Restaurantje in Kangaroo Valley

Het kleurrijke en intieme Kangaroo Valley


10 jul 2017 | Australië
Foto: Restaurantje in Kangaroo Valley

Tijdens mijn laatste Australië trip ontdekte ik plekken die niet direct bovenaan mijn bucketlist stonden, maar waar ik wel erg nieuwsgierig naar was. Een zo’n plek was ook Kangaroo Valley. Bij mij bekend om de naam, maar meer eigenlijk niet. Toch was ik er erg nieuwsgierig naar, vandaar dat wij deze plek tijdens onze roadtrip langs de oostkust van Australië hebben aangedaan.

Onderweg naar Kangaroo Valley

Onderweg naar Kangaroo Valley

Kleurrijk plaatsje met leuke winkeltjes

Bij het binnenrijden van het plaatsje viel mij meteen al op dat het een kleurrijk en zeer intiem plaatsje is. Na het parkeren was het tijd om eens wandelend te gaan ontdekken hoe men hier woont en werkt. Eigenlijk is Kangaroo Valley qua centrum maar 1 straat waarbij je verschillende winkeltjes en eetgelegenheden hebt. Als je er rondloopt krijg je echt een Australisch gevoel en je wordt er helemaal vrolijk van. Naast het feit dat er een leuk centrum is, heeft Kangaroo Valley natuurlijk ook een prachtige (zoals de naam al zegt) vallei waarbij je veel mooi Australisch flora en fauna kunt ontdekken. Of er ook daadwerkelijk Kangoeroes lopen is maar de vraag. Dat is afhankelijk van het weer en of de beesten zich toevallig op deze plek bevinden. Wij zijn niet echt gaan zoeken, omdat wij al vele kangoeroes tijdens het rijden en op andere plaatsen hadden gespot. 

Restaurantje in Kangaroo Valley

Restaurantje in Kangaroo Valley

Gift shop in Kangaroo Valley

Gift shop in Kangaroo Valley

Sfeerfoto van Kangaroo Valley

Sfeerfoto van Kangaroo Valley

Locatie Kangaroo Valley

Kangaroo Valley ligt 2 uur van Sydney en Canberra vandaan en is een perfecte locatie om even te kunnen ontsnappen aan de drukte van de steden en een ook een perfecte locatie voor bijvoorbeeld een romantische trouwerij. Ik ben zelf enorm blij dat ik deze plek heb gezien en zou het iedereen aanraden die toevallig in de buurt is. Een paar uurtjes rondlopen is in mijn ogen wel genoeg om een goed beeld te kunnen krijgen van Kangaroo Valley.

De vallei!

Een stukje van de vallei!

Wat vind jij van deze Australische plek? 

Lijkt jou het ook een leuke stop? Laat je reactie achter!

Meer Australië reistips? Lees ook:

Sydney, Melbourne, Brisbane! Wat is de leukste Australische stad?

Ontdek één van de oudste regenwouden ter wereld

Trip langs de oostkust van Australië, van Sydney naar Cairns


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?