Down Under, paradijselijk mooi

Down Under, paradijselijk mooi


20 nov 2015 |
Foto: Down Under, paradijselijk mooi

In mijn familie en vriendenkring kunnen ze het niet meer aanhoren, verhalen over Australië. Gelukkig kan ik nog voor miljoenen andere reisliefhebbers, zoals jij, schrijven en mijn grote passie voor dit bijzondere land delen. Het begint al op het vliegveld, waar je eigenlijk spontaan de extreem strenge beveiliging vergeet en vragen zoals ‘mag ik je koffer even inspecteren?’ met ‘JA’ en een grote glimlach beantwoordt. Ik kom er steeds meer achter wat Australië met mij doet. De natuur, de mensen, het weer, maar voornamelijk ook die magische ‘laid-back’ cultuur die iets met mij doet. Misschien is het niet eens het mooiste land op de wereld, maar de combinatie van deze verschillende factoren creëren denk ik dit paradijselijke Down Under.

Ik wil jou heel even, nu je toch aan het lezen bent, meenemen naar dit prachtige land. We beginnen (nee, dit is niet de hoofdstad) in Sydney. In deze grote, én oh zo sfeervolle stad word je al snel verwelkomt door mens en dier. Verschillende tropische vogels zweven boven de stad, in de vele parken hangen de vleermuizen in de bomen en maken spinnen prachtige kunstwerken van hun web. Naast dit bijzondere contrast in de stad maak je ook al snel kennis met de Australiër zelf, die graag surft, een biertje drinkt in de pub, fit wil zijn en ‘last but not least’ graag een sociaal praatje maakt.

En…droom je nog steeds mee? Dan gaan we nu iets Noordelijker. We rijden met de camper richting Cairns. Onderweg komen we verschillende Australische vrienden tegen. Nee, géén echte vrienden! Familie Kangoeroe springt namelijk van blijdschap langs de camper en familie Koala kijkt ons vanuit de boom half stoned aan. Met kippenvel op de armen en benen rijden we weer verder. De meest onverwachtse reismomenten blijken weer de mooiste te zijn. Na vele kilometers komen we aan in de buurt van Cairns. Al snel besluiten we een zeiltocht te boeken richting Whitsundays. Wie de Whitsundayeilanden nog niet kent raad ik aan om deze snel te gaan ontdekken. Ervaar ’50 shades of white sand’, een wonderbaar leven onder water en prachtige onbewoonde eilanden die je niet gemist mag hebben.

Ik kan nog uren verder schrijven, maar dat doe ik lekker niet. Boek nu snel dat vliegticket en ontdek zelf het paradijselijke mooie Australië.

Over dat uren schrijven over Australië gesproken, ik doe het stiekem wel, op mijn eigen pagina Liefde voor Australië. Hier plaats ik reistips, foto’s en video’s over Australië. Zien wij elkaar daar?


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *