Koningsdag: vieren of ontvluchten?

Gepubliceerd: 21 apr 2017 | Foto: Waar vier jij Koningsdag? Ga jij het vieren of ontvluchten?

Het is bijna alweer Koningsdag, wat gaat het jaar toch snel. Een bijzondere Koningsdag deze keer, onze Koning wordt namelijk 50 jaar. Gefeliciteerd Koning Willem Alexander! Maar wat doet Nederland op deze dag, aangezien de weersvoorspellingen eerlijk gezegd niet bepaald meewerken. Het wordt misschien wel de koudste Koningsdag sinds jaren. Laten we hopen dat het allemaal mee gaat vallen. Wij hebben er in ieder geval weer zin in en kunnen niet wachten om Nederland weer oranje te zien kleuren en feestende Hollanders te zien. Wat ga jij dit jaar doen tijdens Koningsdag? Ga je het uitgebreid vieren in Nederland of kies je voor een leuke stedentrip in het buitenland? 

Vieren of citytrippen?

Als we het onderzoek van de reiszoekmachine KAYAK moeten geloven pakken er ook veel Nederlanders het vliegtuig.  Er wordt namelijk 35 procent meer gezocht naar vliegtickets met een vertrekdatum vlak vóór Koningsdag. 

 • De goedkoopste vliegtickets om last minute Nederland te vermijden zijn naar Kopenhagen (112 euro), Londen (113 euro) en naar Stockholm (116 euro).

Toeristen weten wel ons land te vinden op deze feestdag, Duitsers, Spanjaarden en Oostenrijkers hebben namelijk de oranjekoorts goed te pakken. Zij vertegenwoordigen de grootste groep toeristen die op Koningsdag ons land aan doet. Net als andere jaren is Amsterdam weer het populairst, hier gaan dan ook de meeste toeristen naar toe. 

Dit zijn de landen die het vaakst naar tickets richting Amsterdam zoeken voor Koningsdag 2017:

 1. Duitsland
 2. Spanje
 3. Oostenrijk
 4. Italië
 5. Frankrijk 

1/3  Nederlanders verkiest citytrip boven Koningsdag 

Hoewel veel buitenlandse toeristen op Koningsdag afkomen en dit grote oranje feest willen meemaken, lijken Nederlanders het land juist te ontvluchten door een lang weekend op citytrip te gaan. De meest populaire bestemming is Reykjavik in IJsland en op de tweede plaats staat het wereldberoemde Londen. De lijst wordt verder aangevoerd met Rome, Barcelona en op nummer 5 Malaga. 

Top 10 populairste bestemmingen voor Nederlanders

 1. Reykjavik
 2. Londen
 3. Rome
 4. Barcelona
 5. Malaga
 6. Lissabon
 7. Stockholm
 8. Nice
 9. Kopenhagen
 10. Berlijn

Ook zin in een stedentrip nar Reykjavik. Bekijk deze mooie stedentrip aanbiedingen eens. Alvast een fijne stedentrip in Reykjavik gewenst!

Waar ben jij tijdens Koningsdag 2017? 

Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy