Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruka-Kuusamo: zomerse avonturen in Fins Lapland

Ruka-Kuusamo - zomerse avonturen in mooi Fins Lapland

Ruka-Kuusamo: zomerse avonturen in Fins Lapland

Ruka-Kuusamo - zomerse avonturen in mooi Fins Lapland

Inhoudsopgave

Dat Fins Lapland een mooie bestemming is om te bezoeken in de winter had je waarschijnlijk al meegekregen. Maar wist je dat het noorden van Finland in de zomer ook een paradijsje is om te bezoeken. Wie van avontuur, overnachten in fijne lodges en leuke activiteiten houdt zit in Fins Lapland helemaal op zijn plek. De middernachtzon zorgt ervoor dat de mooie dagen in Finland niet snel eindigen, waardoor je extra lang kunt genieten. Ontdek in deze blog waarom een vakantie in Lapland tijdens de zomer zo gaaf is en maak kennis met Ruka en haar prachtige omgeving.

Ruka

Dit kleine dorpje in Fins Lapland is zowel voor de rustzoeker als voor de reiziger die op zoek is naar adrenaline dé perfecte bestemming. Ruka maakt deel uit van de gemeente Kuusamo waarin zo’n 15.000 mensen wonen. In de winter is dit gebied het walhalla voor wintersporters, maar in de zomer komen sportievelingen ook aan hun portie adrenaline.

Raften, suppen of kanoën

Zo leent de omgeving zich goed voor een raft avontuur, op een van de wilde rivieren. Doordat er verschillende rivieren met verschillende stroming niveaus in de buurt zijn is het raften voor iedereen toegankelijk. Gaat raften voor jou iets te hard, dan kun je ook kiezen om te gaan suppen of kanoën. De vele mooie meren in de buurt van Ruka roepen om de omgeving vanaf het water te gaan ontdekken.

Vissen in de rivier

De oorspronkelijke bewoners uit het gebied, de Sami, leefden vooral van hun rendieren, maar gooiden ook regelmatig een hengel uit op jacht naar vis. Ook jij kunt deze oude traditie beleven wanneer je in Fins Lapland bent. Vissen gaat net even iets anders dan in Nederland. Je staat namelijk met waterdichte regenlaarzen middenin een wild stromende rivier. Misschien iets lastiger om een vis te vangen dan je gewend bent, maar daarom juist extra uitdagend.

Beren spotten

Wie in de buurt van Ruka verblijft, heeft een kans om beren te spotten. In heel Finland komen ongeveer 1500 beren voor, waarvan er ook enkele in de omgeving van Ruka leven. Tijdens het beren spotten ga je samen met een wildernis gids naar een observatiehut middenin de Finse bossen. Uitkijkend op een groot veld en natuurlijk met kloppend hart ga je samen wachten tot het moment zover is. Uit ervaring is gebleken dat de beren zich vaak al na een half uur in hun natuurlijke leefomgeving laten zien. Ook is het mogelijk om te overnachten in een observatiehut, waarmee je de kans op het spotten van beren nog groter maakt.

Beren spotten - Ruka Fins Lapland

Rendieren

Als je aan Scandinavië denkt, dan denk je natuurlijk al snel aan rendieren. Vanuit Ruka is het makkelijk om deze mooie dieren te zien. In de omgeving zijn namelijk diverse rendierboerderijen waarbij je deze bijzondere dieren van dichtbij kunt bewonderen. Maar ook tijdens wandelingen in de regio van Ruka is er een kans om ze te spotten.

Rendieren - Ruka en omgeving

Wild Foodtour

Ben je culinair ingesteld en vind je het leuk om een culinaire reis door de omgeving te maken, dan is een wild foodtour echt iets voor jou. Tijdens deze kookworkshop ga je samen met 2 culinaire zussen de Finse bossen in op zoek naar de lekkerste vruchten en kruiden. Na het verzamelen van kruidentakken, paddenstoelen, frambozen en andere lekkernijen ga je met elkaar de keuken in om de heerlijkste Finse gerechten te bereiden.

Oulanka National Park

Op 45 minuten rijden van Ruka vind je het prachtige Oulanka National Park, een van de mooiste en bekendste nationale parken van Finland. Met een oppervlakte van 270 km² kent dit natuurgebied vele mooie hike & bike trails, wilde rivieren en metershoge hangbruggen. De oorspronkelijke bewoners zijn de Sami, maar in de 17e eeuw maakten hier de Finnen hun intrede. Een mooie lange wandeling door Oulanka National Park laat je genieten van ongerepte wildernis, een diversiteit aan flora en fauna en de mooiste uitkijkpunten, zoals de Oulankakloof en de Ristikallio. En avonturiers die graag wildlife willen spotten moeten hun ogen goed open houden, want de beer, lynx, veelvraat en eland leven hier namelijk ook.

Fins Lapland

Fins Lapland bezoeken?

Zoals je ziet biedt het noorden van Finland de ideale mix tussen natuur, rust en leuke activiteiten. Lapland is niet alleen in de winter een aanrader, een bezoek aan Lapland in de zomer is minstens zo leuk. Zeker als je van varen, hiken, fietsen en wildlife spotten houdt.

Is jouw hart sneller gaan kloppen en wil je ook graag raften, beren spotten of een mooie wandeling maken door Oulanka National Park? Neem dan contact op met de experts van Voigt Travel en realiseer die droomreis.

Ruka en omgeving in Fins Lapland

Dit artikel over Fins Lapland is geschreven in samenwerking met Voigt Travel

Plan je reis door Finland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Finland