Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna

Auteur: / Categorie: Zweden

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna. Het is een samenwerkingsverband tussen 4 organisaties, Naturligt Liv, Snoa Bruk, ståtion Sågen en Dalarna Outdoor.  Afgelopen mei was ik voor deze activiteit in Dalarna, Zweden.

Tipi Ställe

We werden welkom geheten door Dennis Daselaar, bij de Tipi Ställe in Dala Järna, waar we ook onze 1e nacht gaan verblijven. Je komt aan op de plek waar je gaat overnachten, het eerste wat mij opvalt is de rust en de unieke locatie. Je kunt buiten koken, douchen, naar de wc en je slaapt in een prachtige tent. Dit is echt avontuurlijk kamperen. Nu zullen sommigen van jullie afhaken vanwege het primitieve, maar blijf dan toch nog maar even hangen. Primitief is het in zekere zin wel, maar toch biedt de omgeving en het buiten zijn ook luxedingen; er is warm water, een koelkast en een toilet beschikbaar! Wat is er mooier dan een ervaring om te leven in rust en te douchen met een vogel op de rand van je douchehok?

Tipi Stalle

Outdoor Cooking 

Bij dit pakket krijg je ook de gelegenheid om outdoor te koken. Onder begeleiding van Dennis en Anna-Greta Fagerberg van het bedrijf Natural Life in Dalarna ga je een heerlijke outdoor maaltijd op een authentieke wijze klaarmaken. 

Outdoor Cooking

Wildernis Safari 

De gids, Dennis Daselaar, neemt je mee de natuur in en laat je de wildsporen zien en heeft onderweg allerlei leuke weetjes over de omgeving. Ook heb je een kans dat je elanden (en andere wildlife) ziet. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen ga het zelf ervaren en laat je verwonderen door de wonderschone flora en fauna van Dalarna! Meer over deze wildernis safari? Klik hier.

Wildernis safari

Station Sågen

Station Sågen is een museum. Het is een verlaten spoorlijn waar je met de fiets op het spoor kan fietsen. Het mooie van dit fenomeen is dat je midden door de Zweedse natuur kunt fietsen wat zeker voor jong en oud goed te doen is. Bij aankomst kregen wij een rondleiding door het oude stationsgebouw waar ook een bed & breakfast in is gevestigd. Het fietsen is leuk om te doen, het laat je eens op een andere manier stilstaan bij de schoonheid van de Zweedse natuur. Onderweg zijn er zwemgelegenheden en is er ruimte voor een picknick. 

Snöå Resort 

De excursie van meerdere dagen eindigt in het Snöå Resort. Hier krijg je een prachtige en goede overnachting in een bosrijke omgeving met een beekje. Er is gelegenheid om te wandelen, maar ook om te golfen. De accommodatie heeft voor elk wat wils; van grote familiekamers tot de wat goedkopere kleine kamers. Het ontbijt is zeer uitgebreid en er is gelegenheid tot het nuttigen van een diner. Het eten is goed en het personeel is zeer vriendelijk en gastvrij. Een heerlijke nacht om deze dagen mee af te sluiten dus.

 

Bron: http://www.snoaresort.se/ 

Conclusie

Dit ‘all inclusive’ pakket is zeker de moeite waard en ook zeker de moeite om te doen met je gezin! Je komt in aanraking met de Zweedse natuur, traditionele maaltijd, bijzondere fietstocht en een heerlijke overnachting. Een week voor ieder wat wils. Ook is het mogelijk om eventueel andere excursies bij te boeken. 

Contact

Voor meer informatie over het pakket en boekingen kunt u contact opnemen met Dalarna Outdoor. 

Meer reistips & reisinspiratie?

Volg ons dan hier op Facebook! Lees handige reistips en droom weg bij de mooiste reisvideo's!

reporter Bert

Geschreven door:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde reisberichten

Wildernis safari met Dalarna Outdoor

Wanneer je in Zweden bent in de provincie Dalarna kun je ervoor kiezen om met Dalarna Outdoor een Wildernis safari te doen; iets wat reporter...

Tipi Ställe – Avontuurlijk overnachten in Zweden

Avontuurlijk overnachten midden in je eigen stukje bos in Zweden! Wij deden het en delen graag onze ervaring. Zweden is een prachtig land waar je kunt...