Het plannen van een trip naar Australië! Gouden tips en mijn adviezen!

Het plannen van een trip naar Australië – Dé gouden tips & adviezen


22 jan 2016 |
Foto: Het plannen van een trip naar Australië! Gouden tips en mijn adviezen!

Hoi reiziger, leuk dat je Liefde Voor Reizen gevonden hebt. In deze blog ga ik al mijn gouden tips en adviezen plaatsen over het plannen en het reizen in Australië. Ik neem je mee op avontuur en laat je weten waar je aan moet denken als je een reis naar Australië gaat boeken. De tips die ik deel variëren van het boeken van vervoer tot de leukste restaurantjes die je bezocht moet hebben. Momenteel ben ik bezig met het plannen van een nieuwe trip in Australië en zal ik regelmatig een handige tip plaatsen op de website en social media kanalen. Deze blog wordt dus wekelijks geupdate. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de updates? Volg mij dan op Facebook, bij de pagina Liefde Voor Australië!

Ok, daar gaan we!

Hoe en waarmee gaan we reizen in Australië?

Wie in Australië wilt reizen komt het volgende dilemma tegen: hoe ga ik reizen en vooral met welk vervoer? Als je nog nooit in Australië bent geweest kun je je niet voorstellen hoe groot dit land is. Probeer als je veel wilt zien een combinatie van vervoer te boeken. Met vliegen leg je namelijk de grootste afstand af, maar zie je ook het minst. Probeer vliegreizen, treinreizen en bijvoorbeeld reizen met een camper of auto te combineren. Treinreizen zijn aan de oostkust heel goed te doen, in het westen is dit een stuk minder goed. Met de auto of camper heb je het meest avontuurlijke gevoel en zie je ook het meest. Combineren dus! Ik hoop dat je wat aan deze tip hebt.

Vergeet de wat onbekendere steden niet in Australië

Als ik iets een ondergewaarde stad vind dan is het wel Brisbane. Deze stad heeft mij écht positief verrast. De stad kun je bijvoorbeeld met een Hop on / Hop off bus ontdekken (waarmee je ook de ferry kunt pakken). Vanaf Brisbane kun je ook leuke tours boeken naar bijvoorbeeld Moreton eiland of Fraser Island. Let er wel op dat je voor Fraser Island beter een 2daagse tour kunt boeken. De afstand is namelijk groter dan je denkt! Brisbane wordt vaak overgeslagen omdat het een stuk minder bekend is dan Melbourne en Sydney en is vaak in de ogen van reizigers een prima tussenstop. Hierdoor blijven de meeste maar 1 dag en gaan daarna meteen weer door. Ik vind altijd dat je pas een stad goed leert kennen als je er minimaal 3 dagen geweest bent. Eerste dag is vaak oriënteren en de 2 dagen daarna ga je echt de bezienswaardigheden bekijken.

Hoe zit het met het eten in Australië?

In Australië kun je heel gevarieerd eten. Zo zijn er tal van foodcourts waar je heerlijk Aziatisch kunt eten. Hier betaal je gemiddeld 12 euro voor een volledig gerecht. Ook kun je naar supermarkten als Woolworth of Coles gaan en zelf het eten inslaan en een sfeervolle BBQ aan het strand organiseren. Natuurlijk kun je ook naar de vele restaurants gaan die in de steden aanwezig zijn. Nog een aanrader: eten in een Irish pub. Hier heb je heel goed (betaalbaar) eten én ook nog entertainment in de vorm van livemuziek.

Meer updates volgen snel!

Ben jij een reis naar Australië aan het plannen? Maak dan gebruik van de handige Backpack Gids Australië. Met deze backpackgids haal jij gegarandeerd het maximale uit je backpack trip door Australië! Echt een aanrader!!

Liever met een reisorganisatie naar Australië?

Bekijk dan de mogelijkheden!

Interessante reisblogs over Australië:

Roadtrip oostkust van Australië deel 1: Van Cairns naar Airlie Beach

Roadtrip oostkust van Australië deel 2: Van Airlie Beach naar Wollongong

Sydney, Melbourne, Brisbane! Wat is de leukste Australische stad?

Australië, een schitterend land, maar wel duur?!

5 goede en betaalbare hostels in Sydney


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *