Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna

Gepubliceerd: 16 jul 2017 | Foto: Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna. Het is een samenwerkingsverband tussen 3 organisaties, Naturligt Liv, ståtion Sågen en Dalarna Outdoor.  Afgelopen mei was ik voor deze activiteit in Dalarna, Zweden.

Dalarna Outdoor Tipi Ställe

We werden welkom geheten door Dennis Daselaar, bij de Dalarna Outdoor Tipi Ställe in Dala Järna, waar we ook onze 1e nacht gaan verblijven. Je komt aan op de plek waar je gaat overnachten, het eerste wat mij opvalt is de rust en de unieke locatie. Je kunt buiten koken, douchen, naar de wc en je slaapt in een prachtige tent. Dit is echt avontuurlijk kamperen. Nu zullen sommigen van jullie afhaken vanwege het primitieve, maar blijf dan toch nog maar even hangen. Primitief is het in zekere zin wel, maar toch biedt de omgeving en het buiten zijn ook luxedingen; er is warm water, een koelkast en een toilet beschikbaar! Wat is er mooier dan een ervaring om te leven in rust en te douchen met een vogel op de rand van je douchehok?

Dalarna Outdoor Tipi Stalle

Outdoor Cooking 

Bij dit pakket krijg je ook de gelegenheid om outdoor te koken. Onder begeleiding van Dennis en Anna-Greta Fagerberg van het bedrijf Natural Life in Dalarna ga je een heerlijke outdoor maaltijd op een authentieke wijze klaarmaken. 

Outdoor Cooking

Wildernis Safari 

De gids, Dennis Daselaar, neemt je mee de natuur in en laat je de wildsporen zien en heeft onderweg allerlei leuke weetjes over de omgeving. Ook heb je een kans dat je elanden (en andere wildlife) ziet. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen ga het zelf ervaren en laat je verwonderen door de wonderschone flora en fauna van Dalarna! Meer over deze wildernis safari? Klik hier.

Wildernis safari

Station Sågen

Station Sågen is een museum. Het is een verlaten spoorlijn waar je met de fiets op het spoor kan fietsen. Het mooie van dit fenomeen is dat je midden door de Zweedse natuur kunt fietsen wat zeker voor jong en oud goed te doen is. Bij aankomst kregen wij een rondleiding door het oude stationsgebouw waar ook een bed & breakfast in is gevestigd. Het fietsen is leuk om te doen, het laat je eens op een andere manier stilstaan bij de schoonheid van de Zweedse natuur. Onderweg zijn er zwemgelegenheden en is er ruimte voor een picknick.

Conclusie

Dit ‘all inclusive’ pakket is zeker de moeite waard en ook zeker de moeite om te doen met je gezin! Je komt in aanraking met de Zweedse natuur, traditionele maaltijd, bijzondere fietstocht en een heerlijke overnachting. Een week voor ieder wat wils. Ook is het mogelijk om eventueel andere excursies bij te boeken.

Programma:

Dag 1
Bij aankomst op Station Sågen word je ontvangen met Zweedse ‘fika’ (koffie en koek). Nadat je op je kamer bent geïnstalleerd volgt een korte wandeling rond het dorpje Sågen en hierna een broodmaaltijd.

Dag 2
Na het ontbijt begeef je op een railsavontuur door de natuur! Op een railsfiets (dressin) fiets je over het spoor door de wildernis, een unieke natuur belevenis. Op de bagagedrager staat uiteraard een goedgevulde picknick-mand met lunchpakket. Vergeet niet je zwemkleding en vishengel mee te nemen. En geniet van een verfrissende duik in een meer, of een moment van rust en stilte tijdens het vissen. Eenmaal terug op Station Sågen wacht een warme maaltijd en een heerlijk warm gestookte hot-tub om na te genieten van het railsavontuur.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar Dalarna Outdoors Tipiställe. Daar aangekomen leer je vuur maken met verschillende methodes. En je maakt een heerlijke maaltijd boven een open vuur, met technieken uit de steentijd. Later die avond ga je op Wildernis Wildlife Safari. De nacht breng je gezamenlijk door in de grote tipi-tent, midden in de natuur.

Dag 4
Van het ontbijt, dat te vinden is in de koelkast en je zelf klaar maakt, kun je in alle rust bij de tipitent genieten.
Hierna neemt de gids je mee op een wandeling door de natuur. Er is een pauze met een lunch in de natuur.
Voor het avondeten is het nodig om je nieuwe kookkusten in de praktijk te brengen met alle ingrediënten uit de koelkast. Na het diner wachten de heerlijke bedden in de tipitent.

Dag 5
Na het laatste ontbijt, dat je zelf klaar maakt, is het afscheid en uit-checken. Op naar een nieuw avontuur!

Contact

Het packet is inclusief logi met bedlinnen/sIaapzak, ontbijt/brunch en eindschoonmaak voor 4 nachten.

3 lunchen, 2 avondmaaltijden en 2 diners.

Voor meer informatie of boeken:

Bel Station Sågen tel. +46 281 50105, of e-mail info@stationsagen.com

Contactpersoon: Edith Van de Haterd 

Mogelijke dag van aankomst: maandag

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Zweden

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

Citytrip Stockholm: 6 spots die je niet mag missen

Citytrip Stockholm - Zo spannend als mijn eerste blog voor liefde voor reizen is, zo spannend was mijn stedentrip naar...

De echte winter ervaren in betoverend Zweeds Lapland

Op uitnodiging van Voigt Travel mag ik mee om Zweeds Lapland te ontdekken, een gedeelte van Lapland dat nog niet...

Wildernis safari met Dalarna Outdoor

Wanneer je in Zweden bent in de provincie Dalarna kun je ervoor kiezen om met Dalarna Outdoor een Wildernis safari...

Orsa Björnpark, oog in oog met de beren

Wanneer je in Zweden bent (omgeving van Dalarna) kan het interessant zijn om het berenpark in Orsa te bezoeken. Het...

Proef de Sami cultuur met Dalarna Outdoor in Zweden

Sami cultuur in Zweden - Zweden, ik kan er over blijven schrijven, een land wat hoog bij mijn favoriete bestemmingen staat. ...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy