Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Kanovakantie in Noorwegen

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Kanovakantie in Noorwegen

Inhoudsopgave

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder.

Een kanotocht door Noorwegen met K-JAK

Je kunt natuurlijk zelf een kano op het dak van je auto binden en zo verschillende meren in Noorwegen bevaren, maar misschien is het nog wel toffer om met K-JAK op reis te gaan. K-JAK organiseert kanotochten in Noorwegen en Zweden, opgericht nadat eigenaren Jos en Bas samen een kanovakantie in Scandinavië maakten. Ze waren direct verkocht en wilden meer mensen kennis laten maken met deze bijzondere manier van reizen.

Kanovakantie in Noorwegen

Inmiddels worden er jaarlijks vele tochten georganiseerd vanaf het basecamp in Zweden en vanaf het basecamp van Noorwegen. Een mooie manier om erachter te komen dat je helemaal niet zo heel ver hoeft te reizen voor een heel toffe ervaring. Ook in Europa is reizen prachtig!

Je eigen route uitstippelen en wildkamperen

Het basecamp in Noorwegen ligt dichtbij Isteren en Sølensjøen, twee prachtige meren vlakbij de grens met Zweden waarop je deze week gaat kanoën. Voordat je daar aan gaat beginnen, krijg je op de dag van aankomst uitgebreid uitleg over het kanoën en het uitstippelen van je route. Dit laatste doe je samen met K-JAK. Afhankelijk van je wensen en het weer maak je samen met K-JAK een reisplan op maat. Wil je veel kilometers kanoën en ook nog een aantal hikes doen? Zolang het weer meezit zijn de mogelijkheden eindeloos en 1 ding is zeker: er zijn teveel mooie plekken om binnen een week te zien. Er kan ook een plan gemaakt worden waarin je het rustiger aan doet dus er is voor ieder een mooi plan te maken.

Naast de route en alle handige tips en tricks over het kanoën krijg je informatie over dieren die je kunt zien, de mooiste plekjes om je tent op te zetten en welke bergen het mooist zijn om te beklimmen. Ondertussen wordt de barbecue voor je klaargemaakt. Een mooi begin van de reis.

Kanovakantie in Noorwegen

Een dag later is het dan eindelijk zover: op avontuur met de kano. Afhankelijk van het reisplan dat je samen met K-JAK hebt gemaakt word je afgezet bij je drop off. daarna gaat iedereen op pad met een kano, kampeeruitrusting, eten voor de hele week en genoeg waterdichte kleren. De eerste slagen met de peddels zijn vaak een beetje wiebelig, maar daarna zie je iedereen vastberaden wegvaren tot het kleine stipjes in de verte zijn.

Kanoën in Noorwegen: onvoorspelbaar en avontuurlijk

Kanoën ziet er best simpel uit. Je gooit je spullen in de kano, stapt in, pakt je peddel erbij en off you go! Toch is kanoën ook hard werken, vooral omdat je in een land als Noorwegen zeker te maken gaat krijgen met verschillende weersomstandigheden. Harde wind en regen kunnen het varen af en toe best een stuk lastiger maken. Maar als de zon dan even doorbreekt en de wind wegvalt, is het wel nog net een beetje meer genieten. Je kunt natuurlijk dagelijks even op de weerapp kijken en zo besluiten op welk tijdstip je het beste kunt gaan varen, maar in Noorwegen weet je nooit hoe het de volgende dag echt gaat zijn.  

Sowieso weet je nooit helemaal wat de dag gaat brengen als je ‘s ochtends uit je tentje stapt. Welke mooie plekken ga je die dag ontdekken? En welke dieren spot je nu? Een ding dat wel zeker is: als je ‘s avonds je tentje weer hebt opgezet en bij het kampvuur zit, kun je niets anders dan terugkijken op een mooie dag. Door dat harde werken voel je je ook net een beetje meer voldaan. Dat gevoel wordt extra versterkt omdat je echt even helemaal weg bent van alles. Alleen jij, je reisbuddies en de kano. En het leuke is, de volgende dag, mag je gewoon nog een keer.

Kanovakantie in Noorwegen

Hiken tijdens je kanotocht

Een kanotocht in Noorwegen kun je perfect afwisselen met een hike. Rondom de meren liggen prachtige bergen die zich daar prachtig voor lenen. Je kunt je kano gewoon aan de oevers van het meer neerleggen en op pad.

Een van de tofste hikes langs de routes is de Solen. Deze top is zo hoog, dat je maar liefst vijf uur nodig hebt om de top te bereiken. Maar dat is het helemaal waard, bovenop heb je echt een prachtig uitzicht! 

Terug naar het K-JAK basecamp

Na zeven intensieve maar ontzettend mooie dagen komt iedereen weer terug op het K-Jak basecamp. Helaas zit de reis er dan weer op, maar op het basecamp kun je nog een laatste dip nemen in de rivier die door het basecamp loopt of even ontspannen in de sauna. Het is ook een mooi moment om alle verhalen met andere reizigers te delen.

Een week geleden was iedereen nog een beetje zenuwachtig en nieuwsgierig naar wat hen te wachten stond, nu is het tijd om er samen op terug te kijken. Iedereen is moe, vies, misschien een beetje koud, maar iedereen heeft ook een gigantisch grote glimlach op z’n gezicht. Een week lang actief zijn in de natuur doet een mens goed. Hoewel, die barbecue aan het einde van de reis ook wel erg veel goed doet na een week lang adventure food. Echt een avontuur om nooit te vergeten.

Dit leuke artikel over een kanovakantie in Noorwegen is geschreven door de redactie van K-Jak.

Plan je reis door Noorwegen
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Noorwegen