5 leuke dingen om te doen in Montreal

Gepubliceerd: 01 nov 2014 | 

Wij van Liefde Voor Reizen nemen je mee naar Montreal. De grootste stad van de Canadese provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van heel Canada. De naam Montreal is afgeleid van de heuvel “Mont Royal” die dicht bij de stad ligt. Het leuke aan deze mooie stad in Quebec is dat ze er Frans spreken en dat het heel anders is dan Toronto. Je bent voor je gevoel in een heel ander land. Bekijk nu de top 5 leuke bezienswaardigheden.

Brug van Montreal
Brug van Montreal

1. Notre-Dame Basilica

Notre-Dame Basilica, deze prachtige grote kerk is gelegen in Vieux-Montréal, het historische centrum van Montreal. Jaarlijks komen hier honderdduizenden bezoekers op af. Op een aantal avonden wordt er een spectaculair klank- en lichtspel uitgevoerd. Een leuk gegeven is dat de Canadese zangeres Celine Dion in deze kerk is getrouwd met haar man Rene Angelil.

Notre-Dame Basilica
Notre-Dame Basilica

 

Notre-Dame Basilica
Notre-Dame Basilica

2. Montreal Museum of Fine Arts

Het oudste kunstmuseum van Canada. Dit museum is gelegen aan de Rue Sherbrooke in het oude centrum. Het museumcomplex bestaat uit verschillende paviljoens waardoor het een groot museum is en je niet binnen een paar uur uitgekeken bent. Zeker een aanrader!

3. Olympic Park

Dit Olympische park is gebouwd in de mid jaren 70 en werd gebruikt voor de zomerspelen in 1976. Het park wordt ook wel ‘The Big O’ genoemd en verwijst naar het dak van het stadion wat op een donut lijkt.

Olympic Park
Olympic Park

4. Montreal Botanical Gardens

Wil je even heerlijk genieten van de natuur en een mooie wandeling maken, ga dan langs de Botanische Tuinen. 75 hectare aan natuur, waaronder veel bijzondere bloemen en bomen. De tuinen bestaan sinds 1931 en is zeker ook de moeite waard. 

 

Botanische tuinen Montreal
Botanische tuinen Montreal

5. Montreal City Hall

Als je van architectuur houdt dan moet je zeker even langs de Montreal City Hall lopen. Dit prachtige, vijf verdiepingen tellende gebouw staat in de buurt van het metrostation Champ de Mars en is gebouwd tussen 1872 en 1878.

Beste reistijd: Juni t/m september
(Montreal is ook een aanrader met Kerst. Let er dan wel op dat het dan heel erg koud kan zijn)

Luchtmaatschappij: Airtransat
Munteenheid: Canadese dollar

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy