Pioneertown Motel, Californië

In deze 5 unieke hotels op de wereld wil jij ook ooit geslapen hebben


02 feb 2018 | Reisinspiratie
Foto: Pioneertown Motel, Californië (photo: Booking.com)

Wat nou standaard hotel? Doe eens lekker gek en overnacht in een uniek hotel. Een overnachting met een ervaring voor het leven, dat is toch super leuk? Wij zijn op jacht gegaan naar de coolste hotels op de wereld om te kunnen overnachten. Van het Japanse Tokyo tot onze eigen wereldstad Amsterdam, unieke hotels vind je overal. Geniet nu van 5 unieke hotels. In welk hotel zou jij het liefst overnachten en waarom? 

Pioneertown Motel

Heb je er wel eens van gedroomd om in een film te spelen? Het Pioneertown Motel staat geheel in het teken van het oude Wilde Westen. In het Pioneertown Motel ga je even terug in de tijd naar de roerige tijden van Butch Cassidy en Billy the Kid. Het Californische Pioneertown werd in 1946 gesticht door Hollywoodacteurs Roy Rogers, Gene Autry en een aantal investeerders. Dompel je even onder in de Westerncultuur en geniet van een flinke portie spareribs en livemuziek. In dit te gekke optrekje in California wil jij toch ook een keer overnacht hebben?

Pioneertown Motel, Californië

Pioneertown Motel, Californië – (photo: pioneertown-motel.com / Booking.com)

Pioneertown Motel, Californië

Pioneertown Motel, Californië – (photo: pioneertown-motel.com / Booking.com)

Lees meer over het Pineertown Motel

 

Whitepod

Over bijzondere accommodaties gesproken. In Zwitserland kunnen ze er ook wat van. Neem nou deze bijzondere iglotenten, met eigen pelletkachel en badkamer. Whitepod ligt op 1400 meer boven zeeniveau en heeft verschillende mooie iglotenten op houten platforms. In de winter is dit tevens ook een perfecte plek om te skiën of snowboarden, Whitepod heeft namelijk zijn eigen skipistes. Zie jij jezelf al overnachten in zo’n Zwitserse iglotent? 

Whitepod in Zwitserland

Whitepod in Zwitserland (photo: Whitepod / Booking.com)

Whitepod in Zwitserland

Iglotent van binnen (photo: Whitepod / Booking.com)

Lees meer over Whitpod in Zwitserland

 

STF Jumbo Stay Stockholm

Overnachten in een echte boeing 747 jumbojet, hoe gaaf is dat?! Je kunt toch ook tijdens je vlucht slapen, hoor ik je denken. Dat klopt! Maar slapen in deze Boeing 747 is een stuk luxer en ligt een stuk relaxter. Deze te gekke accommodatie in te vinden naast de luchthaven van Stockholm, Arlanda. In de kamers is een flatscreen-tv en een eigen of gedeelde badkamer. Er is een gedeeld balkon op de vleugel van de jumbojet. Zie jij jezelf al slapen in deze boeing 747? 

STF Jumbo Stay Stockholm

STF Jumbo Stay Stockholm (photo: STF Jumbo Stay Stockholm / Booking.com)

STF Jumbo Stay Stockholm

STF Jumbo Stay Stockholm

Lees meer over STF Jumbo Stay Stockholm

 

Hotel Not Hotel

Ook in ons eigen landje heb je veel te gekke hotels om te overnachten. Het ‘Hotel Not Hotel’ is er zo’n eentje. Dit Design (zeg maar gerust design met een hoofdletter D) hotel ligt in Amsterdam en heeft kamers met een uniek concept. Elke kamer heeft namelijk een ander thema en verhaal en is een hele beleving om te overnachten. Hotel Not Hotel is ontworpen door Collaboration-O, Arno Coenen en IRIS. Ben jij ook zo enthousiast geworden over dit unieke Amsterdamse hotel?  

Hotel Not Hotel in Amsterdam

Hotel Not Hotel in Amsterdam – (photo: Hotel Not Hotel / Booking.com)

Hotel Not Hotel in Amsterdam

Hotel Not Hotel in Amsterdam – (photo: Hotel Not Hotel / Booking.com)

Lees meer over Hotel No Hotel in Amsterdam 

 

Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay

Iets verder dan Amsterdam, maar zeker de moeite waard is het Henn na Hotel in Tokyo. Hier draait alles om technische snufjes, een echt hotel voor nerds dus. Maar ook als je niet technisch bent aangelegd is het een hele belevenis om een keer mee te maken. Al bij de receptie merk je dat dit hotel anders is dan andere, als je niet door mensen maar door bewegende speelgoed dinosaurussen wordt geholpen. In de kamers kun je door middel van een robot de lichten en televisie bedienen. Ik denk als hier slaapt dat je die dag van Tokyo zelf weinig ziet. Zou jij dit hotel aandoen als je een rondreis maakt door Japan? 

Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay

Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay (photo: Henn na Hotel / Booking.com)

Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay

Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay

Lees meer over Henn na Hotel in Tokyo

 

Welke van deze 5 unieke hotels heeft jouw voorkeur? 

In welk hotel zou jij het liefst overnachten? Laat je reactie achter!

Meer leuke reistips en inspiratie? 

Volg onze reizende reporters op Facebook


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *