Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Isla de Lobos: een leuke dagtrip vanaf Fuerteventura

Isla de Lobos - klein eilandje voor de kust van Fuerteventura

Isla de Lobos: een leuke dagtrip vanaf Fuerteventura

Isla de Lobos - klein eilandje voor de kust van Fuerteventura

Inhoudsopgave

Tussen de Canarische eilanden Lanzarote en Fuerteventura ligt nog een klein eilandje, Lobos. Het eiland Lobos is bekend onder de namen Isla de Lobos en Lobos island (vernoemd naar de zeehonden die hier vroeger leefden, Lobos = wolf) en hoort officieel bij Fuerteventura, om precies te zijn bij de gemeente La Oliva waar ook de bekende badplaats Corralejo onder valt.

Vroeger leefden hier zeehonden
Vroeger leefden hier zeehonden

Vanuit Corralejo kun je heel erg makkelijk een uitstapje maken naar het onbewoonde eiland. Vanuit de haven varen meerdere keren per dag boten heen en weer om je binnen 20 minuten naar Lobos te brengen.

Varen naar Isla de Lobos
Varen naar Isla de Lobos

Drukte ontvluchten

De meeste mensen bezoeken Lobos om even de drukte van Corralejo te ontvluchten en te genieten van een lange wandeling over het eiland of om te relaxen aan het mooie zandstrand.

Je kunt een wandeling maken richting de vuurtoren (Faro de punta Matiño) en / of naar de ingestorte vulkaan (la Caldera). Vanaf beide punten heb je een mooi uitzicht. Een wandeling langs beide bezienswaardigheden en langs de kleine haven duurt ongeveer 4 uur.

Wandelen op Isla de Lobos
Wandelen op Isla de Lobos / Lobos eiland

140 plantensoorten

Je vindt hier net zoals op Fuerteventura een vrij dor landschap. Toch zijn er meer dan 140 verschillende plantensoorten te vinden. Sommige daarvan komen alleen voor op de Canarische eilanden en enkelen zelfs alleen op dit eiland. De planten die er groeien zijn allemaal erg laag en doen soms een beetje denken aan een kleurrijk heideveld.

Verschillende plantensoorten
Verschillende plantensoorten

Vogelspotters en snorkelen

Een van de leukste dingen vind ik de vele hagedissen die hier rond kruipen. Het eiland is overigens ook een geliefde plek voor vogelspotters. Als je meer van de onderwater wereld bent, dan moet je absoluut gaan snorkelen rondom het eiland. Er gaan ook zeilexcursies naartoe waar snorkelen meestal bij in zit. Zo’n excursie is echt een aanrader, ondanks dat je meestal niet daadwerkelijk het eiland opgaat.

Hagedissen op het eiland
Hagedissen op het eiland

Onbewoond eiland

Op het onbewoonde eiland zijn weinig voorzieningen. Er is een toiletgebouw en er bevindt zich één restaurant. Om te eten bij dit restaurant moet je van te voren reserveren. Doorgaans worden er twee keuzes geboden voor de lunch, verse vis of paella.

Een andere (en volgens mij ook leukere) optie is het meenemen van je eigen picknick. Er is een picknick plaats met picknickbankjes (met overkapping), maar picknicken aan het strand in een door mensen gemaakt windscherm van lavastenen (corralitos) is ook erg leuk.

Picknicktafels op Isla de Lobos
Picknicktafels op Isla de Lobos

Tips voor een bezoek aan Lobos eiland:

  • Neem voldoende water mee
  • Smeer je goed in met zonnebrand en neem extra zonnebrand mee om tussentijds bij te smeren
  • Reserveer een tafeltje in het restaurant of neem een picknick mee
  • Zorg voor een sjaaltje of een hoed met kin bandje tegen de zon die niet afwaait
  • Ga niet van de paden af, dit is namelijk verboden

Deze gastblog over Lobos eiland is geschreven door Michelle Bos. Neem ook een kijkje op haar eigen blog Fuertefeelings.com

Heb jij wel eens van Lobos eiland gehoord?

Laat jouw reactie achter! Meer weten over dit bijzondere eiland in de buurt van Fuerteventura ? Lees hier meer over Isla de Lobos.

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Spanje