Het geheim achter adembenemende foto’s

Gepubliceerd: 28 jun 2017 | Foto: Update vanuit Noorwegen!

Update vanuit Noorwegen!
Reisblog Liefde voor Reizen

Het hele internet staat vol met fotos, alleen de ene foto is natuurlijk de andere niet. Fotograferen lijkt altijd een makkie, toch is het lastiger dan je denkt. Probeer zelf maar eens het perfecte plaatje te schieten. Je zult snel merken dat bepaalde factoren roet in het eten gooien, waardoor je uiteindelijk niet tevreden bent met het eindresultaat. Een beetje voorbereiding en fotografie tips kunnen je al een beetje helpen. Ik heb mijn ervaringen op een rijtje gezet. Bij mij helpen deze trucjes om een zo goed mogelijke reisfoto te kunnen maken. 

Weersomstandigheden 

Iets wat heel belangrijk is, zijn de weersomstandigheden. Als je hier niet op voorbereid bent kan dit erg nadelig zijn tijdens het fotograferen. Zorg ervoor als het zonnig is dat je een extra bescherming op je camera hebt zodat de zon niet direct op je lens schijnt. Als je dit niet doet kunnen er vlekken door de weerkaatsing op de foto verschijnen. 

Prachtig plein in Trinidad - Cuba

Blauwe lucht met mooie wolkjes: perfecte weersomstandigheden voor fotografie – Cuba, Trinidad – Foto gemaakt door: Jesper

Diepte creëren in je foto 

Zorg ervoor dat er diepte in je foto te zien is, vooral belangrijk bij landschapsfotografie. Je doet dit door bijvoorbeeld een boom of struik aan de zijkant van je foto te plaatsen in je compositie. Let erop als je mensen fotografeert dat je de voeten meeneemt en niet alleen de benen! Zet mensen ook altijd in een hoekje en niet in het midden van je foto (tenzij de foto hier echt om vraagt natuurlijk).

Fotografe Marloes in actie!

Fotografe Marloes in actie!

Emoties in gezichten van locals

Als iets lastig is, dan is het wel het vastleggen van personen. Bij personen heb je natuurlijk te maken met verschillende emoties en gezichtsuitdrukkingen. Het is vaak een hele kunst om de juiste emotie vast te leggen. Vaak is het verstandig om meerdere shots achter elkaar te schieten zodat je uiteindelijk thuis het perfecte shot eruit kunt halen. 

Hele vriendelijke mensen, Indonesiërs!

Emotie van een local in Indonesië – Foto gemaakt door: Jesper

Tijdstip

Wil je die mooie zonsondergang of zonsopgang op de foto zetten? Let dan goed op het weerbericht en zorg dat je op tijd op de plek bent waar je dit beeld het beste kunt vastleggen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

De juiste gear

Neem altijd een klein statief mee als je gaat reizen, zodat je altijd de mogelijkheid hebt on met je sluitertijd te spelen! Handig als je bijvoorbeeld het prachtige Noorderlicht tegenkomt. Denk ook van tevoren na wat je vooral wilt fotograferen; wil je bijvoorbeeld dieren fotograferen dan neem je een andere lens mee dan wanneer je landschappen wilt fotograferen. Wees dus voorbereid! Bekijk ook eens deze Cameratools.

Update vanuit Noorwegen!

Foto met statief en de perfecte sluitertijd – Noorwegen – Foto gemaakt door: Marlous

Update vanuit Noorwegen!

In mijn ogen het perfecte plaatje – Noorwegen – Foto gemaakt door: Marloes

Tip

Wil je je fotografie naar een hoger level brengen? Fotografeer dan in RAW, dit geeft je veel mogelijkheden tot nabewerkingen en de mogelijkheid om fouten in je foto te kunnen herstellen.

Heb jij nog een fotografie tip? 

Welke handige tip wil je ons en onze volgers meegeven? 

Meer leuke fotografie tips en inspiratie?

Volg onze reizende reporters dan op Facebook!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy