Interview met reisblogger Eva van OmniTraveler

Gepubliceerd: 09 mei 2017 | Foto: Eva in Bagan, Myanmar

Eva in Bagan, Myanmar
Reisblog Liefde voor Reizen

Even voorstellen, wie is Eva?

Eva is een reislustige veertiger, die na een jarenlange carrière in de reisbranche zichzelf omschoolde en thans als reisredacteur, tekstschrijver en reisblogger door het leven gaat. Oh, en ze is daarnaast ook nog docent toerisme.

Je deelt jouw reiservaringen op je reisblog OmniTraveler, hoe lang blog je al?

Voordat ik met OmniTraveler startte, blogde ik reeds op een site die mijn eigen naam droeg. Kort na de start ontdekte ik dat ik dat er op dit kanaal slechts 40 pagina’s te beschrijven vielen. Veel te weinig! Daarom stapte ik over op WordPress. Eerst een gratis account, maar in de zomer van 2014 zette ik dit om naar mijn huidige account en gaf het de naam OmniTraveler.

Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag er voor jou uit?

Niet een dag is hetzelfde, dat zijn de voordelen van een freelance leven. Als ZZP-er lever ik onder andere teksten voor reisorganisaties, schrijf blogs voor reisagenten, tik nieuwsbrieven en onderhoud voor opdrachtgevers social media kanalen. Daarnaast publiceer ik reisverhalen in reismagazine ’s of reisbijlagen in de krant. Ik woon (pers)presentaties bij en – niet geheel onbelangrijk – ga op reis. Wanneer ik in Nederland ben, start mijn dag rond 08.30 uur. Ik kruip achter mijn laptop, pak de trein op weg naar een interview of heb telefonisch overleg met een opdrachtgever. Als ik op reis ben, dan maak ik lange dagen. 05.30 uur opstaan en pas na 01.00 je bed terug zien, is niet ongewoon. Alles voor een mooi verhaal, niet waar ?

Champagne drinken in de Champagne streek Frankrijk
Champagne drinken in de Champagne streek Frankrijk

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Tot mijn 18e was ik vrijwel niet in het buitenland geweest. Een dagje Antwerpen valt namelijk niet in de categorie reizen, wat mij betreft. In het jaar dat ik volwassen werd vloog ik met mijn pa naar Jamaica. Echt, dat was me een avontuur. Alles was anders dan thuis. De cultuur, de temperatuur, de vriendelijke bevolking. Als een spons zoog ik alle nieuwe indrukken op. Niet lang daarna startte ik mijn studie toerisme en sinds mijn afstuderen is er geen houden meer aan. Reizen is mijn grootste hobby.

Hoe vaak reis je ongeveer per jaar?

Privé gaan we (ik, vriendlief en ons meisje (6 jaar) regelmatig op pad. Sowieso maken we een lange reis en een kortere trip per jaar. Aangevuld met weekendjes weg in eigen land of vlak over de grens.

Voor het werk en/of mijn blog vertoef ik eveneens regelmatig buiten onze landsgrenzen. Dat is soms een beetje hollen of stilstaan. De ene keer heb ik amper mijn bagage uitgepakt en sta ik al weer op Schiphol op andere momenten zit er een lange(re) periode tussen verschillende trip. Gemiddeld ben ik 1x per maand op pad.

Eva met haar kleine meid in het Belgisch Stripcentrum Brussel
Eva met haar kleine meid in het Belgisch Stripcentrum Brussel

Welke landen staan hoog op je bucketlist? En waarom juist deze landen?

Misschien klinkt het raar, maar ik heb niet echt een bucketlist. Als OmniTraveler vind ik elke bestemming de moeite waard of dit nu dichtbij of ver weg is. Wanneer ik nu een bestemming zou moeten kiezen, kies Bhutan, daar wil ik écht wel heel graag een keer naar toe. Een land waar men geen Bruto Nationaal Product heeft maar spreekt over Bruto Nationaal Geluk. Hoe interessant is dat? Bovendien hou ik erg van Azië en deze – ingeklemd in de Himalaya – plek, lijkt me machtig interessant.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Teenslippers & pen/notitieboekje

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Een meisje dat in de Laotiaanse hoofdstad Vientiane voor mijn ogen door een vrachtwagen van haar scooter werd gereden. En haar broer(?) die haar bebloede lichaam in zijn armen nam en wanhopig om hulp schreeuwde. Ik voelde me zo machteloos. Ik kon niets doen. Ik zat als genageld op mijn bankje in de bus van waaruit ik het allemaal zag gebeuren. In no-time was het kruispunt terug in beweging. Het beeld van het ongeluk heb ik nog lang op mijn netvlies gehad.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Elke reis heeft een eigen mooi moment. Of dat nu dansen met de locals is in Noord-Korea, op een waterscooter langs de kust zoeven in Benidorm of genieten van de rust op Texel.

Eva in Passo Tonale Italië
Eva in Passo Tonale Italië

Niet iedereen durft (verre) reizen te maken. Heb je nog tips voor de twijfelaars?

Bij twijfel niet doen, is mijn algemene credo. Wil je toch, ga dan de eerste keer (semi)georganiseerd en niet te lang. Kom je enthousiast terug, dan ben je klaar voor het echte werk.

Welk land kan je iedereen aanraden?

Ik hou van Thailand, ben er vaak geweest en zal er nog vaak komen. Het maakt niet uit of je de bekende plaatsen bezoekt of juist off the beaten track plekken zoekt, Thailand heeft het allemaal.

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

Iets uit de Aziatische keuken is al snel goed. Tom yum (Thailand), Pho (vietnam) of fish Amok (Cambodja), dat lust ik elke dag wel.

Welke muziek staat er in je playlist tijdens het reizen?

Zo lang ik reis, heb ik nog nooit een walkman, discman, MP3 speler of andere geluidsdrager meegenomen. Ik luister naar wat er om me heen gebeurd, praat met medepassagiers en ontdek lokale muziek.

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

Het strand. Het maakt niet uit in welk land, van zee, zand en zilte luchten word ik blij.

Eva in Bagan, Myanmar
Eva bij Bagan, Myanmar

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Dat kan er maar een zijn; Breda #hometownglory ?

Wat wordt de volgende reisbestemming?

In mei reis ik naar Jamaica, in juni ben ik in Ierland en in augustus verblijf ik drie weken op Bali.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

In 2003 maakte ik een foto tijdens een trekking in Sapa (Vietnam) van twee jongens die met kleine vogeltjes spelen. Op de achtergrond loopt een H’mong dame in het rijstveld. Dat is een plaatjes waar ik graag naar terugkijk. Een bijzondere plek en dito tafereel.

Mooiste reisfoto volgens Eva!
Mooiste reisfoto: twee jongens die met kleine vogeltjes spelen in Sapa (Vietnam)

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Deze is niet van mezelf maar wel een hele goede: Wanneer je op reis gaat, leg alle bagage uitgespreid op je bed. Halveer wat je mee wilt nemen, verdubbel het budget dat je in gedachten hebt.

Meer over Eva lezen? 

Neem dan ook een kijkje op haar eigen reisblog OmniTraveler

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy