Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Op reis door Istrië: de mooiste bezienswaardigheden op een rij

Istrië

Op reis door Istrië: de mooiste bezienswaardigheden op een rij

Istrië

Inhoudsopgave

Istrië is één van de populairste regio’s in Kroatië. Deze toeristentrekpleister heeft veel te bieden. Van fantastische accommodaties zoals de glamping Lanterna Premium Camping Resort, hotels en meer tot een fabelachtige natuur en rijke historie. Huur zeker een auto om de mooiste locaties in de omgeving te bezoeken. De must-see bezienswaardigheden hebben we voor jou op een rijtje gezet. We maken ons gereed voor een virtuele roadtrip door deze Kroatische regio.

Jama Grotta Beradine

In Porec vind je de eerste grot ooit in Kroatië die is opengesteld voor toeristen. Dit is een prachtig uitstapje en geschikt voor jong en oud. Je kunt hier samen met een gids zestig meter onder de grond afdalen. Vervolgens kom je oog in oog te staan met één van de prachtigste parels uit deze regio. Laat je verrassen door de talloze stalagmieten en stalactieten. Er zijn meerdere tours te boeken. Ook in verschillende talen. De gids leidt je niet alleen door deze fabelachtige omgeving, maar vertelt ook interessante weetjes over de grot zelf.

Wil je na de rondleiding nog even een drankje doen? Dan is er ook een restaurant nabij waar je nog even lekker een hapje en een drankje kunt scoren. In de maanden juli en augustus is hier zelfs live muziek.

Amfitheater van Pula

Het amfitheater van Pula is het grootste amfitheater in Kroatië. Deze wordt door de lokale bevolking ook wel de ‘Arena’ genoemd. Niet voor niets, want dit theater wist in de Romeinse Tijd plaats te bieden voor maar liefst 23.000 bezoekers. De omvang van het amfitheater is dan ook zeer indrukwekkend. Vroeger waren er zelfs 15 toegangspoorten om al deze bezoekers veilig in de arena te leiden. Het is het op vijf na grootste amfitheater ter wereld. 

De rijke Romeinse historie van Kroatië levert heel wat archeologische pareltjes op en daar hoort dit amfitheater zeker toe. Je kunt samen met een gids het gebouw betreden. In de zomermaanden worden hier ook nog regelmatig concerten en allerlei andere activiteiten gehouden.

Nationaal Park Brijuni

Het Nationaal Park Brijuni is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken als je in Istrië bent. Opvallend aan dit park is dat je deze enkel kunt bezoeken als je gaat eilandhoppen. Het park omvat namelijk twaalf kleine en twee grote eilanden. Dit is een oppervlakte van maar liefst 2.700 hectare groot. De grootte hiervan is bijna niet voor te stellen, maar het is een absolute must-see voor natuurliefhebbers. 

In het Nationaal Park Brijuni lukt het je direct om van de dagelijkse hectiek te ontsnappen. De fabelachtige natuur en de talloze archeologische parels maken deze trip zeker de moeite waard. Het is mogelijk om een excursie langs de mooiste en interessantste locaties te boeken en er worden ook diverse wandel- en fietsroutes aangeboden. Verder vind je hier ook de restanten van een Romeinse villa uit de 1e eeuw voor Christus.

Bezoek Rovinj

Geen zin in een excursie of vooropgezet plan? Breng dan een bezoekje aan Rovinj. Slenter door de talloze steegjes en laat je verrassen door het oude centrum. Ga bijvoorbeeld op zoek naar lokale producten op de markt of proef de echte Kroatische keuken in een restaurant. Rovinj is niet voor niets zowel geliefd bij toeristen als de lokale bevolking en wordt ook wel één van de mooiste schatten van Istrië genoemd.

Dit leuke artikel over Istrië is een samenwerking met VacanceselectFoto: Landsmann

Plan je reis door Kroatië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Kroatië