Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ellis Beach in Queensland: tips en ervaringen

Ellis Beach - Palm Cove

Ellis Beach in Queensland: tips en ervaringen

Ellis Beach - Palm Cove

Inhoudsopgave

Dat wij tijdens onze Queensland trip in Australië veel verschillende stranden zouden bezoeken wisten we van te voren. Het zou een afwisselende reis worden waarbij regenwoud, steden, stranden en eilanden afgewisseld worden. Na ons bijzondere verblijf midden in het regenwoud in Cape Tribulation reden we verder zuidwaarts richting Cairns, om een nachtje te logeren bij Ellis Beach vlakbij Palm Cove.

Onze route door Noord-Queensland

Over Ellis Beach

Ellis Beach is typisch zo’n plek die je aandoet voor een tussenstop. Wij verbleven er ook maar 1 nachtje en dat vonden wij voor deze Noord-Queensland reis prima. Maar ik had er gerust een paar nachten kunnen blijven, want overnachten aan het strand is natuurlijk altijd leuk.

Genieten van het ruisen van de zee
Genieten van het ruisen van de zee

Ellis Beach zelf is klein en stelt eigenlijk niet heel veel voor. Je hebt huisjes, een mooie kuststrook en op loopafstand een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Wie iets meer bedrijvigheid zoekt, kan het beste Palm Cove bezoeken. Hier vind je meer restaurants en winkels. Ellis Beach is ideaal voor mensen die even helemaal tot rust willen komen. Lees een boek, neem een duik in de zee en geniet van de stilte en de natuur.

Ellis Beach Oceanfront Bungalows

Wij sliepen in een bungalow van Ellis Beach Oceanfront Bungalows direct aan het water. De bungalow was simpel ingericht maar zag er netjes en schoon uit en had alles wat we nodig hadden.

Onze bungalow met veranda aan de voorkant
Onze bungalow met veranda aan de voorkant
Uitzicht op zee
Onze bungalow met uitzicht op zee

Een groot pluspunt van deze huisjes vond ik de veranda aan de voorkant, waar je heerlijk (overdekt) buiten kunt zitten en kunt genieten van het geluid van de oceaan. In de avond hadden wij enkele onweersbuien maar konden wij wel buiten blijven zitten.

De veranda aan de voorkant met uitzicht op zee
De veranda aan de voorkant met uitzicht op zee

Lees meer over deze oceanfront bungalows

Veilig zwemmen

Zoals ik ook al eerder beschreef op Liefde voor Reizen is zwemmen in zee in het regenseizoen niet verstandig in Noord-Queensland. Er zitten namelijk gevaarlijke stingers. Bij een steek is er een kans dat je flink ziek wordt en in het ergste geval kun je er zelfs aan overlijden.

Het strand van Ellis Beach
Het strand

Wie toch veilig een duik wil nemen kan zwemmen tussen de netten. Bij Ellis Beach heeft de overheid netten in het water geplaatst die beesten zoals stingers op afstand houden. Ik raad zeker aan om even een duik te nemen in het water, want het water is namelijk erg aangenaam en vanaf het water heb je een schitterend uitzicht op de groene bergen.

Veilig zwemmen tussen de netten
Veilig zwemmen tussen de netten

Ellis Beach Bar & Grill

Om uit eten te gaan is er in de buurt niet veel keuze. Je hebt alleen Ellis Beach Bar & Grill, maar deze tent is echt helemaal top.

Ontbijten bij Ellis Beach Bar & Grill
Dineren bij Ellis Beach Bar & Grill
Dineren

De keuken is echt heel goed en de sfeer die er hangt is ook fijn. En hoe lekker is het om een keer de auto te kunnen laten staan en lopend vanaf je bungalow uit eten te kunnen. Deze Bar & Grill ligt aan de kust, waardoor je tijdens het ontbijten en dineren een mooi uitzicht hebt op zee.

Dineren met uitzicht op zee
Dineren met uitzicht op zee

Bekijk onze video

YouTube video

Ellis Beach is een heerlijke plek voor een tussenstop. Een plek waarbij je even helemaal niks moet. Deze plek raad ik aan als je van strand houdt en graag aan het strand wil overnachten.

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Australië