Vakantie in Italië

Vakantie in Italië: hierom houden mensen zo van Italië!


06 apr 2019 | Italië (ADV)
Foto: Vakantie in Italië

Italië is al jaren een populaire vakantiebestemming. Het klimaat, de rijke cultuur, het temperament van de bevolking, de prachtige natuur en idyllische plaatsjes zorgen ervoor dat er jaarlijks vele toeristen naar Italië komen. Vorig jaar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met Italië tijdens mijn trip naar Sardinië en dat beviel mij erg goed. Ben jij al eens in Italië geweest?

Felgekleurde bloemen langs de kust
Prachtige kustlijn op Sardinië

20 verschillende regio’s

Het mooie aan Italië is dat er een groot aanbod is aan regio’s waar je heen kunt gaan. Voor mij zijn de bekendste regio’s Toscane, Sicilië, Marche en natuurlijk Sardinië. Maar er zijn in totaal 20 verschillende regio’s, met ieder zijn eigen charme, genoeg moois te ontdekken dus.

Het combineren van steden en natuur is heel goed te doen in Italië. Zo kun je bijvoorbeeld voor een stad als Rome gaan en je reis vervolgen door het binnenland van Italië. Veel mensen houden van de typisch Italiaanse kronkelweggetjes en authentieke Italiaanse dorpjes. Het huren van een scooter of auto is daarom zeker een aanrader. Op deze manier kun je op een relaxte manier veel mooie plekken in Italië ontdekken.

Schitterende vakantiehuizen

Ook qua vakantiehuizen zit je in Italië helemaal goed. Zo zijn er een heleboel prachtige en typisch Italiaanse huizen die gehuurd kunnen worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting tussen de wijngaarden met eigen zwembad en volledig vrij uitzicht (zie foto’s).

Vakantiehuis in Greve in Chianti
Vakantiehuis in Greve in Chianti
Privézwembad en uitzicht op de wijngaarden
Privézwembad en uitzicht op de wijngaarden

Ik zie mezelf hier al helemaal vakantie vieren. Jij ook? Als je hier niet tot rust komt, dan weet ik het ook niet meer. Enthousiast geworden? Lees meer over een vakantiewoning huren in Italië.

De Italiaanse keuken

Ook het eten in Italië is iets wat mensen zeer aanspreekt. Een heerlijke Italiaanse pasta of pizza gaat er altijd in. Italië staat dan ook bekend om haar keuken. In Italië kun je van verschillende traditionele gerechten genieten, waarvan sommige gerechten weer regio afhankelijk zijn.

De Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken

Klimaat

In het voorjaar tijdens de lente kunnen de temperaturen al snel oplopen naar zeer aangename waardes. Dit is dan ook een goede tijd om rond te reizen door Italië. Natuurgebieden in Italië zullen dan ook snel in bloei komen, waardoor je kunt genieten van een oase aan kleuren. Het zeewater kan in maart en april nog vrij fris zijn, maar begint in mei al aangenaam te worden.

Ook in de zomer is het genieten in Italië, maar kan de temperatuur wel flink oplopen, waardoor het soms te warm kan zijn om te reizen. Voor een strandvakantie is dit natuurlijk niet erg, maar in de binnenlanden kan het behoorlijk warm zijn als het 40+ graden is.

Beste koffie ter wereld

Last but not least is de koffie. Italië staat natuurlijk ook bekend om de koffie. Wat veel mensen niet weten is dat koffie in de wat minder bekendere plekken best goedkoop is. Zo betaalde ik op Sardinië in het plaatsje Olbia voor een caffé americano 1 euro en voor een cappuccino 1,20 euro. Dat is nog eens leuk een terrasje pakken!

Koffie drinken in Olbia, Sardinië
Koffie drinken in Olbia, Sardinië

En er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor een vakantie in Italië.

Staat Italië dit jaar op het lijstje?

Ga jij dit jaar naar Italië? Zoja, welke plekken ga jij dan bezoeken. Laat jouw reactie achter!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *