Zoeken
Sluit dit zoekvak.

European Sleeper: met de nachttrein Europa ontdekken!

European Sleeper

European Sleeper: met de nachttrein Europa ontdekken!

European Sleeper

Inhoudsopgave

Ik heb zoveel goede herinneringen aan de nachttrein. Vroeger ging ik samen met mijn familie vanuit Nederland met de trein naar Oostenrijk, een geweldige ervaring vond ik het. Godzijdank is de nachttrein terug van weggeweest en hoe! Maak kennis met European Sleeper, de Nederlandse coöperatie die sinds 2023 nachttreinen aanbied tussen België, Nederland en Berlijn. En sinds 25 maart 2024 is daar ook het mooie Dresden en Praag aan toegevoegd. Lees snel meer over European Sleeper en hoe jij ook kunt reizen met deze nachttrein vanuit Nederland of België.

Over European Sleeper

European Sleeper is opgericht door Elmer van Buuren van Train2EU en Chris Engelsman van Noord West Express. Beiden zijn al jaren groot fan van de slaaptrein en hebben in 2021 deze nieuwe onderneming opgericht om de nachttrein weer op de kaart te zetten. Reizen met de nachttrein is een geweldige manier om te reizen, want stress bestaat niet als je al slapend dichterbij je bestemming komt. Reizen met de trein is ook nog eens beter voor de aarde dan veel andere manieren van reizen.

Welke bestemmingen bieden ze aan?

Op dit moment biedt European Sleeper reizen aan naar Praag, Dresden, Berlijn, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel.

Wat zijn de voordelen van een nachttrein?

  • Tijdsbesparing: Met het nemen van een nachttrein bespaar je kostbare daglichturen door ’s nachts te reizen, wat vooral handig is voor lange afstanden. Hierdoor kun je je reistijd efficiënter gebruiken.
  • Comfort: Moderne nachttreinen bieden vaak comfortabele slaapcabines of ligstoelen aan. Dit maakt het mogelijk om tijdens de reis te rusten of zelfs te slapen, waardoor je uitgerust op je bestemming aankomt.
  • Kostenbesparing: Het reizen met een nachttrein kan ook kostenbesparend zijn. Voor langere reizen kan de nachttrein een kostenbesparende optie zijn omdat je de kosten van een overnachting in een hotel bespaart. Ook zijn er soms speciale tarieven beschikbaar voor nachtelijke ritten.
  • Milieuvriendelijkheid: In vergelijking met andere vormen van transport, zoals vliegtuigen, hebben treinen over het algemeen een lagere ecologische voetafdruk per passagierkilometer. Dit kan een duurzamere keuze zijn.

Zoals je ziet zitten er veel voordelen aan een nachttrein.

Meer bestemmingen

Ondertussen zijn ze achter de schermen bij European Sleeper al met nieuwe mooie bestemmingen bezig. Zo zien zij mogelijkheden om binnenkort routes richting Zuid-Europa en het mooi Scandinavië aan te bieden. Houd hun website daarom goed in de gaten voor meer mooie bestemmingen waar je met de nachttrein heen kunt.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis