Colombia: een land vol tegenstellingen en zeer bijzondere plekken!

Colombia: land met tegenstellingen en zeer bijzondere plekken!


15 okt 2019 | Colombia
Foto: Colombia: een land vol tegenstellingen en zeer bijzondere plekken!

Honderd jaar eenzaamheid werd geschreven door de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. De vormgever van het magisch realisme vindt zijn wortels in het noorden van het land: Barranquilla en Cartagena kennen zijn voetsporen nog steeds. Hij is een volksheld, nu en voor altijd. De schrijver werd geïnspireerd door burgeroorlogen en interne verscheuringen aan de ene kant van zijn verhaallijn, de frivoliteit en levenslust in het land vulde de andere kant in het boek.

Medellín

Colombia is het land van uiterste tegenstellingen en vooral ook het land van enkele bijzondere plekken. Wat is het verhaal van de meest moderne stad Medellín? Gelegen in het hart van het land en in een vallei van bergtoppen, was dit de stad van waaruit Pablo Escobar zijn operaties leidde. Die sporen maken de stad nog steeds.

Medellín in Colombia
Medellín in Colombia

In de nabije omgeving van Medellín is een van zijn voormalige huizen nog steeds te bezoeken. Toeristen treffen daar een plaats die als museum, attractiepark en historische grond tegelijk doorgaan. Foto’s van de periode waarin hij wereldwijd de drugshandel domineerde, auto’s uit diezelfde tijd en een desolaat gelegen zwembad. Een bezoek aan deze plaats is als een plots debuut in de serie Narcos. 

Medellín biedt nog veel meer als metropool. Een bruisend uitgaansleven, buitenwijken tegen de randen van de omliggende bergheuvels en kabelbanen voor de uitzichten. Medellín is kleurrijk, historisch, levendig is inmiddels vrij toeristisch tegelijk.

Colombiaanse voetbal

Het is ook de stad van twee vooraanstaande voetbalclubs in Colombia. Zowel Independiente Medellín als Atletico Nacional spelen de thuiswedstrijden in het stadion Atanasio Girardot Sports Complex.

Een wedstrijd is een volksfeest, een armada en een uitzinnige explosie tegelijk. De buurt van het stadion is niet de meest vrolijke van de stad, de sfeer en de gekte staan er recht tegenover. 

Natuur in Colombia

Wil je meer rust en opgaan in de natuur van dit veelzijdige land? Geen probleem. Zo kom je op Travelo.nl hele mooie en inspirerende plekken tegen. Colombia biedt de kruin van het Andes-gebergte, weidse omgevingen in de regio Medellín en een woestijnachtig deel nabij de grens met Venezuela. Verder stranden in het noorden en meren in het zuiden.

Cultuur

Ciudad Perdida, de verloren stad, vertelt het verhaal van de oorspronkelijke inheemse bevolkingsgroepen. In een omgeving waar Gabriel García Márquez het grootste deel van zijn Colombiaanse tijd doorbrengt: Barranquilla en Cartagena zijn daar nooit ver weg. Deze stad brengt je naar oorspronkelijke levenswijzen, rituelen en bouw van een groep die in Colombia bijna niet meer bestaat.

Een Colombiaanse boer
Een Colombiaanse boer

Wat te zien in de verloren stad? Cocaplantages, kleine dorpen van uitstervende inheemse groepen, legerofficieren die de stad vrijhouden van inmenging van de Farc en onnoemelijk veel natuurlijke bronnen. Van water, tot plantage en van dieren tot watervallen. Een tocht door de stad maakt een volgende trip door een noordelijke stad nog beter.

Dus de keuze is aan jou: ga je daarna voor carnaval in Barranquilla of het verfijnde van Cartagena?

Staat Colombia op jouw travel list?

Laat jouw reactie achter!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.