rijden richting Margaret River, een plek met ongeveer 7000 inwoners, wat omringd is door mooie natuur en wat bekendstaat als dé wijnregio van West-Australië. Voor ons deze keer geen overnachting, maar een kort bezoekje aan Margaret River en omgeving. Maar dat Margaret River de moeite waard is ontdekken we al snel. Lees nu onze ervaringen en tips.

Van Busselton langs Margaret River

Van Busselton naar Margaret River is het een klein uurtje rijden, de weg is zoals ook op andere plekken in West-Australië weer schitterend. Verschillende Australische landschappen passeren ons, waaronder stukken weiland met koeien en schapen die aan het grazen zijn. Onze volgende overnachting hebben we geboekt voor Albany, waar we later verder naartoe rijden. Onze nieuwsgierigheid naar Margaret River en zeker de omgeving was erg groot. Veel Australiërs tipten ons deze plek, die waren er zelf ook voor langere tijd geweest.

Onderweg naar Margaret River
Onderweg naar Margaret River

Margaret River

Als je van gezellige, knusse Australische plaatsjes houdt dan ga je Margaret River zeker leuk vinden. Er zijn een paar hoofdstraten waarin winkels, restaurants en accommodaties worden afgewisseld. Wie van kunst houdt kan zijn hart ook ophalen. In het plaatsje vind je verschillende ateliers. Neem een kijkje en maak kennis met lokale kunstenaars en hun werken.

Wij besloten om een kop koffie met een gebakje te eten bij een van de bakkerijen in het centrum. Omdat er vanwege Covid-19 nog geen buitenlandse toeristen welkom zijn en veel grenzen met andere staten gesloten zijn in West-Australië zaten wij echt tussen de locals.

Hoofdstraat in Margaret River
Hoofdstraat in Margaret River

In Margaret River vind je veel leuke pandjes. De meest opvallende die wij gespot hebben was van Bridgefield Guest House, wat je vindt aan het begin van de hoofdstraat. Vooral door de grappige accessoires die op straat staan en de vele bordjes en planten. Het valt direct op bij het binnenrijden van Margaret River.

Bridgefield Guest House in Magaret River
Bridgefield Guest House
Bridgefield Guest House
Bridgefield Guest House

Wanneer we iets verder van de hoofdstraat af lopen komen we deze indrukwekkende boom tegen. Een van de meest bijzondere bomen die ik ooit gezien heb.

Bijzondere boom in Margaret River
Een hele bijzondere boom
Margaret river ontdekken
Margaret river ontdekken

Wanneer je meer tijd kunt besteden in het centrum zelf is het leuk om de winkeltjes en koffietentjes / restaurants te bezoeken. Ook zijn er een paar street arts te bewonderen, waaronder deze mooie van 2 red-tailed black cockatoos.

Street art in Margaret River
Street art in Margaret River

Wijnregio

Waar Margaret River vooral bekend om staat zijn de vele wijnhuizen die je er kunt vinden. Dat deze regio bekendstaat om de wijn zie je als snel wanneer je net als wij een roadtrip maakt. Je passeert veel mooie (weidse) wijnvelden. Bij veel van deze wijnhuizen kun je ook een proeverij doen. Wij besluiten het alleen bij een kijkje te houden bij de wijnvelden van Cherubino en de proeverij te parkeren voor een ander moment als we niet meer hoeven te rijden. Lees meer over wijnproeverijen in Margaret River

Wijnmaker Cherubino
Wijnmaker Cherubino
Wijnvelden van Cherubino
Wijnvelden van Cherubino
Mooie wijnvelden in West-Australië
Mooie wijnvelden in West-Australië

Ngilgi Cave

Een van de highlights van West-Australië waar ik van te voren al naar uitkeek waren de grotten die je in het gebied rond Margaret River vindt. Vraag mij niet welke grotten het meest indrukwekkend zijn, ik denk persoonlijk dat alle grotten in het gebied de moeite waard zijn. Wij hadden uiteindelijk gekozen voor de Ngilgi Cave, omdat deze aardig op onze route lag en de foto’s op internet er indrukwekkend uitzagen.

De entree van Ngilgi Cave
De entree van Ngilgi Cave

Voor het bezoeken van de grotten zijn tickets nodig. Volwassenen betalen $22.50 en kinderen $11.50. Het is niet mogelijk om de grotten op eigen gelegenheid te bezoeken. Er worden tours gedaan, waarbij je het eerste kwartier met een gids bent, die je het een en ander verteld over de grotten en veiligheidsinstructies geeft. Daarna is het tijd om de grot op eigen tempo te bewonderen.

In de Ngilgi Cave
In de Ngilgi Cave
Overal Stalagmiten
Overal Stalaktiten
In de Ngilgi Cave
In de Ngilgi Cave

De grot is voorzien van mooie looppaden die je dwars door de mooiste gebieden in de grot leiden. Het is indrukwekkend om alle stalagmiten en stalaktiten van zo dichtbij te zien. Als je door de Ngilgi Cave loopt besef je weer hoe bijzonder en mooi de wereld eigenlijk is.

Indrukwekkend om te zien
Indrukwekkend om te zien
De grot is voorzien van goede looppaden en loopbruggen
De grot is voorzien van goede looppaden en loopbruggen
De entree van de grot vanaf beneden
De entree van de grot vanaf beneden

Caves Trail, Yallingup

Wie nog tijd over heeft kan nog de Caves Trail doen, een loop van 600 meter dwars door de natuur. Kijk wel goed uit waar je loopt, de omgeving is namelijk het habitat van slangen en dat zie je ook terug op de bordjes die bij het begin van de trail staan.

Bordje bij Ngilgi Cave, pas op voor slangen
Bordje bij Ngilgi Cave: snakes live here

Krijg je geen genoeg van de grotten of wil je liever andere grotten in de omgeving bezoeken. Op onderstaande afbeelding vind je meer grotten die zuidelijker dan de Ngilgi Cave liggen. Ook deze zijn zeer populair onder toeristen.

Er is nog veel meer moois te ontdekken in de omgeving
Er is nog veel meer moois te ontdekken in de omgeving

Bezienswaardigheden & to do tips

Surfen & zwemmen

Veel mensen weten dit misschien niet, maar Margaret River staat ook bekend als een van de beste surfplekken aan de Westkust. Zo kun je bijvoorbeeld goed surfen bij Northpoint en Gasbay. Ben je meer een zwemtype? Dan zijn Gnarabup Beach en Cowaramup Bay goede plekken om te bezoeken.

Stingrays spotten

Hamelin Bay is een baai en een plaats dat ligt tussen Cape Leeuwin en Cape Naturaliste. Het is de perfecte plek om stingrays in het echt te zien. De beste tijd om stingrays te spotten bij Hamelin Bay is tussen 09.00 en 10.00 uur in de ochtend of in de namiddag wanneer de boten vertrokken zijn.

Walvissen spotten

Ga tussen september en december walvissen spotten langs de kust. Geographe Bay, 40 minuten rijden van Margaret River, is de plek waar deze enorme beesten uitrusten tussen beschutte baaien.

Margaret River bezoeken?

Om het maximale uit je bezoek aan Margaret River te halen, raden wij aan om minimaal 2 nachten te blijven. Zo heb je genoeg tijd om alle mooie plekjes te bezoeken. Bekijk hier alle leuke accommodaties en bekijk hier alle excursies in de regio van Margaret River

Na Margaret River vervolgden wij onze reis naar Albany, waar we o.a. een onvergetelijk hike hebben gemaakt. Lees hier al onze Australië tips

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Australië