Google Trips is een super handige reisapp die je voor en tijdens het reizen enorm kan helpen.

Waarom ik nu al groot fan ben van Google Trips!


29 sep 2016 | Reisinspiratie
Foto: Waarom ik nu al fan ben van Google Trips!

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel apps. Ik zelf zie soms door de bomen het bos niet meer omdat er een te groot aanbod aan apps is en elke app is weer net anders in zijn werking. Bij het downloaden van een app moet je tegenwoordig goed kijken of de app wel volledig gratis is en of alle functies die jij nodig hebt werken. Zo heel af en toe verschijnt er een app waar ik heel blij van word. Deze week is dat Google Trips, een applicatie die je helpt voor en tijdens het reizen. Ik zal je in het kort uitleggen wat deze applicatie doet en wat je in de toekomst kunt verwachten van Google Trips. 

Wat is Google Trips? 

Google Trips is een reisapp die op een hele overzichtelijke manier je reis weergeeft en je tijdens de reis kan voorzien van handige informatie over de bestemming. Wat Google Trips zo ‘smart’ maakt is het automatisch genereren van je reis. Als je net als ik Gmail gebruikt dan haalt Google Trips op een slimme manier de geboekte vliegtickets en hotels uit je e-mails en plaatst deze op chronologische volgorde met de juiste datum en tijd in een mooi reisschema. Als je net als onze reporters graag zelf alle vliegtickets en hotels los boekt dan is dit een ideale reisapp. Let er wel altijd op dat natuurlijk vluchttijden nog kunnen veranderen. Hou hiervoor altijd de informatiekanalen van de luchtmaatschappij zelf in de gaten.  

Google Trips: zie in 1 keer je reserveringen voor je volgende trip!

Google Trips: zie in 1 keer jouw reserveringen voor je volgende trip!

Informatie over de reisbestemming

De app is niet alleen voordat je op reis gaat handig, ook tijdens het reizen kan Google Trips zeker een verrijking zijn. Klik tijdens het reizen op je bestemming en zoek bijvoorbeeld eenvoudig naar de leukste restaurants, winkels, attracties en natuurlijk tours die beschikbaar zijn. De app is erg overzichtelijk en geeft je snel het antwoord op je vragen. 

Google Trips: zoek op je bestemming eenvoudig naar restaurants, winkels en tours.

Google Trips: zoek op je bestemming eenvoudig naar restaurants, winkels en tours.

Toekomst van Google Trips

Ik verwacht van deze reisapp van Google heel veel in de toekomst, er valt namelijk nog een hoop te koppelen en uit te breiden om de reiziger nog beter te kunnen helpen tijdens het reizen. Als wij Google een tip mogen geven zou het koppelen aan persoonlijke reisblogs ook een mooie uitbreiding zijn. Zo kunnen reizigers een nog beter beeld krijgen van een reisbestemming. Google, jullie weten waar de contact knop zit hé? 😉 

Downloaden van de app

De app is beschikbaar voor Android en iOS. Voor meer informatie over de app kijk je op de website van Google Trips. Heb jij de app al gedownload en uitgeprobeerd? Laat dan zeker even jouw ervaring weten. Ben jij net zo enthousiast als mij? 


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

5 reacties

 • Daniëlle schreef:

  Ik heb hem inderdaad nadat ik jullie vorige berichtje zag gedownload en afgelopen weekend gebruikt in Berlijn. Wat ik erg fijn vind is dat als je op een item klikt (bijvoorbeeld Reichstag) dat er ook een Maps bij zit zodat je kunt bekijken waar het precies zit. Deze kaart werkt bij mijn telefoon (offline) beter dan Google Maps zelf. Er zijn inderdaad nog wel verbeterslagen te halen, zo zou ik het fijn vinden als ook de prijzen van toegangsbewijzen erbij zouden staan.
  Maar al met al, zelfs in deze eerste fase al super handig!!

  • reporter Jesper schreef:

   Kijk dat is leuk om te horen! 🙂 Ze kunnen inderdaad nog flink uitbreiden en verbeteren. Denk dat ze daar achter de schermen al mee bezig zijn. Hopelijk verschijnen die prijzen dan ook! 🙂 Bedankt voor je reactie!

 • Judith schreef:

  Ik heb hem meteen gedownload op jullie advies. Heel handig inderdaad dat hij meteen de vluchten en hotels op een rijtje zet… Ben benieuwd wat er in de toekomst nog bij gaat komen…

 • Overlander schreef:

  Okee… Google, Mail, Maps, Trips, Doc’s etc etc. Je weet dat “gratis” niet bestaat he? Dit ga je dus betalen met je privacy.
  Maar heb je daar geen moeite mee… Prima!… ik ga het zeker NIET gebruiken… Ik hou van de echte voorpret.. het vakantaseren. zelf ontdekken, tent op de aanhanger en smartphone en tablet uit… een gaan….. weken, soms langer.

  Maar ieder z’n ding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *