Klimaatbewuster reizen - deze duurzame vervoersmiddelen maken verschil

Klimaatbewuster reizen: deze duurzame vervoersmiddelen maken verschil

Gepubliceerd: 27 okt 2021 | Foto: Klimaatbewuster reizen - deze duurzame vervoersmiddelen maken verschil

Klimaatbewuster reizen klinkt soms als een hele opgave, maar is makkelijker dan je denkt. We zijn als reizigers vaak gewend geraakt aan bepaalde patronen. Zo pakken we snel het vliegtuig omdat het snel en goedkoop is. En gaan we liever met een snelle boot omdat we daarmee tijd winnen. Maar die patronen zijn heel makkelijk te doorbreken, het zijn namelijk vaak al kleine veranderingen die het verschil kunnen maken in duurzaamheid. Want vertel nou eens eerlijk: het zou toch fantastisch zijn als de volgende generaties ook net als wij kunnen genieten van deze mooie wereld. In deze blog delen wij tips waarmee jij op een eenvoudige manier klimaatbewuster kunt reizen. Samen maken wij het verschil!

Trein

We vergeten wel eens dat Europa een van de beste treinnetwerken ter wereld heeft. Bijna alle (grote) bekende steden staan wel in connectie met elkaar. En de afgelopen jaren zijn er ook veel positieve ontwikkelingen geweest bij het Europese spoor, waaronder meer directe treinverbindingen tussen grote steden. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Amsterdam en Rotterdam een directe trein pakken richting Londen. Met een treinreis rijd je op een ontspannen manier van stadscentrum naar stadscentrum en zie je veel van de omgeving. Wist je dat er met de trein 86% minder CO2 uitstoot is dan met het vliegtuig?! Boek je treintickets eenvoudig via NSInternational

Elektrische auto

Het omzeilen van een huurauto is in bepaalde landen onmogelijk gezien de grote afstanden die je moet afleggen tijdens een rondreis. Toch kun je bij het huren van een auto ook verschil maken op duurzaamheid. Huur bijvoorbeeld een elektrische auto! Steeds meer autohuur bedrijven bieden elektrische auto’s aan, zo ook Easy Terra, waarbij je eenvoudig op de website kunt aanvinken dat je een elektrische auto zoekt. Het aanbod aan elektrische auto’s is helaas nog niet zo groot, maar als je op tijd boekt is de kans een stuk groter. Bekijk het aanbod van Easy Terra

Zeilboot

Waar je ook op de wereld bent, het is heel verleidelijk om tickets te kopen voor een snelle ferry. Want hoe eerder je op je bestemming bent des te beter. Maar waarom altijd haasten op vakantie terwijl je de reis ook een stuk relaxter kunt maken. Kies bijvoorbeeld eens voor een duurzamere boot en desnoods voor de meest duurzame boot die er is: de zeilboot. Op veel plekken op de wereld kun je een tour met een zeilboot boeken, maar er zijn ook zeilboten die je van a naar b brengen. Informeer hier eens naar voordat je op reis gaat en kijk wat de mogelijkheden zijn. Via GetYourGuide kun je makkelijk naar zeilboten zoeken.

Fietsen

Wie vaak op stedentrip gaat kent het wel: je wilt zo veel mogelijk van de stad zien. Tickets voor de bus (Hop on / Hop off) zijn daarom zo geboekt. Maar waarom ga je de stad niet op eigen tempo verkennen? Met het huren van een fiets kun je zelf de route uitstippelen, je eigen tijd bepalen en ben je ook nog eens gezond én duurzaam bezig! Het huren van een fiets of het boeken van een fietstour is tegenwoordig zo geregeld en helemaal via partijen zoals BajaBikes. Kies je stad, het aantal fietsen en het aantal dagen dat je een fiets wilt huren en geniet! Bekijk nu de mogelijkheden

Andere elektrische vervoersmiddelen

En dan zijn er natuurlijk nog andere duurzame vervoersmiddelen die je kunt huren in het buitenland. Denk hierbij aan een elektrische step of elektrische scooter. Zo zie je, het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om klimaatbewuster te gaan reizen.

Vraagje: ben jij ook steeds bewuster met het klimaat bezig tijdens het reizen? Laat jouw reactie achter!

Tip: in het boek Duurzaam reizen van Zoë van Liere lees je meer handige tips over duurzaam reizen in Europa.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy