Waar vier jij Koningsdag? Ga jij het vieren of ontvluchten?

Koningsdag: vieren of ontvluchten?


21 apr 2017 | Reisinspiratie
Foto: Waar vier jij Koningsdag? Ga jij het vieren of ontvluchten?

Het is bijna alweer Koningsdag, wat gaat het jaar toch snel. Een bijzondere Koningsdag deze keer, onze Koning wordt namelijk 50 jaar. Gefeliciteerd Koning Willem Alexander! Maar wat doet Nederland op deze dag, aangezien de weersvoorspellingen eerlijk gezegd niet bepaald meewerken. Het wordt misschien wel de koudste Koningsdag sinds jaren. Laten we hopen dat het allemaal mee gaat vallen. Wij hebben er in ieder geval weer zin in en kunnen niet wachten om Nederland weer oranje te zien kleuren en feestende Hollanders te zien. Wat ga jij dit jaar doen tijdens Koningsdag? Ga je het uitgebreid vieren in Nederland of kies je voor een leuke stedentrip in het buitenland? 

Vieren of citytrippen?

Als we het onderzoek van de reiszoekmachine KAYAK moeten geloven pakken er ook veel Nederlanders het vliegtuig.  Er wordt namelijk 35 procent meer gezocht naar vliegtickets met een vertrekdatum vlak vóór Koningsdag. 

 • De goedkoopste vliegtickets om last minute Nederland te vermijden zijn naar Kopenhagen (112 euro), Londen (113 euro) en naar Stockholm (116 euro).

Toeristen weten wel ons land te vinden op deze feestdag, Duitsers, Spanjaarden en Oostenrijkers hebben namelijk de oranjekoorts goed te pakken. Zij vertegenwoordigen de grootste groep toeristen die op Koningsdag ons land aan doet. Net als andere jaren is Amsterdam weer het populairst, hier gaan dan ook de meeste toeristen naar toe. 

Dit zijn de landen die het vaakst naar tickets richting Amsterdam zoeken voor Koningsdag 2017:

 1. Duitsland
 2. Spanje
 3. Oostenrijk
 4. Italië
 5. Frankrijk 

1/3  Nederlanders verkiest citytrip boven Koningsdag 

Hoewel veel buitenlandse toeristen op Koningsdag afkomen en dit grote oranje feest willen meemaken, lijken Nederlanders het land juist te ontvluchten door een lang weekend op citytrip te gaan. De meest populaire bestemming is Reykjavik in IJsland en op de tweede plaats staat het wereldberoemde Londen. De lijst wordt verder aangevoerd met Rome, Barcelona en op nummer 5 Malaga. 

Top 10 populairste bestemmingen voor Nederlanders

 1. Reykjavik
 2. Londen
 3. Rome
 4. Barcelona
 5. Malaga
 6. Lissabon
 7. Stockholm
 8. Nice
 9. Kopenhagen
 10. Berlijn

Ook zin in een stedentrip nar Reykjavik. Bekijk deze mooie stedentrip aanbiedingen eens. Alvast een fijne stedentrip in Reykjavik gewenst!

Waar ben jij tijdens Koningsdag 2017? 

Laat je reactie achter!


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *