Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kenia: de huwelijksreis-bestemming voor als je het niet eens kan worden

Kenia de perfecte huwelijksreis-bestemming

Kenia: de huwelijksreis-bestemming voor als je het niet eens kan worden

Kenia de perfecte huwelijksreis-bestemming

Inhoudsopgave

Het vinden van de perfecte huwelijksreis-bestemming is niet makkelijk. Gelukkig zijn er mensen die je hierbij kunnen helpen, zoals het team van Charlie’s Travels. Zij hebben de ideale huwelijksreis-bestemming voor je gevonden. Laat je nu inspireren door hun gastblog en ontdek wat de voordelen zijn van een huwelijksreis in Kenia.

Hij of zij is door zijn knieën gezakt, het feest is achter de rug, de ring zit om je vinger en je cadeaulijst bij de Dille & Kamille is afgewerkt. Het enige wat er dan overblijft in de bezegeling van jullie liefde: de huwelijksreis. Keuzes, keuzes, keuzes. Nu je niet langer als individu, maar als duo functioneert, moeten locaties op elkaar worden afgestemd: gaat bij de ene bestemming jouw hart sneller kloppen, wil je liefje daar nog niet dood gevonden worden.

Huwelijksreis in Kenia

Geen paniek, Charlie’s Travels heeft niet alleen de perfecte bestemming, maar ook een lijstje met niet te missen hoogtepunten voor de huwelijksreis die jullie kersverse verbintenis eer aan zal doen. Een reis met precies de juiste de dosis verscheidenheid die de romantische avonturier nodig heeft op een huwelijksreis. Concessies zijn voor sukkels, ga naar Kenia!

Diversiteit ten top

Na jaren aan (romantisch) marktonderzoek, met onze jungle villa in Nairobi als basis, blijven zelfs wij ons verbazen over de diversiteit binnen deze landsgrenzen. Tuurlijk, ons kleine Nederland kent ook diversiteit, zoals Baas B en Lange F ooit zongen: “een ander dialect elke 10 minuutjes”. Ja, niemand zou de Brabanders met de Groningers durven vergelijken en de Zuidelijke zandgronden met de Veluwe, maar uiteindelijk eten we van Noord tot Zuid het liefste bitterballen op het terras terwijl we elkaar gelukzalig aankijken: “wat hebben we het toch goed hè?”.

Met deze Nederlandse situatieschets in het achterhoofd moet je je voorstellen dat Kenia aan niets minder dan 42 verschillende stammen en 581,309 vierkante kilometer aan divers landschap de ruimte biedt. Laten we even ontleden wat dit betekent voor jouw avontuurlijke huwelijksreis;

1. Wildlife en luxe safaritenten in de Maasai Mara

Wie Kenia zegt, zegt Safari. In je privé wagen scheur je over de vlaktes van de Maasai Mara, en met een fles wijn wordt de rood gele zonsondergang nog net iets specialer. Bij terugkomst staat het kampvuur voor je klaar en smikkel je een driegangendiner weg terwijl je in de verte de jungle hoort ontwaken. Met een volle maag lig je ‘s avonds in een luxe safari tent dicht tegen je lief aan, terwijl je je afvraagt hoe goed tent canvas eigenlijk beschermt tegen alles wat je in de jungle hoort.

Slapen in luxe safaritenten - Kenia de huwelijksreis-bestemming
Slapen in luxe safaritenten

2. Alpen-achtig dorp op Mt. Kenya bij Castle Forest Lodge

Gum even het standaard beeld wat je van Afrika hebt uit je hoofd en teken dan deze setting; een dicht groen woud met op de achtergrond de sneeuwtoppen van Mt. Kenya. Op een open heide staan een aantal houten blokhutten waaruit rookpluimen opstijgen door de stenen schoorsteentjes.

Binnenin lig jij met je kersverse echtgenoot/echtgenote op een berenvel bij een knapperend haardvuurtje. Buiten hoor je het hinniken van de paarden, en als je heel goed luistert misschien ook wel het trompetteren van een bosolifant. Dit oude koloniale bergdorp gebouwd in 1910 biedt activiteiten variërend van forelvissen in een beek tot paardrijden door de dichte bossen. Oh, en een ontbijtje met uitzicht op olifanten.

Alpen-achtig dorp op Mt. Kenya
Alpen-achtig dorp op Mt. Kenya – huwelijksreis in Kenia

3. Tropisch cultuur snuiven in Lamu

Na twee dagen bossen en haardvuur wil je je speciaal voor de grote dag afgetrainde lichaam natuurlijk ook wat zonlicht gunnen. Prima, want waar je drie dagen geleden nog rode wijn nippend bij het vuur lag, lig je nu met je lief in de lege duinen van het eiland Lamu. Een tripje naar Lamu draait echter niet alleen om ongestoord zonnebaden, er valt ook heel wat geschiedenis te snuiven!

Lamu - Kenia de huwelijksreis-bestemming
Lamu – huwelijksreis in Kenia

Dit eiland huist namelijk het oudst bewoonde stadje van Kenia: Lamu Town (gesticht in 1370!). Het is een klein stadje waar geen auto’s, maar ezels de steegjes domineren. De jaren van handel hebben dit eiland een unieke uitstraling gegeven die je maar op weinig andere plekken op deze aardbol kunt ervaren. Tevens functioneert dit afgelegen historische oord als een hideout voor de rijkste, hipste en beroemdste mensen ter wereld (o.a. Mick Jagger en familie Peugeot hebben hier een bescheiden stulpje staan).

Fatuma’s Tower is hier een verborgen parel. Een verstrooide Britse antiekhandelaar kocht deze oude Swahili toren in de jaren ’90 en toverde hem om tot een exotische accommodatie met uitzicht over de witte duinen.

4. Avonturen trotseren met de Maasai

Luxe en weelderigheid is leuk, maar je wilt natuurlijk ook wat avontuur beleven met je lief: samen écht iets meemaken. Een Maasai vriend van Charlie, Reuben de Maasai, ontvangt zo nu en dan buitenlanders die meer willen dan handjes schudden en meeklappen met een vercommercialiseerde stam. Hier slaap je in een hut gemaakt van koeienvlaai, drink je chai thee en als je zin hebt snij je nog even de geit aan. Het brengt misschien ook je eigen huwelijk in perspectief als je een Maasai krijger zijn 3 vrouwen ziet onderhouden.

De Maasai - Huwelijksreis in Kenia
De Maasai – huwelijksreis in Kenia

In deze onzekere tijden brengt het organiseren van een bruiloft al meer dan gemiddeld veel stress met zich mee, om over het plannen van de huwelijksreis nog maar te zwijgen. Helaas zullen jullie de bloemen, de locatie en alle extra maatregelen rondom het jeweetwel-virus toch echt zelf moeten regelen, maar wat betreft stressfactor nummer twee, de huwelijksreis, helpen onze vrienden bij Charlie’s Travels jullie graag uit de brand!

Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte off the beaten track reizen in Zuid- en Oost-Afrika en deinzen ook zeker niet terug voor een beetje romantiek. Ze zijn zelfs bezig met het ontwikkelen van 1,5 meter reizen, zodat jullie zo veilig mogelijk van jullie prille huwelijk kunnen genieten.

Deze blog is geschreven door Charlie’s Travels

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis