Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interrailen: een leuke (én duurzame) manier om Europa te ontdekken!

Interrailen door Europa

Interrailen: een leuke (én duurzame) manier om Europa te ontdekken!

Interrailen door Europa

Inhoudsopgave

Zin in een nieuw avontuur? En zou je graag meer mooie plekken in Europa willen ontdekken? Dan is interrailen misschien iets voor jou. Met een interrail ticket is het namelijk mogelijk om een x-aantal (dit aantal kies je zelf) dagen onbeperkt te kunnen reizen door Europa.

Reizen door Europa

Zo kun je op een heel relaxte manier landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje doorreizen en de mooiste plekken in die landen bezoeken. Het mooie aan treinen door Europa is, dat je het vliegtuig niet hoeft te pakken en daarom ook nog eens duurzamer bezig bent. Klinkt goed, toch?

In deze blog leg ik je uit wat interrailen inhoudt en welke mogelijkheden er allemaal zijn als je kiest voor Interrail.

Hoe werkt interrailen?

Okee, je hebt besloten om met de trein Europa door te reizen. Nu is het tijd om te gaan bepalen hoe lang je wilt reizen en welke landen je wilt gaan bezoeken. Met een Interrail-pass kun je in maar liefst 30 Europese landen terecht. Genoeg keuze dus.

Reiskalender

Als je gaat starten aan je Interrail trip door Europa is het verplicht om een zogeheten reiskalender bij te houden, welke te vinden is op je pas. Dit is een langwerpig vak met een aantal vakjes waarin je elke reisdag kunt invullen. Voordat je instapt in je eerste trein dien je de datum te noteren en de begin- en eindbestemming. Onderweg kun je bepalen wanneer je elke reisdag wilt gebruiken.

Let er wel op dat je bij sommige treintrajecten je treinticket moet reserveren. Deze reserveringen brengen extra kosten met zich mee (met uitzondering van de Premium Pass).

Interrail passen

Wie gaat Interrailen heeft keuze uit 3 verschillende passes. Zo is er de Global Pass waarmee je op eigen tempo verschillende landen in Europa door kunt reizen. Met de Interrail Global Pass kun je buiten je eigen land zoveel mogelijk reizen maken als je wilt. In eigen land heb je recht op 1 uitgaande en 1 inkomende reis.

Ook is er de mogelijkheid om een One Country Pass te gebruiken. Deze pass is er speciaal voor mensen die graag 1 land willen doorreizen en verkennen. Maak een stop in verschillende steden en ontdek alle mooie pareltjes van dat land.

Daarnaast is er nog de Interrail Premium Pass waarmee je op een zorgeloze manier het mooie Italië of Spanje kunt ontdekken. Dit is, zoals wij al eerder vermeldden, de enige pas waarbij je niet extra hoeft te betalen voor reserveringen voor bijvoorbeeld de nachttreinen.

Lees meer over de verschillende Interrail-passen

Mensen kiezen vooral voor interrailen, omdat…

  • Je op deze manier relaxt meerdere landen kunt ontdekken.
  • Je vrij goedkoop kunt reizen door Europa.
  • Het een duurzame manier is om te reizen.
  • Het een onvergetelijke ervaring is waarmee je met veel mooie reisherinneringen terug komt.

Staat interrailen op jouw bucketlist?

Heb jij wel eens nagedacht over interrailen en staat treinen door Europa op jouw bucketlist? Laat jouw reactie achter!

Lees ook: 

Stedentrips met de trein – Ontdek de mooiste Europese steden!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis