5 leuke dingen om te doen in Montreal

Gepubliceerd: 01 nov 2014 | Foto:

Wij van Liefde Voor Reizen nemen je mee naar Montreal. De grootste stad van de Canadese provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van heel Canada. De naam Montreal is afgeleid van de heuvel “Mont Royal” die dicht bij de stad ligt. Het leuke aan deze mooie stad in Quebec is dat ze er Frans spreken en dat het heel anders is dan Toronto. Je bent voor je gevoel in een heel ander land. Bekijk nu de top 5 leuke bezienswaardigheden.

Brug van Montreal
Brug van Montreal

1. Notre-Dame Basilica

Notre-Dame Basilica, deze prachtige grote kerk is gelegen in Vieux-Montréal, het historische centrum van Montreal. Jaarlijks komen hier honderdduizenden bezoekers op af. Op een aantal avonden wordt er een spectaculair klank- en lichtspel uitgevoerd. Een leuk gegeven is dat de Canadese zangeres Celine Dion in deze kerk is getrouwd met haar man Rene Angelil.

Notre-Dame Basilica
Notre-Dame Basilica

 

Notre-Dame Basilica
Notre-Dame Basilica

2. Montreal Museum of Fine Arts

Het oudste kunstmuseum van Canada. Dit museum is gelegen aan de Rue Sherbrooke in het oude centrum. Het museumcomplex bestaat uit verschillende paviljoens waardoor het een groot museum is en je niet binnen een paar uur uitgekeken bent. Zeker een aanrader!

3. Olympic Park

Dit Olympische park is gebouwd in de mid jaren 70 en werd gebruikt voor de zomerspelen in 1976. Het park wordt ook wel ‘The Big O’ genoemd en verwijst naar het dak van het stadion wat op een donut lijkt.

Olympic Park
Olympic Park

4. Montreal Botanical Gardens

Wil je even heerlijk genieten van de natuur en een mooie wandeling maken, ga dan langs de Botanische Tuinen. 75 hectare aan natuur, waaronder veel bijzondere bloemen en bomen. De tuinen bestaan sinds 1931 en is zeker ook de moeite waard. 

 

Botanische tuinen Montreal
Botanische tuinen Montreal

5. Montreal City Hall

Als je van architectuur houdt dan moet je zeker even langs de Montreal City Hall lopen. Dit prachtige, vijf verdiepingen tellende gebouw staat in de buurt van het metrostation Champ de Mars en is gebouwd tussen 1872 en 1878.

Beste reistijd: Juni t/m september
(Montreal is ook een aanrader met Kerst. Let er dan wel op dat het dan heel erg koud kan zijn)

Luchtmaatschappij: Airtransat
Munteenheid: Canadese dollar

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Canada

Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Whistler is een skiresort 2 uur ten noorden van Vancouver, maar wist je dat Whistler ook geweldig is in de...

Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Na een citytrip in Vancouver (aanrader van formaat!) pikken we onze camper op om (toch een stukje) van West-Canada te...

Wintersportplezier in Canada; een (betaalbare) belevenis voor het leven

Wie aan Canada denkt, ziet al snel de mooie nationale parken voor zich en levendige steden zoals Vancouver en Toronto....

Het geluid van de immense Niagara Falls maakt je sprakeloos

Het is alweer 9 jaar geleden dat ik richting Canada ging om een van mijn beste vrienden op te gaan...

Alles over het aanvragen van een eTA voor Canada

Canada is een prachtig land met vele toeristische hotspots. Het is dan ook niet vreemd dat Canada een populaire reisbestemming...

De Electronic Travel Authorization (eTA) voor Canada

Gaat je op reis naar Canada? Dan moet je een Electronic Travel Authorization, ofwel eTA aanvragen. Deze reisautorisatie is verplicht...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy