Grootste zwembad ter wereld ligt in Chili

Maak kennis met het grootste zwembad ter wereld


11 mei 2016 |
Foto: Grootste zwembad ter wereld ligt in Chili

Waar kun je nou beter relaxen en even onthaasten dan in het grootste zwembad ter wereld? 

Wie hiervan wil gaan genieten moet alleen wel een vliegticket richting Chili boeken. Daar ligt namelijk het grootste zwembad ter wereld. Het enorme zwembad hoort bij het San Alfonso del Mar-resort en ligt vlakbij de hoofdstad Santiago. 

Zwembad van San Alfonso del Mar-resort

Zwembad van San Alfonso del Mar-resort

Wereldrecord

Maar hoe groot is dit zwembad dan? Daar komt ie: dit zwembad heeft maar liefst een lengte van één kilometer, een oppervlakte van 8 hectare en een maximale diepte van 35 meter. Daarom haalde dit zwembad met gemak een vermelding in het World Guinness Book of Records binnen.

Grootste zwembad ter wereld!

Grootste zwembad ter wereld!

Meer informatie over dit enorme zwembad? 

Lees dan meer op de website van Metro Nieuws!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

2 reacties

  • Mellisa - Grenzeloosreizen schreef:

    Ik laat dit echt aan iedereen zien; hier wil ik heen als ik naar Chili ga haha. Hoe tof is dit en het valt reuze mee qua prijs. Moet je wel even met 6 man zijn, maar dan is het maar 50 euro p/p of iets dergelijks. Mooie prijs voor een onvergelijke dag/nacht 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *