Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gunn Point (Beach): langgestrekte stranden en tropische natuur

Gunn Point Beach in Northern Territory - Australie

Gunn Point (Beach): langgestrekte stranden en tropische natuur

Gunn Point Beach in Northern Territory - Australie

Inhoudsopgave

De omgeving van Darwin in Australië is zo uitgestrekt, elke keer ontdekken we weer een nieuwe mooie plek. Zo gingen wij dit weekend ook weer op pad om meer van de omgeving van Darwin te zien. Gunn Point (Beach) stond deze keer op het programma, een plek wat nog een stukje noordelijker ligt dan de stad zelf. Gunn Point werd getipt door een buurman van ons. Wij waren dan ook erg benieuwd. Reis je mee?

Groene oase

Gunn Point ligt op een uurtje rijden vanaf ons huis, een leuk tripje dus. Al snel laat je de woonwijken en bebouwing achter je en kom je in een groene oase, waar Darwin ook om bekend staat. We passeren verschillende tropische bomen en ook zien we weer veel mooie tropische vogels in de bomen en in de lucht.

Groene oase onderweg naar Gunn Point
Groene oase onderweg naar Gunn Point

Gunn Point Beach

Als we aankomen bij Gunn Point Beach worden we geblokkeerd door een enorme plas, het heeft namelijk vorige week één dag heel veel geregend. Gelukkig hoeven we nog maar 100 meter te lopen tot Gunn Point Beach en zien we een paadje aan de zijkant die ons naar het strand brengt.

Onderweg naar Gunn Point beach
Onderweg naar Gunn Point beach
Langgerekte stranden bij Gunn Point
Langgerekte stranden bij Gunn Point

Doordat het laagtij is en het strand vrij vlak loopt heb je een gigantisch breed strand waarop je kunt wandelen. Geen stuifzand, maar een goed wandelbaar strand. In de verte zien wij verschillende motors crossen over het strand. Een stelletje zit samen met hun hond onder een tentje in het midden op het strand te genieten van het leven. Het echte ‘aussie’ leventje!

The aussie lifestyle
The aussie lifestyle

Als we naar rechts kijken zien we een oneindig vergezicht. Aan de linkerkant zien we in de verte een autowrak, we besluiten om daar een kijkje te gaan nemen.

Autowrak ingegraven door de zee
Autowrak, ingegraven door de zee

Het autowrak ligt er zo te zien al een tijdje en is ook omgeven door krabben. Wanneer we teruglopen naar onze eigen auto stuiten we ook nog op een enorme jellyfish die op het zand ligt. In Northern Territory wordt het afgeraden om de zee in te gaan, voornamelijk vanwege de giftige Box Jellyfish. Veel mensen hebben daarom ook een eigen zwembad om af te kunnen koelen.

We passeren de enorme plas weer, stappen in de auto en rijden richting Howard Springs Tavern, waar we een hapje gaan eten.

Howard Springs Tavern

Als je op een gezellige plek wilt dineren en goed wilt eten zit je bij Howard Springs Tavern helemaal goed. Naast een restaurant hebben zij ook een sportbar waar je veel livewedstrijden kunt volgen en is er in de avond ook regelmatig livemuziek en andere leuke evenementen.

Australisch diner @ Howard Springs Tavern

Als toetje werden wij deze dag nog getrakteerd op een ontzettend mooie zonsondergang. Vanuit de auto genoten wij van een lucht vol met oranje / rode gloed.

Schitterende zonsondergang in Darwin
Schitterende zonsondergang in Darwin

Na het bezoek aan Gunn Point hebben wij zin gekregen om nog meer mooie plekken te gaan ontdekken. Meer blogs volgen snel.

Meer leuke Darwin reistips

Bezienswaardigheden Darwin: authentiek en paradijselijk Australië

Tropical Light: Bruce Munro – Een te gek lichtspektakel in Darwin

Doen in Darwin en omgeving: ontdek Northern Territory

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië