Fogg Dam Conservation Reserve - Northern Territory Australie

Fogg Dam Conservation Reserve: krokodillen en watervogels

Gepubliceerd: 27 apr 2020 | Foto: Fogg Dam Conservation Reserve - Northern Territory Australie

Weg in eigen land. Op dit moment is het helaas niet mogelijk om te reizen naar andere landen of naar andere staten in Australië. Gelukkig is de staat Northern Territory een gebied van 1.421 million km². Er valt daarom genoeg te ontdekken! Een aantal weken geleden was het tijd om Fogg Dam Conservation Reserve te bezoeken, een mooi natuurgebied op 55 minuten rijden vanaf het centrum van Darwin.

Over Fogg Dam Conservation Reserve

Ga niet lopen, maar blijf in de auto zitten
Ga niet lopen, maar blijf in de auto zitten

Fogg Dam Conservation Reserve is een beschermd gebied dat bestaat uit een wetlandgebied ongeveer 70 km ten oosten van Darwin. Fogg Dam Conservation Reserve ligt binnen de Adelaide and Mary River Floodplains, een belangrijk vogelgebied.

Informatiebord Fogg Dam Conservation Reserve
Bord met informatie over de dierenpopulaties

Het gebied is aantrekkelijk voor veel verschillende watervogels en andere wilde dieren, waaronder een van de grootste slangenpopulaties in Australië (de Water Python en Death Adder). Voor vogelaars en wildlife liefhebbers een schitterend gebied om te ontdekken.

Er zijn veel watervogels te spotten
Er zijn veel watervogels te spotten
De ideale plek voor vogelaars
De ideale plek voor vogelaars

Krokodillen

Zoutwater krokodillen en zoetwater krokodillen zijn het hele jaar door te spotten bij de Fogg Dam. Het is dan ook niet toegestaan om over de dam te lopen, je moet in je auto blijven. Er zijn wel verschillende observatie platforms, waar je een kijkje mag nemen en waar je een prachtig uitzicht hebt over het water. Maar blijf altijd in de buurt van je auto, voor het geval dat je oog in oog staat met zo’n grote jongen 😉

Naast de diverse watervogels zijn er ook veel verschillende waterplanten te zien. Zo stonden er bij ons ook heel wat waterplanten in bloei, wat prachtige foto’s opleverden.

Prachtige waterplanten die bloeien in Fogg Dam Conservation Reserve
Waterplanten staan in bloei
Prachtige waterplanten die bloeien in Fogg Dam Conservation Reserve
Waterplanten staan in bloei

Wij hebben deze keer op de dam zelf gereden, om te kijken of we krokodillen konden spotten. Maar je kunt ook dit gebied in gaan om mooie lange wandelingen te maken. Deze wandelpaden zijn trouwens niet in de buurt van de dam (het water), maar gaan dwars door de natuur, waar je naast diverse vogels ook ander wildlife kunt spotten. Kijk dus altijd goed om je heen!

Wij hebben zelf (helaas) geen krokodil kunnen zien. Misschien waren ze net in een ander gebied, of zaten ze er wel en hebben ze ons wel kunnen zien. Wij gaan sowieso snel weer een keertje terug, om die wandeling te maken en om nogmaals proberen krokodillen te spotten. Wie weet lukt het dan wel!

Staat een bezoek aan dit mooie natuurgebied in Australië op jouw lijstje?

Laat jouw reactie achter!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy