Kamperen rond het Gardameer

Kamperen rond het Gardameer


25 okt 2016 | Reistips
Foto: Kamperen rond het Gardameer

Met de auto op vakantie, heerlijk. Deze keer hebben we gekozen voor Italië waar we het Gardameer en Toscane aan zullen doen. Rond 12.00 uur in de avond stappen we de auto in, om in een keer door te rijden naar het land van de pizza, pasta en limoncello. De deur slaat dicht en de auto begint te rijden, voor mij is de vakantie al begonnen.

Campings in overvloed

Na een kleine twaalf uur rijden komen we aan bij het Gardameer. Door de mooie en gunstige ligging is het een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Italië. Dit is ook duidelijk te zien door het uiteenlopende aanbod van campings aan het Gardameer. Van grote familiecampings, tot kleine primitieve staan plaatsten. Voor iedereen is er een geschikte slaapplaats. En de regio barst van speciale bezienswaardigheden, dus er is genoeg te doen. Wij kiezen voor een rustige camping, in de buurt van het bekende plaatsje Peschiera del Garda, waar we zelf mogen kiezen waar we onze tent opzetten. Jaloers kijken we naar onze buren die gekozen hebben voor een prachtige en volledig ingerichte bungalowtent. Het is immers rond de 30 graden en het opzetten van een tent is geen pretje. Nadat de tent staat lopen we dan ook regelrecht het meer in om even lekker af te koelen.

Kamperen rond het Gardameer

Kamperen rond het Gardameer

Een uitstapje naar Sirmione

De regio rond het Gardameer heeft zoveel te bieden dat het de volgende dag tijd is om op stap te gaan. We vertrekken vroeg in de ochtend naar het plaatsje Sirmione. Het plaatsje ligt op een schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer. Sirmione was in de tijd van de Romeinen een populair kuuroord. Vandaag de dag is het nog steeds immens populair, maar nu onder de toeristen. Desalniettemin is het zeker de moeite waard om het plaatsje te bezoeken. Met een mooi kasteel en een prachtig oud centrum kun je er heerlijk rondslenteren. En je kunt nog veel meer doen in Sirimone.

Genieten, heerlijke lekkernijen en relaxen

De volgende dagen maken we per trein een uitstapje naar de romantische stad Verona, maken we een prachtige autorit langs de westkant van het Gardameer en genieten we van de heerlijke lekkernijen in verschillende historische dorpjes. Natuurlijk nemen we ook een dagje de tijd om te relaxen langs het meer en dan is het alweer tijd om verder te reizen naar een andere mooie plek in Italië: Toscane. Ik ben benieuwd wat we daar zullen meemaken.

Gastblog door: L. de Vries


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *