Lamma Island een leuke dagtrip vanuit Hong Kong

Lamma Island: een leuke dagtrip vanuit Hongkong

Gepubliceerd: 03 jun 2019 | Foto: Lamma Island, een leuke dagtrip vanuit Hong Kong

Hongkong is een stad waar je je ogen uitkijkt, maar ook de omgeving van Hongkong mag er zijn. Als je even aan de hectiek van deze metropool wilt ontsnappen, sta je met de boot binnen drie kwartier op Lamma Island. Hier kan je een hele of een halve dag heerlijk wandelen, op het strand liggen en genieten van verse vis.

Varen

Alleen al de reis naar Lamma is prachtig. Vanaf Central Ferry Pier vaart er elk half uur een boot naar het dorpje Yung Sue Wan. Drie kwartier lang kan je genieten van een prachtig uitzicht. Je vaart langs de immens hoge wolkenkrabbers van Hongkong en rond de Victoria Peak richting Lamma.

Varen langs de gigantische wolkenkrabbers met de Victoria Peak op de achtergrond
Varen langs de gigantische wolkenkrabbers met de Victoria Peak op de achtergrond

Onderweg kan je ook nog genieten van het uitzicht over de Zuid-Chinese Zee met haar vele eilandjes.

Family Walk

Een echte aanrader én voor alle leeftijden geschikt, is de Family Walk. Dit is een wandelroute van ongeveer 4 kilometer tussen Yung Sue Wan en Sok Kwu Wan. De route is volledig verhard en op een rustig tempo doe je er ongeveer een uurtje over. Volg simpelweg de bordjes richting Sok Kwu Wan of Yung Sue Wan (afhankelijk van je startpunt) en laat je leiden langs enkele prachtige plekjes op Lamma Island. 

Een prachtig uitzicht over de Zuid-Chinese Zee - Lamma Island
Een prachtig uitzicht over de Zuid-Chinese Zee

Zelf begon ik vanuit Yung Sue Wan aan de Family Walk. Als je met de boot aankomt, staat er op de pier al een groot bord met de route van de Family Walk en dankzij de bordjes onderweg is het heel makkelijk om de weg te vinden. Lees meer over wandelen op Lamma Island

Yung Sue Wan

Eerst loop je door het centrumpje van Yung Sue Wan met veel kleine, toeristische winkeltjes. Vervolgens loop je door het bos langs enkele vervallen huisjes, wat een wereld van verschil met de stadse drukte van Hongkong! Je kan er hier voor kiezen om een stevige klim te maken naar de Lamma Winds, je hebt dan een goed uitzicht over het windmolenpark van het eiland. Zelf heb ik dit niet gedaan, omdat ik maar een halve dag op Lamma kon zijn.

Strand

Na twintig minuutjes kom je aan bij Hung Shing Yeh. Een dorpje gelegen aan een prachtige baai. Hier kan je heerlijk aan het strand liggen en zwemmen in zee. Ik was hier eind februari, de ‘koudste’ periode van het jaar, zelfs dan kan je nog heerlijk zonnen en zwemmen. Neem dus vooral even een duik in de Zuid-Chinese Zee ?

Strand bij Hung Shing Yeh
Strand bij Hung Shing Yeh

Uitzicht

Vanaf het strand loop je naar het hoogste punt van de Family Walk. Na tien minuten, enkele hellinkjes en een aantal stevige trappen, word je beloond met een prachtig uitzicht. Vanaf ongeveer 100 meter hoogte kijk je uit over de kustlijn van Lamma en de Zuid-Chinese Zee met in de verte nog enkele eilandjes. Je zou haast vergeten dat je maar 15 kilometer verwijderd bent van de metropool Hongkong!

De weg naar het mooie uitzichtpunt - Lamma Island
De weg naar het mooie uitzichtpunt

Sok Kwu Wan

Nadat je genoeg foto’s hebt kunnen nemen van het geweldige uitzicht, loop je in ongeveer een kwartier naar het eindpunt Sok Kwu Wan. Dit is een vissersdorpje dat draait op het toerisme. Op het eerste zicht zou je denken dat de restaurantjes van het dorpje toeristenvallen zijn, maar het tegendeel blijkt waar. Hier worden overheerlijke visgerechten geserveerd.

Een paviljoentje onderweg, vlakbij Sok Kwu Wa
Een paviljoentje onderweg, vlakbij Sok Kwu Wa

Geniet bijvoorbeeld van de verfijnde smaak van zeeslakjes of eet een heerlijke vissoep. Je proeft de verse, authentieke smaak van de vis terug in elke hap, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over het water.

Heerlijke vissoep met uitzicht over het water - Lamma Island
Heerlijke vissoep met uitzicht over het water.

Vanaf Sok Kwu Wan vaart er ongeveer ieder uur een boot terug naar Central Ferry Pier, zo kan je nog eens drie kwartier genieten van de mooie natuur voordat je weer midden in het hectische Hong Kong bent.

Lamma Island zelf ontdekken?

Je vliegt al naar Hongkong vanaf 400 euro. Bekijk de mogelijkheden!

Met liefde geschreven door:

Hi! Ik ben Johanna en schrijf met veel plezier maandelijks een gastblog. Ik ben opgegroeid in het prachtige West-Zeeuws Vlaanderen en momenteel studeer ik in Utrecht. Aangezien ik last heb van een ontembare reislust, ben ik vaak bezig met (dromen over) reizen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld de buitenlandse reis voor mijn studievereniging, help ik vrienden bij het plannen van hun vakanties en heb ik zelf ook nog meer dan genoeg reisplannen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy