Koh Tao: het indrukwekkendste snorkelparadijs van Thailand

Gepubliceerd: 14 sep 2020 | Foto: Koh Tao - het indrukwekkendste snorkelparadijs van Thailand

Koh Tao In 2017 hebben mijn vriend en ik een prachtige reis door Thailand gemaakt. Na het ontdekken van Bangkok zijn wij met de nachttrein naar het Zuiden van Thailand gereisd.

Nachttrein vanuit Bangkok

De nachttrein vanuit Bangkok is een ervaring op zich. Voor een kleine meer prijs bestel je een waar diner. De bordjes passen bijna niet op het reis tafeltje. Van slapen is het bij mij niet gekomen. Mede door de spanning van mijn eerste nachttrein ervaring en toch ook wel door de tl-buis die boven mijn hoofd fel licht verspreidde.

In de nachttrein vanuit Bangkok
In de nachttrein vanuit Bangkok
nachttrein van Bangkok naar het Zuiden
Nachttrein van Bangkok naar het Zuiden

Koh Tao

Na de trein zijn wij met een bus naar de kust gereden, om vanuit daar de ferry naar Koh Tao te nemen. Voor ons was dit het eerste Thaise eiland dat wij tijdens onze reis bezochten. Wat een verschil met een grote stad als Bangkok. 

Doordat het een klein eiland is, is het aanbod van taxi’s beperkt. Hierdoor word je heel gemakkelijk opgelicht. Kies nooit voor de eerste de beste taxi, maar vergelijk de prijzen eerst voordat je overhaast voor honderden bath wordt opgelicht. De jeep taxi’s zijn meestal het goedkoopst aangezien je in de achterbak in de buitenlucht vervoert wordt.

Haadtien Beach Resort

Op Koh Tao verbleven wij in het Haadtien Beach Resort, gelegen aan Shark Bay. Dit is écht een klein paradijs.  De vis voor het diner wordt ter plekke gevangen en het personeel is super vriendelijk en zeer bereid voor het geven van tips voor activiteiten in en rondom het eiland.

Haadtien Beach Resort
Haadtien Beach Resort
Haadtien Beach Resort
Strand van Shark Bay
Strand van Shark Bay

Snorkelen!

Door een van de barmannen werd ons aangeraden om niet met een grote snorkelboot mee te gaan. Ze droppen daar namelijk honderden mensen tegelijk op. Dit jaagt de vissen weg en je voelt jezelf als een haring in een tonnetje.

Snorkelen - Koh Tao - Thailand
Snorkelen

Met deze kennis kozen wij voor een privé uitje met nog een stel en een Frans gezin. In een typische Thaise boot zijn we langs alle mooie plekken en baaitjes van het eiland gevaren. Onze gids had heerlijk Thaise curry mee om te lunchen en ook aan al het snorkel materiaal was gedacht.

Prachtige gekleurde vissen naast onze boot - Koh Tao
Prachtige gekleurde vissen naast onze boot

Tijdens de tour vertelde de man van alles over de vissen en we hebben zelfs kleine haaien gezien. Ik heb een vissen fobie, dus voor mij was het snorkelen een grote uitdaging.  De onderwaterwereld was zo mooi dat mijn angst spontaan verdween.

Kijk wel uit voor de kleine kwallen die er in het water zwemmen. Mijn vriend is helaas acht keer gestoken door deze kwalletjes. Eentje moest uit zijn knieholte worden getrokken. Gelukkig was onze gids ook hier op voorbereid. Een gele substantie werd op de gestoken plekken gesmeerd en de pijn verdween gelijk. 

Koh Nang Yuan

Als je in de buurt van Ko Tao bent moet je ook zeker Koh Nang Yuan bezichtigen. Dit kleine eilandje is alleen bereikbaar met de boot op bepaalde tijden. Je kan er ook overnachten als je graag langer wil genieten van deze bijzondere plek.

Genieten op het eiland Koh Nang Yuan
Genieten op het eiland Koh Nang Yuan

Wederom kregen wij als tip van de barman om ’ s ochtends vroeg het eiland te bezoeken, omdat er ’s middags heel veel chinezen met grote boten naar het eiland komen en het ontzettend druk wordt.

Koh Nang Yuan
Koh Nang Yuan
Koh Nang Yuan

Je mag niets meenemen qua plastic flesjes of eten om het eiland zo schoon mogelijk te houden. Vanaf een berg top heb je een prachtig uitzicht over het strand en het groen van het eiland. Om daar te komen moet je wel even je klimschoenen aan trekken en een wandeling omhoog maken van ongeveer tien minuten, maar dat is het uitzicht zeker waard. Ook hier kan er weer gesnorkeld worden in het kristalheldere water.

Prachtig uitzicht op het water en de bootjes
Prachtig uitzicht op het water en de bootjes

Op het eilandje is een restaurant te vinden en zelfs een waar resort waar je kan genieten van verse sapjes en andere lekkernijen.

Koh Tao is een relatief klein eiland maar dat zegt niet dat er niet veel te beleven valt. In mijn volgende blog over dit eiland zal ik jullie meer vertellen over de stranden, leuke restaurants en de full moon party’s. In deze tijd waarin reizen niet vanzelf gaat moeten wij reislustige personen maar dagdromen over verre oorden en exotische eilanden.

Deze leuke gastblog over Koh Tao is geschreven door Kim Tol, neem ook een kijkje op haar eigen blog Storyofourlives.nl

Meer leuke Thailand reistips

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Maak kennis met de Thaise keuken

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Thailand

Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

In mijn vorige blog heb ik verteld over het prachtige eiland Koh Tao. Om daar te komen zijn mijn vriend...

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Bangkok was voor mij het begin van mijn reis naar Thailand. Ik had mij enigszins voorbereid op deze wereldstad. Zo...

Maak kennis met de Thaise keuken

Thailand, een indrukwekkend land met veel adembenemende plekken om te kunnen bezoeken. Van paradijselijke bounty eilanden tot aan bruisende steden...

VIDEO: Thailand wat ben je mooi!

Thailand, wat ben je mooi - Bangkok. Een drukke en chaotische metropool, maar steelt desondanks direct je hart. De diversiteit,...

Reisvlog #2: Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail (Krabi, Thailand)

Vlogger Stef neemt je mee op avontuur en ontdekt de Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail in Krabi (Thailand). Een...

7 opmerkelijke Thaise gewoontes

Dat Thailand veel te bieden heeft, dat is inmiddels wel bekend. Maar als je een tijdje door Thailand reist, zie...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy