Het geheim achter adembenemende foto’s

Gepubliceerd: 28 jun 2017 | Foto: Update vanuit Noorwegen!

Het hele internet staat vol met fotos, alleen de ene foto is natuurlijk de andere niet. Fotograferen lijkt altijd een makkie, toch is het lastiger dan je denkt. Probeer zelf maar eens het perfecte plaatje te schieten. Je zult snel merken dat bepaalde factoren roet in het eten gooien, waardoor je uiteindelijk niet tevreden bent met het eindresultaat. Een beetje voorbereiding en fotografie tips kunnen je al een beetje helpen. Ik heb mijn ervaringen op een rijtje gezet. Bij mij helpen deze trucjes om een zo goed mogelijke reisfoto te kunnen maken. 

Weersomstandigheden 

Iets wat heel belangrijk is, zijn de weersomstandigheden. Als je hier niet op voorbereid bent kan dit erg nadelig zijn tijdens het fotograferen. Zorg ervoor als het zonnig is dat je een extra bescherming op je camera hebt zodat de zon niet direct op je lens schijnt. Als je dit niet doet kunnen er vlekken door de weerkaatsing op de foto verschijnen. 

Prachtig plein in Trinidad - Cuba

Blauwe lucht met mooie wolkjes: perfecte weersomstandigheden voor fotografie – Cuba, Trinidad – Foto gemaakt door: Jesper

Diepte creëren in je foto 

Zorg ervoor dat er diepte in je foto te zien is, vooral belangrijk bij landschapsfotografie. Je doet dit door bijvoorbeeld een boom of struik aan de zijkant van je foto te plaatsen in je compositie. Let erop als je mensen fotografeert dat je de voeten meeneemt en niet alleen de benen! Zet mensen ook altijd in een hoekje en niet in het midden van je foto (tenzij de foto hier echt om vraagt natuurlijk).

Fotografe Marloes in actie!

Fotografe Marloes in actie!

Emoties in gezichten van locals

Als iets lastig is, dan is het wel het vastleggen van personen. Bij personen heb je natuurlijk te maken met verschillende emoties en gezichtsuitdrukkingen. Het is vaak een hele kunst om de juiste emotie vast te leggen. Vaak is het verstandig om meerdere shots achter elkaar te schieten zodat je uiteindelijk thuis het perfecte shot eruit kunt halen. 

Hele vriendelijke mensen, Indonesiërs!

Emotie van een local in Indonesië – Foto gemaakt door: Jesper

Tijdstip

Wil je die mooie zonsondergang of zonsopgang op de foto zetten? Let dan goed op het weerbericht en zorg dat je op tijd op de plek bent waar je dit beeld het beste kunt vastleggen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

De juiste gear

Neem altijd een klein statief mee als je gaat reizen, zodat je altijd de mogelijkheid hebt on met je sluitertijd te spelen! Handig als je bijvoorbeeld het prachtige Noorderlicht tegenkomt. Denk ook van tevoren na wat je vooral wilt fotograferen; wil je bijvoorbeeld dieren fotograferen dan neem je een andere lens mee dan wanneer je landschappen wilt fotograferen. Wees dus voorbereid! Bekijk ook eens deze Cameratools.

Update vanuit Noorwegen!

Foto met statief en de perfecte sluitertijd – Noorwegen – Foto gemaakt door: Marlous

Update vanuit Noorwegen!

In mijn ogen het perfecte plaatje – Noorwegen – Foto gemaakt door: Marloes

Tip

Wil je je fotografie naar een hoger level brengen? Fotografeer dan in RAW, dit geeft je veel mogelijkheden tot nabewerkingen en de mogelijkheid om fouten in je foto te kunnen herstellen.

Heb jij nog een fotografie tip? 

Welke handige tip wil je ons en onze volgers meegeven? 

Meer leuke fotografie tips en inspiratie?

Volg onze reizende reporters dan op Facebook!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy