Herfst in Noord-Jutland, Denemarken

Gepubliceerd: 30 aug 2019 | Foto: Herfst in Noord-Jutland - Denemarken

Over een aantal weken doet de herfst weer zijn intrede. Voor de meeste mensen is het najaar niet het meest favoriete seizoen om te reizen, maar dat is eigenlijk volkomen onterecht. Denk maar aan lange kleurrijke boswandelingen of die heerlijke herfstwind om even helemaal uit te waaien en alle stress achter je te laten.

De onverwachte reisbestemming waar we vandaag over schrijven is een herfsttopper, Noord-Jutland, in het uiterste topje van Denemarken. De Deense regio ligt op 1000 km rijden van Utrecht, en de KLM Cityhopper verbindt Amsterdam meermaals per dag met Aalborg. We schreven eerder al over ons budgetweekend in de hoofdstad van Denemarken, waar je hier meer over kunt lezen. Maar nu, sit back, relax en lees onze redenen om naar Noord-Jutland te vertrekken.

Bruisende steden

De hoofdstad van Noord-Jutland is Aalborg, een cultureel rijke stad die het vooral van zijn musea en architectuur moet hebben. Het stadsuitzicht van Aalborg is dan ook sterk beïnvloed door de beroemde architecten Utzon en Aalto. Utzon – die je vast kent van het befaamde Opera House in Sydney – heeft in Aalborg zijn laatste pareltje het Utzon Center verwezenlijkt.

Aalborg
Aalborg

De Finse architect Aalto ontwierp dan weer Kunsten; het moderne kunstmuseum van de stad. Naast mooie moderne architectuur zijn er ook gezellige oude straatjes. Ook de kleinere steden in de regio zijn de moeite waard. Ons springen vooral de mooie strandstadjes Løkken, waar je nog restanten van de Atlantikwal kunt bezoeken, Frederikshavn en Sæby in het oog.

Verblijf je graag rondom één van deze plaatsen om lekker Deens te hyggen? Dan is een fijne vakantievilla op het platteland een leuk idee. Op deze site vind je vast één die past bij jou en je reisgezellen.

De natuur overtreft de stad

Steden zijn natuurlijk leuk, maar het is vooral voor de natuur dat je naar Noord-Jutland moet gaan. Op het puntje van het schiereiland “botsen” de zeestraten Kattegat en Skagerrak, wat een unieke stroming creëert. Nederland heeft mooie duinen, maar de weidse duinen en stranden met imposante vuurtorens in Noord-Jutland zijn van een ander kaliber.

Een echte aanrader is het nationale park Thy, gelegen in het noordoosten van Jutland. In het grootste natuurgebied van Denemarken heb je naast duinen ook meer dan 200 grote en kleine meren en kan je, zeker in de herfst, herten en ander wild spotten. Als kers op de taart zijn er heel wat monumenten en grafheuvels uit de Bronstijd. Een bezoek aan het park is dus voor iedereen een ware ervaring!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Denemarken

De Faeröer; een eindeloze verzameling rotsen in de branding

In de uitgestrekte Atlantische Oceaan tussen Schotland en IJsland doemen 18 eilanden op. Uit het niets. Een machtige verzameling rotsformaties...

(Budget) tips voor een stedentrip Kopenhagen

In maart vloog ik samen met een vriendin voor nog geen €100 (retour) naar Kopenhagen. Ideaal als je even weg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy