Eilandhoppen in Spanje

Eilandhoppen in Spanje: ontdek de mooiste Spaanse eilanden!


14 jan 2020 | Reistips
Foto: Eilandhoppen in Spanje

Bij eilandhoppen denk je al snel aan Griekenland, maar de Spaanse eilanden zijn minstens zo mooi. Of je nou voor een luie strandvakantie gaat, leuke Spaanse plaatsen gaat ontdekken, gaat hiken door de ongerepte natuur of een bezoek brengt aan een vulkaan: eilandhoppen in Spanje wordt sowieso een geslaagde vakantie.

Eilandhoppen bij de Canarische Eilanden

Voor wie niet kan kiezen tussen de verschillende Canarische Eilanden is het helemaal een aanrader om te gaan eilandhoppen in Spanje. Ontdek het mooie Tenerife, La Gomera en La Palma met een combinatiereis. In deze blog vertellen wij meer over het eilandhoppen in Spanje en waarom je het zeker een keer moet doen.

Rondreizen en relaxen

Ontdek bijvoorbeeld in 15 dagen 3 Canarische Eilanden. Tijdens het eilandhoppen krijg je zoveel meer te zien dan wanneer je 2 weken op dezelfde plek verblijft. Combineer het met een aantal dagen strand en je hebt een heerlijke vakantie waarbij je nieuwe plekken ontdekt en ook nog eens uitgerust terugkomt.

Laten verrassen of zelf een route kiezen

Je kunt je natuurlijk overgeven aan de experts en je laten verrassen, maar je kunt met eilandhoppen om maat ook zelf de eilanden kiezen en de duur van je verblijf bepalen. Zo kun je jouw eilandhopreis door Spanje helemaal naar wens maken.

Tenerife

Begin bijvoorbeeld op het bekende Tenerife, waar je naast de mooie stranden en het lekkere eten ook El Teide bezoekt, de 3718 meter hoge Vulkaan op het eiland. Ook een bezoek aan La Candelaria, Los Gigantes en de piramides van Guimar zijn zeker de moeite waard.

Santa Cruz de Tenerife - eilandhoppen in Spanje
Santa Cruz de Tenerife – eilandhoppen in Spanje

Tenerife is zeer geliefd als zonbestemming, de meeste mensen genieten dan ook dagenlang van de brandende zon en uitgestrekte stranden. Maar Tenerife biedt zoveel meer en zeker voor de actieve reiziger. Ontdek het tijdens het eilandhoppen in Spanje.

La Gomera

Vervolg je trip naar het minder toeristische eiland La Gomera, het kleinste (bewoonde) eiland van de Canarische Eilanden. Dit eiland staat onder andere bekend om het nationale park Garajonay, een schitterend natuurpark waar je prachtige wandelingen kunt maken en kunt genieten van hele mooie natuur.

Garajonay National Park - La Gomera
Garajonay National Park, La Gomera

Echte witte zandstranden zul je hier niet vinden, maar wel bijzonder zwart zand, lavastenen en kiezels. De natuur is ruig en puur. Op La Gomera is het ook mogelijk om een walvisspot reisje te boeken. Een leuk interessant feitje: op La Gomera spreken de inwoners een bijzondere eigen taal, die nergens anders ter wereld voorkomt. La Gomera is een eiland wat je niet mag missen tijdens het eilandhoppen in Spanje.

La Palma

Sluit je eilandhopreis in Spanje af op het prachtige La Palma (ook wel La Isla Bonita genoemd: het mooie eiland). Ook dit Spaanse eiland is erg geliefd onder natuurliefhebbers en wandelaars. Begin je bezoek aan La Pamla in het sfeervolle Santa Cruz de la Palma, gelegen in het oosten en ga steeds meer richting het zuiden waar je verschillende bergdorpjes en veel ongerepte natuur tegenkomt.

Ongerepte natuur op La Palma
Ongerepte natuur op La Palma

Wist je dat veel Cubanen naar La Palma zijn gekomen? De kunst van het sigaren maken is dan ook overgebracht naar dit eiland. Bij een bezoek aan een sigarenmaker op La Palma waan je je even in Cuba. Het zuiden van La Palma staat bekend om de vulkanen, dit is ook één van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld, maar verwoestende uitbarstingen heb je hier gelukkig niet.

De voordelen van eilandhoppen in Spanje

  • Je ontdekt een hoop nieuwe plekken tijdens één vakantie.
  • Je bent lekker actief bezig, ziet veel en komt thuis met een hoop mooie reisherinneringen.
  • Een eilandhopreis kun je zelf helemaal naar wens samenstellen.

Enthousiast geworden?

Wil jij ook graag eilandhoppen in Spanje? Via Eilandhoppen op Maat (zij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen in Spanje) kun je eenvoudig jouw eigen reis samenstellen.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *