Fogg Dam Conservation Reserve: krokodillen en watervogels

Gepubliceerd: 27 apr 2020 | Foto: Fogg Dam Conservation Reserve - Northern Territory Australie

Weg in eigen land. Op dit moment is het helaas niet mogelijk om te reizen naar andere landen of naar andere staten in Australië. Gelukkig is de staat Northern Territory een gebied van 1.421 million km². Er valt daarom genoeg te ontdekken! Een aantal weken geleden was het tijd om Fogg Dam Conservation Reserve te bezoeken, een mooi natuurgebied op 55 minuten rijden vanaf het centrum van Darwin.

Over Fogg Dam Conservation Reserve

Ga niet lopen, maar blijf in de auto zitten
Ga niet lopen, maar blijf in de auto zitten

Fogg Dam Conservation Reserve is een beschermd gebied dat bestaat uit een wetlandgebied ongeveer 70 km ten oosten van Darwin. Fogg Dam Conservation Reserve ligt binnen de Adelaide and Mary River Floodplains, een belangrijk vogelgebied.

Informatiebord Fogg Dam Conservation Reserve
Bord met informatie over de dierenpopulaties

Het gebied is aantrekkelijk voor veel verschillende watervogels en andere wilde dieren, waaronder een van de grootste slangenpopulaties in Australië (de Water Python en Death Adder). Voor vogelaars en wildlife liefhebbers een schitterend gebied om te ontdekken.

Er zijn veel watervogels te spotten
Er zijn veel watervogels te spotten
De ideale plek voor vogelaars
De ideale plek voor vogelaars

Krokodillen

Zoutwater krokodillen en zoetwater krokodillen zijn het hele jaar door te spotten bij de Fogg Dam. Het is dan ook niet toegestaan om over de dam te lopen, je moet in je auto blijven. Er zijn wel verschillende observatie platforms, waar je een kijkje mag nemen en waar je een prachtig uitzicht hebt over het water. Maar blijf altijd in de buurt van je auto, voor het geval dat je oog in oog staat met zo’n grote jongen 😉

Naast de diverse watervogels zijn er ook veel verschillende waterplanten te zien. Zo stonden er bij ons ook heel wat waterplanten in bloei, wat prachtige foto’s opleverden.

Prachtige waterplanten die bloeien in Fogg Dam Conservation Reserve
Waterplanten staan in bloei
Prachtige waterplanten die bloeien in Fogg Dam Conservation Reserve
Waterplanten staan in bloei

Wij hebben deze keer op de dam zelf gereden, om te kijken of we krokodillen konden spotten. Maar je kunt ook dit gebied in gaan om mooie lange wandelingen te maken. Deze wandelpaden zijn trouwens niet in de buurt van de dam (het water), maar gaan dwars door de natuur, waar je naast diverse vogels ook ander wildlife kunt spotten. Kijk dus altijd goed om je heen!

Wij hebben zelf (helaas) geen krokodil kunnen zien. Misschien waren ze net in een ander gebied, of zaten ze er wel en hebben ze ons wel kunnen zien. Wij gaan sowieso snel weer een keertje terug, om die wandeling te maken en om nogmaals proberen krokodillen te spotten. Wie weet lukt het dan wel!

Lees meer over Fogg Dam Conservation Reserve

Staat een bezoek aan dit mooie natuurgebied in Australië op jouw lijstje?

Laat jouw reactie achter!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy