Huasteca Potosina in Mexico – de ultieme plek voor de natuurliefhebber

Gepubliceerd: 09 dec 2019 | Foto: Huasteca Potosina in Mexico – de ultieme plek voor de natuurliefhebber

Huasteca Potosina in Mexico – de ultieme plek voor de natuurliefhebber
Reisblog Liefde voor Reizen

Huasteca Potosina is misschien niet het eerste wat op je bucketlist staat als je naar Mexico komt. Het is geen mooie strandlocatie, er is niet echt een leuk stadje in de buurt om te bezoeken en om er nog een schepje bovenop te doen is het ook nog eens niet makkelijk te bereiken. Ik hoor je nu al hardop denken: wat blijft er nog over om Huasteca Potosina te bezoeken? Hierover zal ik je meer vertellen. 

Huasteca Potosina

Allereerst de bereikbaarheid. De regio Huasteca Potosina is niet makkelijk om te bereiken, maar het is zeker niet onmogelijk. Tampico en San Luis Potosi zijn de dichtstbijzijnde vliegvelden. Tampico is iets dichterbij dan San Luis Potosi, maar vanaf beide vliegvelden is het zeker nog wel twee uur rijden naar Ciudad Valles.

Ciudad Valles

Ciudad Valles is het middelpunt van de regio Huasteca Potosina. San Luis Potosi heeft ook een busterminal, dus er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden. Vanaf Tampico of San Luis Potosi is de makkelijkste optie om een auto te huren en verder te rijden naar Ciudad Valles. Ik ben zelf vanaf Puebla met de bus naar San Luis Potosi gegaan en vervolgens met de auto verder naar Ciudad Valles. De wegen vanaf San Luis Potosi naar Ciudad Valles zijn prima! 

Maar goed, Ciudad Valles is dus niet een heel leuk stadje en tóch is het de moeite waard om te bezoeken. Waarom dan? Dat zal ik je nu uitleggen! Ciudad Valles is zoals ik al vertelde het middelpunt van de regio Huasteca Potosina.

Watervallen

Zowel in het noorden, oosten, zuiden en westen van Ciudad Valles liggen veel mooie watervallen, grotten, rivieren en andere mooie natuurschoonheden. Het is het makkelijkste om een dag bijvoorbeeld richting het noorden te gaan en en de andere dag richting het westen. Zo uitgeteld heb je dus zeker wel 4 dagen nodig als je de regio van Huasteca Potosina goed wil verkennen.

Ik ben helaas maar 2 dagen in Ciudad Valles geweest, waardoor ik lang niet alles heb gezien. Maar ook in 2 dagen heb ik genoeg gezien om Huasteca Potosina aan te kunnen raden!

Tip: een algemene tip voor Huasteca Potosina is om waterschoenen aan te schaffen; deze verkopen ze verspreid door de gehele regio.

De eerste dag zijn we richting het westen gereden. In het zuiden en in het westen is het meeste te zien. In deze twee gebieden kan je zeker een dag vullen. Het kost natuurlijk ook tijd om van Ciudad Valles naar de plekken toe te rijden. De wegen zijn soms in de regio zelf wel wat minder goed, maar nog steeds goed te doen. De tweede dag zijn we in het noorden begonnen en naar het zuiden afgedaald.

Micos

In het noorden is Micos, deze waterval is heel mooi en er is de mogelijkheid om bij de waterval te zwemmen. In het water voor de waterval kwamen af en toe ook een paar schildpadjes naar boven.

De Micos waterval in Mexico
De Micos waterval in Mexico

Tamul

Tamul is ook een mooie en hoge waterval. Je kunt rijden naar de waterval en er met een bootje langs, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de waterval te lopen. Wij hebben voor dit laatste gekozen. Het enige nadeel is dat de weg naar Tamul de laatste 6 kilometer bestaat uit een slecht te bereiden zandpad. Eenmaal aangekomen bij de entree moet je nog een stuk lopen om de watervallen te bereiken.

De Tamul waterval
De Tamul waterval

Tamul is te voet niet altijd heel makkelijk te bereiken. Boven bij Tamul is er een stukje waar je het water in kan. Je kan er ook verder naar beneden lopen, waardoor je beter op de waterval uit kan kijken. Ik vond Tamul denk ik een van de leukste watervallen, omdat het een stukje wandelen is en de waterval zelf erg mooi is!

Tamasopo

Tamasopo is een waterval waar je in kunt zwemmen. Tamasopo is makkelijk bereikbaar en het is lekker om even het water in te kunnen.

Zwemmen bij de Tamasopo waterval - Huasteca Potosina
Zwemmen bij de Tamasopo waterval

Er zijn nog veel meer watervallen in de regio; deze kom je onder andere tegen tijdens het rijden. Er staan door de gehele regio veel bordjes waarop watervallen, grotten etc. staan aangegeven.

Grotten

Net zoals watervallen, zijn er ook een aantal grotten in de regio. Wij hebben maar een grot bezocht, maar een paar grotten liggen redelijk dicht bij elkaar dus zijn makkelijk gecombineerd te bezoeken. Sommige grotten zijn deels watergrotten en andere grotten liggen wat hoger in een heuvel verborgen!

El Trampolin Park

El Trampolin Park ligt vlakbij Tampasopo. Doordat er veel bomen met lange wortels staan die het water als het ware “opdelen”, lijkt het echt alsof er een soort watertrampolines bij elkaar liggen. Er is hier geen grot of waterval, maar het is zeker een mooi en redelijk rustig plekje om te bezoeken!

El Trampolin Park
El Trampolin Park

El Puente de Dios

Last but definitely not least: El Puente de Dios. El Puente de Dios mag bij je bezoek aan Huasteca Potosina zeker niet ontbreken. Nadat we de auto hadden geparkeerd, moesten we nog een stuk lopen om bij El Puente de Dios uit te komen.

Toen wij hier aankwamen begon het net heel hard te regenen, waardoor iedereen aan het schuilen was. Je kan bij El Puente de Dios zwemmen, maar om er te komen moet je door een soort grot heen. No worries, in de grot zitten een aantal touwen waar je jezelf aan vast kunt houden, zodat je zeker weet dat je goed uitkomt (en niet wordt weggesleurd door de stroming). Want die is er zeker, die stroming.

De Tamasopo waterval - Huasteca Potosina
De Tamasopo waterval

Stroming

Bij El Puente de Dios stromen namelijk een aantal watervallen naar beneden, waardoor je zonder de touwen zo door de stroming van het water wordt meegenomen. Doordat iedereen aan het schuilen was, waren wij helemaal alleen aan het zwemmen bij El Puente de Dios! Een fantastische ervaring!

Buiten al deze bovengenoemde natuurschoonheden, biedt de regio Huasteca Potosina nog veel meer. Maar dat kom je allemaal vanzelf tegen als je de door de regio heen rijdt! Lees meer over deze regio in Mexico

Deze leuke gastblog over Huasteca Potosina in Mexico is geschreven door Reni van den Hurk.

Mexico bezoeken?

Heeft deze reisblog over Huasteca Potosina in Mexico je enthousiast gemaakt? Maak ook zelf een rondreis door Mexico. Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer reistips over Mexico

Mexico-Stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Tolantongo – enkel een toeristische trekpleister of meer dan dat?

Baja California Sur in Mexico: paradijs was nog nooit zo dichtbij

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Mexico ook leuk:

6x bijzondere plekken in Mexico
Mexico

6x bijzondere plekken in Mexico

Mexico is een waanzinnig groot land, ruim 47 keer zo groot als Nederland, en heeft daardoor veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Van de spectaculaire Copper Canyon in het noorden van Mexico tot aan koloniale steden in centraal Mexico, Maya-ruïnes en de azuurblauwe zee met witte stranden en wuivende palmbomen. Natuur, cultuur en avontuur… 6x bijzondere plekken in Mexico

Mexico: Día de Muertos in Oaxaca
Mexico

Mexico: Día de Muertos in Oaxaca

Toen ik het weekend voor de dag van de doden in Mexico-stad was, was er al veel te doen rondom deze feestdag. De Mexicanen vieren de daadwerkelijke dag van origine op 2 november, maar eigenlijk is het de hele week ervoor en zelfs op sommige plekken een aantal dagen erna al feest. Zo wordt het Mexico: Día de Muertos in Oaxaca

Wat te doen in Yucatán in Mexico
Mexico

Yucatán in Mexico: regio met veel badplaatsen en de nodige cultuur!

Yucatán is een toeristische regio in het oosten van Mexico. In Yucatan bevinden zich veel bekende badplaatsen, zoals Cancun, Playa del Carmen en Tulum. Het hele toeristische Cancun trekt mij niet zo, dus bij aankomst in Cancun ben ik meteen met de bus door naar Tulum gegaan. Tussen Tulum en Cancun bevindt zich ook nog Yucatán in Mexico: regio met veel badplaatsen en de nodige cultuur!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy